Thursday, August 20, 2015

15 SEBAB KENAPA BISNES SHAKLEE MENJADI PILIHAN RAMAI


macam mana ruby boleh terjebak dengan bisnes shaklee ni??
 selepas jadi pengguna produk & berkesan!!. ha apa lagi, terus decide nk jadi ahli utk beli vitamin dgn harga jimat 20-33%.  pada awalnya, ruby mencari supplemen utk kulit yg berasaskan semulajadi. tak mau lah yg sintetik atau tiruan ni kan. hehe. google punya google, jumpalah SHAKLEE. bila dpt tahu dari upline pasal tawaran dari Shaklee, lagilah semangat nk buat bisnes part time. lagipun ruby ni suri rumah, dari duk x buat apa kan. dari duk meroyan x tentu hala kt FB, baik jana income kan. Dari situ, bermulalah episod hidup ku sebagai WORK AT HOME MUM!!

Full atau part time??
menikmati BONUS 3, 4 atau 5 angka tu pilihan anda sendiri. bukan duk diam2..duit jatuh dari langit ya.


Terbuka kpd semua golongan. Sama ada pengguna setia produk Shaklee, yg bekerja, suri rumah mahupun pelajar. Asalkan anda MAHU & BERUSAHA !!

Ruby nak senaraikan 15 SEBAB kenapa bisnes Shaklee ini terhebat.
----------------------------------------
1. modal lebih rendah iaitu RM80/seumur hidup
2. TAK PERLU  ada PREMISE
3. TAK PERLU BELI/SIMPAN STOCK (boleh terus order dgn shaklee & shaklee uruskan pos kpd customer)
4. TAK PERLU CARI SUPPLIER
5. TAK PERLU UPDATE DGN FASHION/TREND
6. Bisnes yg FLEXIBLE (Boleh dibuat secara sepenuh masa/sambilan, bila2 n di mana jua)
7. Produk berkualiti. 
Semua org nak sihat n perlu supplement. Kalo nak tentukn product, nak kena buat market research, study sape target market, conduct R&D, patent dsb..Manyak renyah woo!! Ms pegi US aritu..mmg jumpa face to face dgn saintis sana.background bukan calang2.ada farmasis. saintis. nutritionist. doctor. pegalaman bukan setahun dua. berpuluh2 tahun. Shaklee spend USD300 juta untuk buat R&D sahaja.berapa rm tu?
8. Product ada jenama..INTERNATIONAL lagi! Tapi harga, sgt berpatutan! Jgn taktau, ada sesetengah vitamins yg terdapat di pharmacy yg lebih MAHAL drpd Shaklee
9. Dan yg paling berharga yg kita dapat dlm bisnes Shaklee adalah:
--> UKHUWWAH
Dari UKHUWWAH, melarattt ke NETWORKING
10. Psstt2!Perkongsian ILMU, TIPS & MARKETING STRATEGY pun FREE!!!Sape mau bagi?
11. Dlm banyak2 bisnes, melalui Shaklee, kita dapat tinggalkn 'harta' buat anak cucu kita.. Shaklee adalah 'asset' kita. (BISNES YG BOLEH DI WARISI)
12. TAK PERLU MENJUAL SEUMUR HIDUP
13. LONG-TERM Benefits adalah UNLIMITED BONUS
CIB, KIB, MIB Coordinator, Key Coordinator, Master.....Incentives Bonus.. Yaaa...Incentives dibayar berdasarkn sales anak cucu cicit piut miut dan selanjutnya... Incentives yg dibayar tak kira laa brapa level pun yg ada di bawah kita.
14. menawarkan bonus 3C iaitu cash, car & convention
15. Shaklee is about social marketing company n build networking..Secara tak langsung, dlm Shaklee kita dlm fasa build networking.

Apa tanggungjawab kita??
--> GALI info on PRODUCT KNOWLEDGE
--> SHARE, SHARE & SHARE sampaiii lebammm!!
Jadikn posting di FB & blogging sbg amalan. Lama-kelamaan jadi kebiasaan --> TABIAT

jom jana pendapatana bersama team saya, EMPIRE MUSLIMAH JUTAWAN SHAKLEE. boleh hubungi saya

SID 945759
sms Wa 0166696703/ruby
COD : puchong

No comments: