Wednesday, September 9, 2015

Permainan tradisional

Tetiba rindu bangat dengan zaman kanak2. Sungguh. Setiap masa ada je plan nk main atau buat apa. Selagi tak maghrib, selagi tu x nampak batang hidung. Hehehehe. Main punya pasal. Ruby suka aktiviti yg mencabar. Macam masuk baruh tangkap ikan sepat, main guli, panjat pokok ke. Cari buah getah kt dusun getah buat laga kasi pecah. Kalau congkak, batu seremban ke..alahai, boring sikit. X berapa nk gemar sangat
Budak2 zaman sekarang ni, jauh beza dgn zaman kita kan. Dia org melekat dgn gajet je. Ruby pun kesian jugak tengok anak2 ruby tu. Bis nk buat cam mano, rumah bandar. Rumah mcm kt kampung boleh berkubang kan. Tu yg bila balik kampung sekali sekala, bukan main suka lagi. Main pasir, tengok ayam itik, belum kambing lembu lagi tu
Korang zaman dulu kala, time muda remaja suka permainan apa???
Share lah kisah korang pulak

4 comments:

hainom OKje said...

Permainan yg budak zaman ni tak akan tahu kot....tp enjoy kan dulu dulu RK.
Yg paling okje ingat main ting ting, galah panjang, zero point, rounders

rubiah kadir said...

Hehehe..betul tu..rindu pulak zmn dulu kan

ct cheery said...

Semua penah main masa kecik2 dulu.now nak main Batu seremban pun, lambung xleh sambut balik ..kekok ..hahah

ct cheery said...

Semua penah main masa kecik2 dulu.now nak main Batu seremban pun, lambung xleh sambut balik ..kekok ..hahah