Tuesday, September 29, 2015

Promosi ESP bakal berakhir

Korang tahu tak?
PROMOSI ESP bakal berakhir esok 

Dengan pembelian 1set/6 tong Esp, anda akan dapat PERCUMA ;

1 tong ESP berharga rm150
1 botol VITALEA berharga rm88.75
KEAHLIAN seumur hidup bernilai rm68.90
Wang TUNAI ke dlm akaun rm36

Juga jimat penghantaran terus ke rumah/pejabat korang secara PERCUMA sebanyak rm10.60

Untung ke untung?
testimoni esp shaklee
TESTIMONI PENGGUNA ESP SHAKLEE
siapakah yang sesuai minum Esp
ESP untuk semua
Cepat2 roger ruby sementara HARGA ISTIMEWA ya 

Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
SID 945859
WhatsApp  | Sms 0166696703

Tuesday, September 22, 2015

Puasa Sunat Arafah

Bagi orang yang tidak menunaikan haji di anjurkan untuk menunaikan puasa Arafah iaitu pada tanggal 9 Zulhijjah. Hal ini berdasarkan hadis Abu Qotadah, Nabi shallallahu ‘alaihi wa salam bersabda,

“Puasa Arafah dapat menghapuskan dosa setahun yang lalu dan setahun akan datang. Puasa Asyura (10 Muharram) akan menghapuskan dosa setahun yang lalu.”
[HR. Muslim no. 1162, dari Abu Qotadah]

"Dan puasa pada hari Arafah –aku mengharap dari Allah- menghapuskan (dosa) satu tahun yang telah lalu dan satu tahun yang akan datang. Dan puasa pada hari ‘Asyura’ (tanggal 10 Muharram) –aku mengharap dari Allah menghapuskan (dosa) satu tahun yang telah lalu”. 
[Sahih riwayat Imam Muslim, Abu Dawud , Ahmad , Baihaqi, dan lain-lain]

Rasulullah SAW bersabda: ''Tidak ada hari yang dimana Allah memerdekakan banyak hamba-hambaNya dari neraka daripada hari Arafah. Allah sesungguhnya mendekati mereka dan membangganggakan mereka kepada para Malaikat seraya berkata: Apa saja yang mereka inginkan? (akan Aku kabulkan)'' 
[HR Tirmidzi].

Wallahualam.

Monday, September 21, 2015

Supplemen Semulajadi Pilihan RITA RUDAINI

Rahsia kekal bertenaga dan cantik berseri-seri pelakon jelita Rita Rudaini. pilihan beliau semestinya yang semulajadi kan. Utk pengetahuan korang,  Shaklee tak pernah ambil atau upah mana-mana artis untuk jadi duta produknya. Pengguna setia tu sendiri yg di iktiraf sebagai duta sebenar Shaklee, yg merasai keberkesa nan produk.  Real testimoni la cenggitu kan. 
suplemen semulajadi pilihan rita rudaini
Shaklee pilihan artis 

Jom baca apa kebaikan supplemen yang #ritrud727 ambil.

1) OMEGA GUARD
• Mencegah penyakit saluran darah dan strok
• Meningkatkan system imun dan menyihatkan paru-paru
• Menentang kanser
• Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)

• Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

2) VIVIX
• Melindungi dan membaiki sellular DNA
• Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
• Melambatkan proses penuaan
• Memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, kesihatan dan kesejahteraan.

3) VITALEA MULTIVITAMIN WITH IRON FORMULA
• Penambahan tenaga segera
• Pelengkap nutrisi
• Membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
• Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tiroid
• Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Semestinya pilihan yang sangat mantap untuk supermom..anda bila lagi??

sebarang pertanyaan atau pesanan:

pengedar shaklee puchong
pengedar shaklee puchong
sms /whatApps 0166696703/ruby
sid 945759
COD : puchong

Sunday, September 20, 2015

Segmen Ucing nak URL

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/09/segmen-ucing-nak-url.html
 Ucing Kadayan

jom sama-sama meriahkan segmen ini.

klik banner kat atas tu ya untuk info lanjut

Friday, September 18, 2015

Warehouse Clearance


Mattel Warehouse Clearance Sales

kini kembali lagiiii...
Cuma 3 hari sahaja.

Kunjungi  kami  dan  nikmati  penjimatan berganda  dengan  setiap  pembelian  barangan mainan  kegemaran anak-anak  anda  dan pelbagai kasut,  beg,  pakaian  serta  peralatan menulis  daripada  jenama  Barbie,  Hot Wheels,  Fisher-Price, Thomas & Friends,  Disney Princess,  Monster High dan  Boomco!

Butiran seperti di bawah:
Tarikh:  18 - 20 sept 2015
Tempat: Event Hall 1st floor, the School @ jaya One Ground Floor, 72A jalan universiti, 46200 Petaling Jaya, Selangor
 Jom serbu ramai-ramai :)






Thursday, September 17, 2015

7 manfaat utama MEAL SHAKES Shaklee

Korang tahu tak?
Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino. Nutrisinya mudah di serap. Di perbuat drpd bahan semulajadi seperti sayuran, buah-buahan, kacang soya, lactalbumin dan lain-lain.

Korang tahu tak?
lactalbumin adalah sejenis susu yg mengandungi organisma protein yg sangat berkualiti.
manfaat meal shake shaklee
mealshakes shaklee

7 manfaat utama :
  • Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zaat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membinatulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Ant-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasa - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.
 sebarang pertanyaan atau pesanan:

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG
SMS WHATAPPS 0166696703/ruby
COD : PUCHONG

Wednesday, September 16, 2015

ganjaran dari SHAKLEE

Assalamualaikum semua blogger...

Selamat Hari Malaysia!!
Semoga negara kita sentiasa aman & sejahtera hendaknya.
InsyaAllah. Semoga sentiasa dalam lindungan & rahmat dari Yang Maha Berkuasa. Aamiin.

Petang semalam, tetiba ruby dapat mesej dari Shaklee. Bila baca isi mesej tu, hati berbunga-bunga. Shaklee mintak kemaskini alamat untuk penghantaran REWARD BONUS BONANZA. alhamdulillah. Ruby memenuhi syarat untuk layak terima bonus tersebut. Hehe. Mestilah suka kan. Ada yg sudi nak bagi secara percuma. Untungnya jadi ahli shaklee ni.

ganjaran dari shaklee
ganjaran dari shaklee
Mudahnya berbisnes Shaklee hanya dari rumah. Tak perlu tinggal anak, malah kebajikan rumahtangga pun terurus. Walaupun terpaksa lupakan soal kerjaya dan cita-cita ruby sebenarnya. Tak pelah. Perancangan Allah tu adalah yg terbaik utk hambaNya kan.

korang tahu tak?
Sepanjang MEI hingga OKTOBER,
Shaklee berbesar hati nak beri multivitamin Vitalea yg berharga rm94 secara percuma jika korang mendaftar sebagai AHLI.

Jadi ahli utk kegunaan sendiri, boleh beli produk2 Shaklee dengan penjimatan 20 - 33% tau. Best ke best? Bagi mereka yg teringin nk buat side income, korang akan di beri bimbingan oleh group secret kami. 

Segala pertanyaan atau pesanan:
pengedar shaklee puchong
pengedar shaklee puchong

SMS WA 0166696703/ruby
SID 945759
COD: PUCHONG

Tuesday, September 15, 2015

Tukar wang kepada simpanan EMAS

EMAS
Simpan lama pun tak basi dan rugi.
Kenapa?

tiada tarikh luput, tiada susut nilai malah MAKIN TINGGI nilainya bila tahun berganti tahun :)
Setuju ???

6 soalan popular tentang EMAS

APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN SIMPANAN EMAS ?
simpanan emas bermaksud menukarkn wang fiat/kertas anda atau peruntukkan hasil pendapatan dengan membeli emas untuk tujuan simpanan. Emas yang sesuai dijadikan simpanan seperti dinar syiling, gold bar dan jongkong.
simpanan emas ini untuk jangka masa yang panjang namun boleh disesuaikan ikut keperluan anda.

SIAPA YANG HARUS MENYIMPAN EMAS ?
semua orang yang menyimpan wang kertas harus menyimpan emas. wang kertas berperanan untuk penukaran belian barang/perkhidmatan secara tunai (on the spot)

WANG KERTAS BUKAN PENYIMPAN NILAI YANG BAIK❗❗❗IA AKAN SUSUT NILAI DAN TERUS DIMAMAH INFLASI.
Simpan wang kertas di bank dgn sedikit kenaikan dividen(belum ditolak inflasi) atau simpan emas untuk jangka masa panjang. Mana pilihan anda??

DI MANAKAH SAYA HENDAK BELI EMAS ?
emas fizikal boleh dibeli dengan syarikat yang menjual emas dgn harga murah dari kedai emas. terdapat berbelas ribu dealer mobile di seluruh Malaysia. contohnya syarikat powergold.biz yg menawarkan jual beli emas dgn harga yang berpatutan.

BILAKAH MASA YANG SESUAI UNTUK MEMBELI EMAS ?
• bila anda ada wang dan kesedaran. TERUSKAN NIAT MEMBELI DAN JANGAN BERLENGAH LAGI.
• beli emas semasa harga emas turun sedikit
• beli secara konsisten setiap bulan. mcm kempen powergold. KEMPEN 1g 1bulan 1keluarga
• ikutlah kemampuan kewangan anda. Jangan menyimpan secara terpaksa.

simpanan emas kalis inflasi

6 SEBAB KENAPA SAYA PERLU SIMPAN EMAS
1. nilai wang semakin jatuh
2. harga emas semain naik untuk jangka masa panjang
3. emas adalah aset yang mudah cair
4. emas tidak boleh dicipta/dimanipulasi
5. pelindung kekayaan
6. portfolio simpanan dan pendapatan

BAGAIMANA SAYA HARUS BERMULA ?
• mulakan dgn mendidik diri sendiri jadi PENYIMPAN
contohnya 1g 1bln
• beli semaksima yang anda mampu. separuh simpan dan separuh lagi dijadikan stok untuk jualan beli pd harga murah
• jual dikala harga emas naik. untung runcit anda simpan. Jika tak dpt jual, masih untung kerana anda simpan emas dan harga emas semakin naik.

hari ini semakin ramai yang celik emas. Malah di kalangan student universiti juga.  anda dah baca, dah faham. mulakan langkah pertama. anda buat anda dapat.....selamat maju jaya.

Utk pertanyaan, boleh hubungi ruby:
Sms Wa 0166696703
Agen powergold
simpanan emas
ekonomi yg kukuh dgn pilihan yg bijak

Monday, September 14, 2015

Resepi tuna roll

Bahan - bahan :

BAHAN INTI

1 tin ikan tuna, toskan

1 biji bawang besar saiz sederhan, didadu kecil

2 pokok kuchai @ 3 helai daun bawang, hiris halus

1 1/2 camca besar mayonnaise
Serbuk lada sulah secukup nya
Sedikit jus lemon

BAHAN2 LAIN

2 biji telur, dipukul sedikit dengan 1 camca besar susu air dan secubit garam
7 - 8 keping roti sandwich Gardenia
Serbuk roti secukupnya, guna kaler oren kekuningan
Sos cili + mayonnaise, kacau rata.


CARA MEMBUATNYA

1. UNTUK INTI :- Satukan semua bahan2 untuk inti, kecuali jus lemon, gaul rata dan perah sedikit jus lemon dan kacau rata, rasa dan jika ok, ketepikan.

2. UNTUK TUNA ROLL RANGUP :- Canai sedikit roti sandwich tadi hingga leper. Ambil 1 camca besar penuh inti dan ratakan pada 2/3 bahagian roti, sapu telur pada bahagian depannya.

3. Gulung kemas dan ketepikan. Telur tu umpama gam dia. Buat kaedah sama pada baki bahan2 hingga siap. Kemudian celup dalam telur tadi dan golek atas serbuk roti hingga semua bahagian bersalut rata. Ketepikan dan buat hingga siap.

4. Goreng dalam minyak sederhana panas hingga kuning keemasan, angkat, tos dan letak atas beberapa kepingan paper towel. Kemudian kerat dan hidangkan ikut gaya masing2 bersama sos cili + mayonnaise. Selamat mencuba untuk semua..

selamat mencuba!!

Friday, September 11, 2015

PROTEIN: makanan utama bagi sel badan manusia

Korang Tau Tak??

Ringkasnya,
struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM


Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem. Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Kenapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi sel tubuh manusia.

Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

Pilihan terbaik semestinya ESP SHAKLEE.

Tinggi kandungan PROTEIN. Di ekstrak drpd kacang soya Non Gmo. Berfungsi membina sel2 baru & menggantikan sel2 yg lama serta yg sudah rosak.

Bulan ni ada PROMOSI BERGANDA tau. Rugi kalo x beli.

Thursday, September 10, 2015

Donut Gebu Gebas tanpa Telur

Assalamualaikum semua kawan2 blogger..

Hari ni ruby terlebih rajin. Hehehe. Buat donut utk anak-anak. Tapi sebenarnya boleh di katakan hari2 mengguli gandum, sebabnya dia org suka sangat makan.

Pastu gatal tangan nk update kat blog ni.
Resepi x seberapa. Cubalah kalau ada yg nk try ya. Huhuhu.

Bahan A

Air suam separuh cawan

1 sudu yis 

2 sudu gula

** satukan semua. Dan tunggu sampai berbuih tau


Bahan B
2 cawan tepung gandum
1 sudu marjerin
Sedikit garam
1 sudu susu pekat/susu tepung
( Boleh tambah bread improver/shortening/minyak masak kalau nk lagi lembut )

**satukan ke semua bahan B

Garam xboleh campur dgn yis. Sebabnya yis akan mati. Lagi 1 x boleh guna air panas.

Campur bahan A dgn bahan B. uli sampai tepung x melekat. Kalo doh lembik, still melekat2. Tu maknanya terlebih air. Boleh tambah sikit tepung gandum tu.

Lepas tu, rehatkan doh selama setengah jam. Sebab sikit je buat. Tutup dgn kain basah.

Bila doh dah mengembang, uli lagi dlm 5-10minit utk keluarkan angin tu. Dan boleh lah bentukkan jadi bebola. Tekan dgn penggelek kayu dan tekap utk buat lubang di tengah2. Tapi ruby guna 2jari je. Tekan bg leper & mik penutup botol terus tekap. Asal boleh je kan.

Tunggu donut naik & goreng je dgn api slow. Balik2 kan masa goreng tu supaya x hangus sebelah & xmasak kt dlm. Bila dah sejuk boleh gaul dgn gula. Selalu ruby gaul dgn nestum yg di blender. Boleh jugak nk salutkan dgn coklat ke ape.

Sekian membebel. Hehehe.

GLA COMPLEX SHAKLEE

Gla Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6, ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh shakleeguard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Biovailibilitynya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.
KEBAIKAN GLA COMPLEX
GLA COMPLEX SHAKLEE
Apa manfaat Gla Complex Shaklee ni ye?
  •  Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memeprbaiki bintik penuaan, timea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk manita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction,
  • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif and autrism (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar menerima tumpuan untuk belajar dan hiperaktif. 

utk sebarang pertanyaan / pesanan:
pengedar shaklee puchong

SMS WA 0166696703/Ruby
SID : 945759
COD : PUCHONG


Wednesday, September 9, 2015

Permainan tradisional

Tetiba rindu bangat dengan zaman kanak2. Sungguh. Setiap masa ada je plan nk main atau buat apa. Selagi tak maghrib, selagi tu x nampak batang hidung. Hehehehe. Main punya pasal. Ruby suka aktiviti yg mencabar. Macam masuk baruh tangkap ikan sepat, main guli, panjat pokok ke. Cari buah getah kt dusun getah buat laga kasi pecah. Kalau congkak, batu seremban ke..alahai, boring sikit. X berapa nk gemar sangat
Budak2 zaman sekarang ni, jauh beza dgn zaman kita kan. Dia org melekat dgn gajet je. Ruby pun kesian jugak tengok anak2 ruby tu. Bis nk buat cam mano, rumah bandar. Rumah mcm kt kampung boleh berkubang kan. Tu yg bila balik kampung sekali sekala, bukan main suka lagi. Main pasir, tengok ayam itik, belum kambing lembu lagi tu
Korang zaman dulu kala, time muda remaja suka permainan apa???
Share lah kisah korang pulak

OSTEMATRIX SHAKLEE pelengkap Sumber Kalsium Anda

pernah tak korang alami situasi macam ni;
  • kerap kejang
  • cepat letih dan lesu
  • depresi
  • sakit sendi/otot/pinggang
  • kebas & rasa mencucuk pd bahagian tangan/kaki
  • kuku senang patah
  • migrain
  • susah tidur
  • senggugut yg teruk
  • Masalah kulit kering atau ekzema
  • berdebar-debar
  • masalah gigi rosak/ berlubang/ mudah patah

  • Jika YA,
    itu tandanya KALSIUM utk keperluan badan korang tak mencukupi!!
    keperluan kalsium harian
    sukatan keperluan kalsium mengikut umur
Bagaimana memilih kalsium premium??
• pilih produk yg ada vitamin D & Magnesium
• Elakkan produk yg dibperbuat drpd tulang & dolomite utk cegah keracunan plumbum
• elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar & toksin
bagi mereka2 yg tidak gemar mengambil susu sebagai sumber KALSIUM, ruby cadangkan OSTEMATRIX SHAKLEE.
OSTEMATRIX SHAKLEE
OSTEMATRIX SHAKLEE
 3 Keistimewaan Shaklee berbanding jenama lain
• kalsium yg isinya paling seimbang, penyerapan adalah 99%
• formula unik, di buat drpd mineral semulajadi & garam mineral dari Laut Mati.
• mengandungi kalsium, magnesium, fosforus & vitamin D, zink, kuprum, manganes & boron.(nutrien Ini perlu di ambil bersama utk penyerapan oleh tubuh & elakkan berlakunya endapan)

20 Manfaat Utama
• menguatkan tulang, kuku, kerangka & 
• mengurangkan risiko osteoporosis, tulang retak, kuku rapuh & gusi berdarah
• memperbaiki gejala kejang & kebas anggota badan
• Merangsang darah utk memekat
• mengurangkan  sakit sendi, otot & pinggang
• meringankan stress
• memelihara denyutan jantung, impuls & saraf
• mengimbangi tekanan darah
• memperbaiki depresi, kemurungan, mood swing & sakit kepala
• memperbaiki jantung berdebar
• menggalakkan tidur yg lebih selesa
• memperbaiki masalah senggugut ketika haid
• mengimbangkan PH tubuh
• elok bagi mereka kerap sakit perut / gastrik
• meninggikan ketumpatan tulang
• Elok utk sistem saraf
• mengurangkan risiko batu karang/ batu hempedu
• mengaktifkan enzim utk penghasilan tenaga
• memelihara metabolisma kerangka & pertumbuhan otot, menghalang artritis

OSTEMATRIX SEBAGAI SUMBER KALSIUM
1 BIJI TABLET membekalkan 250mg KALSIUM
testimoni ostematrix shaklee
TESTIMONI  OSTEMATRIX SHAKLEE

sebarang pertanyaan atau pesanan:

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG


SMS WA 0166696703/ruby
SID 945759
COD : PUCHONG

Monday, September 7, 2015

" BROOCH Mini Giveaway "

                                  

Assalamualaikum semua...


 teringin memiliki brooch mini yg comel & cantik ??
apakata jom join Giveaway ni.

http://hanyadihatiku.blogspot.my/


mana tahu ada rezeki kan.

utk info, klik banner di atas ya. 
semoga berjaya :)


7 tips untuk memilih KACANG SOYA sebagai minuman

Anda pengemar minuman bersoya??
7 Kriteria yg perlu anda tahu utk memilih soya yg berkualiti & terbaik  

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara ORGANIC.
Sebab penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dan dari segi kajian, sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)
Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?soybean yg dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos & menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic.
Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.

Soy Protin tu mesti mengandungi 9 ASID AMINO.
Ni ciri yg amat penting. Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

• Dalam proses pembuatan soy isolate, soya mesti dibersihkan dgn AIR bukan dgn alcohol.
Alcohol tu haram yelah satu hal gak. tapi kalau dicuci dgn alcohol, ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone up to 88%! Sedanglan ISOFLAVONE itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

• Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan.
Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

• Proses pembuatan soy protein sebaiknya TANPA PEMANASAN.
Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas. ia akan musnah 

• Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur KALSIUM
Mengapa? Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

Tahukah anda,

Shaklee merupakan syarikat pertama yg mengeluarkan produk makanan tambahan berasaskan soya!!
ESP SHAKLEE di ekstrak drpd kcg soya NON GMO, di tanam secara organik, di proses tanpa pemanasan, di basuh menggunakan air, lengkap dgn sumber kalsium & mengandungi 22 asid amino termasuklah 9 amino penting.


Saturday, September 5, 2015

Ais krim. Penyejuk tekak


Assalamualaikum semua,

Sihat ke?? 

Biasanya hujung minggu macam ni, mesti luangkan masa dengan family kan. 
Ada yg keluar g jejalan, ada yg pergi makan2. Mcm2 aktiviti boleh buat sebenarnya.


Hari ni ruby x pergi mana2. Suami bekerja. Tinggal lah 4 beranak kt rumah ni ha. Mood rajin datang, maka jadilah aiskrim milo ni.
Yg pendek 10sen,

Yg panjang 30sen,
Yg kontot???

Hehehe. Buat utk anak2 mkn je. Boleh la jadi penyejuk tekak time cuaca x menentu ni. Skrg kt perumahan ruby ni jerebulah.

Bila tgk aiskrim batang ni, teringat zaman budak2. Ruby suka sgt yg kacang hijau punya. Lemak2 gitu kan. Korang???

Ni nanti kang, mesti encik suamiku tanya,

perisa asam boi xdek ke???
X abih2 asam boi. Huhuhu.

Hav a nice weekend!!!
aiskrim 1 MALAYSIA

Hikmah di sebalik apa yg berlaku

Doa seseorang itu BOLEH sahaja dimaqbulkan oleh Allah swt dalam bentuk yang TIDAK disukainya.
contohnya berdoa agar hati lebih tenang dan khusyu' solat, lalu Allah swt rugikan bisnesnya sehingga bankrup kerana tidak disedari bisnesnya itulah penghalang hati tenang dan khusyu'.
Berdoa supaya kuat utk menjalani kehidupan. Allah swt duga pula dgn perangai anak atau kesihatan family.
Di dtgkan dgn masalah bertimpa-timpa.
Begitulah seterusnya, sebahagian musibah dan bala yang datang adalah untuk memaqbulkan doa kita sendiri. Justeru sama-sama kita bersabar dan tidak cepat putus asa, jgn terlalu bersedih dengan apa yang hilang atau melenting membenci takdir.
Carilah positif darinya nescaya hidup lebih tenang. Itula sifat Mukmin sejati sabdaan Nabi salla allahu 'alaihi wasallam:-
عَجَبًا لِأَمْرِ الْمُؤْمِنِ إِنَّ أَمْرَهُ كُلَّهُ خَيْرٌ وَلَيْسَ ذَاكَ لِأَحَدٍ إِلَّا لِلْمُؤْمِنِ إِنْ أَصَابَتْهُ سَرَّاءُ شَكَرَ فَكَانَ خَيْرًا لَهُ وَإِنْ أَصَابَتْهُ ضَرَّاءُ صَبَرَ فَكَانَ خَيْرًا لَه
ُ
Ertinya : Ajaib urusan orang mukmin itu, apa yang berlaku semua baginya kebaikan, tiada seorang kecuali mukmin yang apabila ditimpa kebaikan lalu bersyukur maka kebaikan baginya, apabila ditimpa keburukan maka bersabar, maka kebaikan baginya juga ( Hadis sohih Muslim)

Friday, September 4, 2015

Collagen Powder Shaklee

Kolagen merupakan protein yg paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Ia menyumbang kira-kira 75%  utk kulit yg sihat. Malangnya penambahan usia menyebabkan kolagen makin berkurangan. Bkn itu saja, faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, pemakanan, air & gaya hidup juga boleh merosakan kolagen yg sedia ada.

keistimewaan Collagen Powder Shaklee

• Supplemen kolagen yg unggul, tulen & bermutu tinggi.

• mengandungi 4000mg Kolagen RSS proprietari, di ekstrak dari sisik ikan merah.

• berat molekul yg sangat rendah sekitar 1000 Dalton. Amat mudah di serap oleh badan & bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis.

• di ekstrak drpd 7 bahan utama

                          collagen asas kecantikan

Antara 12 kebaikan Collagen Powder Shaklee


- menguatkan rambut & merangsang pertumbuhan semula
- kuku makin kuat, bintik putih hilang & pangkal kuku menjadi sihat
- memperbaiki kulit kering & tekstur kulit
- membantu mengurangkan parut & kedutan
- melambatkan proses penuaan
- menguatkan tulang & kurangkan kerapuhan tulang
- mengurangkan sakit & geseran pada sendi
- baik utk mata
- memastikan otak sentiasa sihat
- menentang radikal bebas
- menggalakkan penghasilan kolagen
- awet muda & tampak berseri

COLLAGEN POWDER SHAKLEE
COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Tahukah anda dari mana sumber kolagen dalam suplemen yang ada di pasaran??

1) Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand
2) Daripada babi (porcine origin)
3) Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat
4) Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya
5) Daripada Yak – produk dari China
6) Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!


Oleh itu, pastikan kolagen yang anda makan/gunakan itu dari sumber yang halal. Pilihan saya SHAKLEE COLLAGEN POWDER dijamin HALAL.

Pemgedar Shaklee Puchong


SMS WA 0166696702/ruby
SID 945759
COD : PUCHONG