Wednesday, August 12, 2015

MULTIVITAMIN tertua di dunia

8 fakta yg perlu anda tahu tentang VITALEA SHAKLEE


• Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin & mineral yg pertama di cipta di dunia. Wowww!!! Hebat tu. Asalnya di kenali sebagai " vitalize-mineral " dan di singkatkan kpd Vitamin. Dan kalau korang nk tahu, perkataan vitamin yg di sebut kini asalnya dari Shaklee.

• Dgn kemajuan teknologi, bentuknya dari cecair (90 thn dulu) di tukar kpd bentuk tablet & di kenali sebagai VITALEA !!

• Setiap tablet = 30 nutrisi lengkap yg di ekstrak drpd sayuran & buah, 12 vitamin & mineral penting sebagaimana yg di sarankan oleh RDA. di formulasikan secara kompreshensif & sgt seimbang.
• tablet berwarna hijau kerana di saluti serbuk spirulina.

• Terhasil dgn kaedah terkini & teknologi eksplosif yg kompleks, di panggil EXPLO-tab.

• multivitamin yg paling pantas di dunia yg LARUT AIR & juga tubuh manusia. Mineral yg terkandung di dlmnya mudah berintegrasi dgn protin utk penyerapan yg cepat oleh usus kecil.

• ujian klinikal membuktikan dgn pengambilan vitalea selama sethn bileh kurangkan risiko jth sakit sebyk 65%.
InsyaAllah dgn izinNya.

• telah di pilih oleh Center for Science di AS sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dlm public interest pd thn 2000.









4 comments:

Maisarah Humaira said...

terbaiklah shaklee! pernah cuba produk shaklee jugak

Maisarah singgah dari Blog MaisarahSidi.com :)

NuSaNa NoSa 91 said...

dah lama rupanya vitalea ni.. ^_^

rubiah kadir said...

Hehe..aahh..da lama dah..sebenarnya kan perkataan vitamin tu asal dari shaklee la..

Vitalize-mineral.

Thx sudi dtg blog ruby eh

yanie yusuf said...

Bagus shaklee ni..pelbagai suppliment yang bagus dan baik utk mbantu kesihatan...