Wednesday, October 28, 2015

TESTIMONI ESP: KULIT BERSERI-SERI DAN TIDAK KUSAM

TESTIMONI ESP:KULIT BERSERI-SERI
Selamat tinggal kulit kusam & gelap!!
Kini tampil yakin dengan wajah yg lebih BERSERI-SERI selepas setia menggunakan ESP SHAKLEE. mesti happy kan. Bebas cela gitu.

Bagaimana ESP bertindak dlm pemulihan kulit??

• Kaya dgn sumber PROTEIN
Berfungsi membina sel-sel kulit yg baru & menggantikan sel kulit yg lama serta rosak. mengandungi 22 asid amino termasuk 9 asid amino yg di perlukan, dimana ia tidak mampu di hasilkan oleh bdn kita. asid amino penting bagi mengekalkan keremajaan kulit.

• mempunyai 5 jenis VITAMIN B
Berfungsi sebagai pelembap, melambatkan penuaan, menjadikan tona lebih sekata, mengatasi masalah kulit kering & kusam & bersifat anti oksidan. Melancarkan aliran darah agar kulit nampak berseri-seri.
• menghilangkan parut
• mengurangkan kedutan & jeragat
• menghalus & melembutkan kulit

Juga tinggi kandungan KALSIUM & ZAT BESI.

" KULIT SIHAT TANPA MASALAH "

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi RUBY untuk pendaftaran.

sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi saya:
SMS WA 0166696703/ruby
COD : Puchong


Saturday, October 24, 2015

TESTIMONI VITA C SR 500MG SHAKLEE



testimoni vitamin c shaklee

hari ni ruby nak share 1 testimoni gembira dari seorang adik manis yg sgt2 berpuas hati dengan produk Shaklee yg dia makan. belum habis sebotol VITA C SR 500MG, dia dah rasa & alami perubahan, kulit lembut jer. hehehe.



manfaat VITA C SR 500MG utk KULIT ;
  • makin cerah & licin
  • kecutkan jerawat
  • kecilkan liang2 pori yg terbuka
  • lambatkan penuaan
  • sekat pembentukan pigmentasi/jeragat
  • atasi  kulit kering & bersisik
  • berfungsi sebagai anti oksidan
  • membentuk kolagen 
banyak je vitamian C keluaran jenama lain, kenapa saya HARUS pilih Shaklee??
  • mempunyai pelepasan semulajadi vitamin C yg terkawal berasaskaaan tumbuhan
  • vitamin C di lepaskan setiap jam, setara dgn anda memakan 1.5biji buah oren. ia berlaku selama 5jam!!
  • setiap tablet mengandungi 7.5 biji buah oren termasuk kulitnya = 500mg vitamin C
  • setiap tablet juga ada 120mg BIOFLAVONOID. (lemon, grapefruit, orange, hesperidin)
  • kajian klinikal menunjukkan vitamin C dlm 2 tablet VITAC SR 500MG SHAKLEE mampu kekal di dlm plasma darah kita selama 24jam.  

Nak tahu tak ??

" haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri. seperti arnab mampu menghasilkan 18g vitamin C sedangkan manusia TIDAK MAMPU. tambah2 lagi, vitamin C cepat menyusut akibat stress, merokok & pil penahan sakit. "


vitamin C hanya memadai dari buah ??

" setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. tetapi jumlah tersebut akan berkurangan kepada SEPARUH apabila di petik & musnah apabila terdedah kpd kepanasan."



sebab tu lah, kita perlukan supplemen vitamin C tambahan bg menyokong keperluan badan sendiri. 

dgn bermodalkan 52saja, anda mampu menikmati kebaikan vitamin C dari setablet VITA C SR 500MG SHAKLEE. jimat masa utk mengupas buah oren. 
kebaikan vitamin c shaklee

utk pertanyaan atau order boleh hubungi saya ;
SMS WA 0166696703/Ruby
COD : Puchong

Wednesday, October 21, 2015

Ketahui KEBAIKAN ALFAFA COMPLEX SHAKLEE

bukak botol yg baru :)
ni adalah salah 1 supplement yg ruby ambil. best bila makan ALFAFA COMPLEX ni. asyik sendawa dan buang angin aje ha. nampak sangat byk angin dlm badan ku ini!! hehehe...

bertindak sebagai AGEN DETOKS. mencuci darah, usus serta hati. juga menyahtoksin segala kekotoran di dlm badan. malah boleh legakan sembelit. xdek dah isu muka berkerut bila nk membuang.

apa lagi yg seronok???

- sebagai milkbooster
- mengetatkan bahagian intim (kacip fatimah moden)
- menegangkan payudara
- mengatasi masalah keputihan
- beri tenaga & atasi masalah lesu
- atasi lenguh2 badan
- meneutralkan asid dlm badan
- mencantikkan kulit & otot
- melawan alahan & alergi (kurap, ekzema, bau badan, resdung)
- baiki masalah penghadaman (kembung, gastrik)
- singkirkan lemak & kolestrol
- legakan senggugut
- kurangkan kadar gula dlm darah
- kurangkan kesakitan otot & sendi

Korang Tahu TAK???
ALFAFA juga di kenali sebagai " raja segala tumbuhan ". merupakan tumbuhan yg sgt kaya dgn pelbagai nutrisi & zat galian. ia kaya dgn protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim & fitokimia.

byk je alfafa kat pasaran,
yg cecair ada yg tablet pun ada. tapi kenapa korang perlu BELI keluaran SHAKLEE?

menggunakan alfafa jenis medicago Sativa, kerana memiliki gred yg tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. dan mempunyai akar 20 kaki panjang ke dlm tanah utk menyerap nutrisi. 

terdapat dlm 2 saiz
small 330 biji/ RM 53.75
large 700 biji/ RM 97.50
nk JIMAT sehingga 20-33%?? jadilah AHLI sekarang.

Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
SID 945759
SMS WA 016-6696703
COD : Puchong & sekitar berdekatan
POS ke seluruh malaysia





Tuesday, October 20, 2015

segmen blogwalking by mirza syazwina


berpeluang utk memenangi hadiah misteri!!
jangan lepaskan peluang :)
klik banner kt atas utk join tau..

tarikh tutup : 25 OKTOBER 2015 JAM 12 MALAM


TESTIMONI SET KULIT SHAKLEE



testimoni set kulit shaklee
TESTIMONI SET KULIT SHAKLEE

Salam semua
saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee iaitu vit b complex, vit c, vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't?

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. 

Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more
gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements.

==============

Ingin CANTIK seperti beliau??

alami masalah kulit kusam, tona x sekata atau jeragat ??

Hubungi saya utk konsultansi;

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

Rubiah Kadir
SID 945759
SMS WHATAPPS 016-6696703
COD : PUCHONG
POS ke seluruh Malaysia

Monday, October 19, 2015

10 PENYEBAB KULIT KERING & KUSAM


kulit kering dan kusam
masalah kulit buat kurang keyakinan diri 

- salah dlm pemilihan produk
( guna produk berunsurkan kimia, tidak mengenali jenis kulit  sendiri )

- pola pemakanan yg tidak seimbang

( kurang pengambilan buah & sayuran, ambil minuman berkafein )

- pengambilan air putih yg tidak cukup

( aliran darah terganggu, kulit terdehidrasi )

- persekitaran yg tidak sihat

( habuk, debu, asap, pencemaran membuatkan liang pori tersumbat )

- pola tidur yg tidak teratur


- kurang istirehat

( regangan kulit berlaku, penuaan )

- tabiat mandi yg terlalu lama


- selalu stress & berfikiran negatif

( aliran drh tak lancar, kedutan muncul )

- salah dlm urutan pada wajah , kulit cpt kendur

( sepatutnya dari bwh ke atas )

- malas dlm rutin penjagaan wajah
apa seharusnya korang lakukan utk KULIT kekal sihat ??
  1. kenali jenis kulit terlebih dahulu. sama ada kategori normal, kering atau sensitif ya.
  2. guna produk yg berasaskan bahan organik/semulajadi tau. x mau lah chemical2 ni. jgn nk cantik nk cepat, main beli je. selidik dulu. 
  3. manjakan kulit dgn penjagaan asas seperti pencuci, penyegar & pelembap. skrub mahupun masker boleh di lakukan 2x seminggu. 
  4. ceria selalu, senyum dan xnak stress2!!
  5. jaga pemakanan seimbang di sertai pengambilan supplemen yg kaya anti oksidan seperti vitamin A,C dan E.
  6. minum air putih yg mencukupi & kurangkan minuman manis.
  7. tidur pd waktu yg tetap setiap hari
  8. buat urutan pada wajah & aktiviti bersenam
  9. pakai sunblock utk elakkan sinaran UV 
cadangan supplemen kulit Shaklee :
  • Vitamin B COMPLEX
  • Vitamin SR VITA C 500MG
  • Vitamin E COMPLEX
KLIK SINI utk info lanjut

cadangan produk penjagaan kulit Shaklee :

  • nutriwhite 
nutriwhite shaklee
utk kulit normal

  • enfuselle 
produk penjagaan wajah enfuselle
utk kulit jerawat/kering/sensitif

Shaklee Independent Distributor
Rubiah Kadir
SID 945759
SMS WHAT APPS 0166696703
COD : PUCHONG
POSLAJU seluruh malaysia

Mom & Baby Expo

 SAVE THE DATE 

==============
Block your calendar for Mom & Baby Expo on 30 Oct - 1 Nov 2015
✔ Venue - Expo @ Danga City Mall, JB
✔ Date - 30 Oct-1 Nov 2015 (friday until sunday)
✔ Time - 10 am - 9.30 pm


Malaysia Largest Branded MOM & BABY EXPO
✔ 160 exhibitor booths
✔ 300 Renowned brands
✔ 10,000 goodies bags
✔ 3 Day non stop stage activities & games
✔ Lucky draw
MOM AND BABY EXPO
JOM SERBU!!!

wahhh, bestnya kalau dpt pergi jugak ni. mana tak nya, dekat benor dgn family ruby kt sana :)

Friday, October 16, 2015

Bila suamiku tanam pokok bunga

Bila encik suamiku tanam pokok bunga lagi, lagi dan lagi. Hehehe :)

Kalau sebelum ni, pokok bunga kertas dan loceng. Haa kali ni pulak, tanam pokok bunga raya kaler putih dengan merah.

Sebenarnya kan,
Tanam masa hari cuti awal muharam ritu, tu pun sebelum suami p kerja.

Bila tanya kenapa x tanam dlm pasu jer??
sambil sengih2, suami kata xpyh. Ermmm... so korek lah tanah yg sekangkang kera kt depan rumah ruby tu.

Mitos ke fakta?
ruby pernah dengar jugak, ada yg kata kalau org tu tangannya bersifat panas. Tanam apa pun, x hidup x tumbuh.

Yeke?
Entah ler..

Ok, itu aje ruby nk cite. Selamat berhujung minggu ya semua

Thursday, October 15, 2015

Bahaya Bila Kolestrol Tinggi

apa itu KOLESTROL?
merupakan salah 1 zat yg di kenali zat lemak/lipid, mempunyai fungsi sgt penting bagi tubuh kita. 

Tubuh mmg memerlukan KOLESTROL utk membantu membentuk dinding sel, sebagai bahan dasar utk mencegah hormon2 steroid terbentuk & memberi tenaga pada tubuh.

Kolestrol secara semulajadi nya di hasilkan oleh hati sbyk 80% manakala yg selebihnya 20% berpunca drpd pemakanan seharian kita. kalau korang nk tahu, kolestrol terbahagi kpd 2 jenis iaitu kolestrol baik (HDL) manakala kolestrol jahat pulak (LDL). 

jenis kolestrol dalam tubuh
JENIS KOLESTROL DLM TUBUH
Saranan pengambilan kolestrol harian :

  • bagi individu NORMAL tidak lebih 300mg
  • pesakit JANTUNG kurang dari 200mg 
UJIAN DARAH perlu di lakukan bagi mengetahui status bacaan kolestrol.
"1 daripada 6 KEMATIAN di malaysia berpunca
drpd PENYAKIT JANTUNG!!"
Pembunuh Senyap no 1 di Malaysia & seluruh dunia.
anda mungkin orangnya seterusnya. 

Pengumpulan kolestrol yg TINGGI boleh menyebabkan saluran darah tersumbat. Antara penyakit berbahya yg berpunca drpd kolestrol seperti strok, penyakit jantung, tekanan darah tinggi dll


pengambilan MAKANAN yg tinggi kadar kolestrol juga menjadi PENYEBAB. Malaysia kan kaya dgn makanan yg sedap2 :)
makanan tinggi kolestrol
mampu ke kita nk menolak segala keinginan terhadap makanan??
kini korang xperlu risau lagi untuk menikmati makanan kegemaran. Shaklee ada menyediakan supplemen utk kolestrol. 

CADANGAN SET KOLESTROL & JANTUNG
  • PHYTOCOL-ST = kaya dgn fitosterol utk mencegah penyerapan kolestrol drpd makanan
  • OMEGA GUARD = kaya dgn EPA & DHA utk membersihkan salur darah yg tersumbat, mengurangkan kolestrol
  • COQ HEALTH = berfungsi menguatkan jantung & memperbaiki pengaliran darah
  • VIVIX = utk kesihatan saluran darah/arteri, mengawal sel dari penuaan & kerosakan
sayangi jantung, sayangi diri!!
berikan peluang utk hidup sihat.

shaklee independent distributor
Rubiah Kadir
SID 945759
SMS / WHATS APP : 0166696703
COD : PUCHONG
Poslaju ke seluruh malaysia
                                                                                 


Tuesday, October 13, 2015

SALAM MAAL HIJRAH

assalamualaikum wbt semua


selamat pagi selasa. ruby doakan korang semua sihat walafiat ya.
pejam celik, pejam celik.. tanpa sedar, hari ni dah sampai penghujung tahun 1436H pun. bermulalah tahun baru bg kita umat islam. macam2 benda duk terlintas kat fikiran ruby ni ha.

hijrah ke aku?
apa yg dah aku laburkan utk kehidupan?
berapa byk dah aku berubah?
capai target x?

korang pulak rasa apa?
banyak benda yg perlu di perbaiki. sama ada perangai, peribadi @ apa aje yg boleh dorong ke arah benda yg baik. azam kena kuat. tindakan kena selaras.

insyaALLAH, akan di permudahkan jika kita bersungguh2 utk buat perubahan dlm hidup. bkn utk orang lain, tapi utk kebaikan diri kita juga kan. 

hijrah dari dosa

Kebiasaan bila tiba kemunculan tahun baru dlm kalendar ISLAM, kita akan membaca Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun. Doa Akhir Tahun di baca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. manakala doa Awal Tahun pula di baca 3 kali selepas maghrib pada malam 1 Muharram.

nota kaki : maaf, pada mulanya entry ni mmg ruby letak doa akhir & awal tahun. tapi bila di fikirkan, takut bacaan x betul ke apa kan. x nak main redah copy paste. sebab byk sgt dah ayat2 al quran di ubah suai.

SALAM MAAL HIJRAH 1437H dari ruby. semoga hari2 yg akan dtg lebih baik dari sebelum2 ni. aamiin..

Monday, October 12, 2015

Resepi Lepat Ubi

Tepung manis ubi kayu/ lepat ubi

450gm ubikayu yg diparut dan telah dibuang airnya
2 cwn santan dari 1 biji kelapa
230gm gula melaka
1/2 cwn gula pasir
Daun pandan disimpul
Secubit garam
Daun pisang secukupnya yg telah dilayur api

Masak gula melaka dan gula pasir dgn sedikit air hingga gula larut dan tapis.
Masak santan, air gula, daun pandan yg disimpul dan garam hingga pekat.

Masukkan ubikayu parut dan kacau di atas api sekejap shj, agak2 kering sedikit supaya senang kerja membungkus.Masa ni tepung dlm keadaan separuh masak.

Tunggu adunan suam baru dibungkus dlm daun pisang seperti bungkus nasi lemak.kukus 20 minit.
*sapu sedikit minyak pd daun pisang sebelum diletakkan adunan.

Selamat mencuba!!






Saturday, October 10, 2015

Jenis Emas Dan Kandungannya

1)✴Emas 999
• Mempunyai kandungan 99.9% Emas
• Tidak di campur dgn bahan2 lain (Pure Emas)
• Di kenali juga sbg Emas 10 & Emas 24 Karat (24K)
• Kebykkan berbentuk ‘gold bar’

2)✴Emas 950
• Mempunyai kandungan 95.0% Emas.
• Mempunyai 5.0% campuran kandungan lain spt besi, aluminium & sbgnya
• Di kenali jg sbg Emas 23 Karat (23K)
• Emas Kelantan

3)✴Emas 916
• Mempunyai kandungan 91.6% Emas.
• Mempunyai 8.4% adalah campuran kandungan lain spt besi, tembaga, aluminium & sbgnya
• Di kenali jg sbg Emas 22 Karat (22K)
• Amat terkenal & popular di kalangan peminat Emas diseluruh Malaysia.

jenis emas dan kandungannya
emas mempunyai NILAI yg tinggi
4)✴Emas 835
• Mempunyai kandungan 83.5% Emas.
• Mempunyai 16.5% adalah campuran kandungan lain spt besi, tembaga, aluminium & sbgnya.
• Di kenali jg sbg Emas 20 Karat (20K)
• Amat terkenal & popular di kalangan peminat Emas di Kelantan.

5)✴Emas 750
• Mempunyai kandungan 75% Emas.
• Mempunyai 25% adalah campuran kandungan lain spt besi, tembaga, aluminium & sbgnya
• Dikenali jg sbg Paun @ Emas 18 Karat (18K)
• Kurang polular dikalangan pembeli Emas krn mutunya,



EMAS..
simpan lama mana pun x dek expired date,
nilai pun x turun berbanding wang kertas.
KALIS INFLASI!!!

Friday, October 9, 2015

Kulit Cantik dengan Omega Guard Shaklee

Semua nak kelihatan cantik, handsome, berseri-seri kan. Xkiralah perempuan atau lelaki. Mesti ada keinginan nk kulit sihat dan tak kusam, ye tak?
KULIT CANTIK DENGAN EPA
korang pernah dengar tak EPA?
Kalau nk tahu, badan kita tak boleh menghasilkannya sendiri. EPA byk terdpt dlm lemak dan minyak asid lemak.

Tapi tak kan hari2 nk telan minyak?
Nk kena mkn lemak semata2 nk kulit pinkish kan. Phewww..
Sumber plg dekat adalah asid lemak Omega 3 & omega 6. ia boleh di dapati drpd pemakanan mahupun supplement.

OMEGA GUARD SHAKLEE mengandungi kandungan EPA yg tinggi, di mana ia dihasilkan drpd ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia juga merupakan MINYAK IKAN paling tulen di dunia dan bebas bahan berbahaya seperti plumbum, merkutri, arsenik, kadmium dll. (Yg berpunca dari bhn kimia industri)

Kebaikan EPA utk KULIT:
• membantu lapisan pendinding dlm kulit kekal sihat
• menghalang kulit kering & bersisik
• mengekalkan kelembapan
• mengelakkan dehidrasi kulit
• melambatkan penuaan
• mencegah keradangan kulit
• mengatasi kulit kusam dan tona tak sekata

Promosi Oct :
Beli 2 DISKAUN 5%
Beli 6 PERCUMA 1
Nak beli sebotol pun boleh jer. Hubungi ruby utk nikmati HARGA JIMAT ya.

Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
SID 945759
0166696703

Thursday, October 8, 2015

THENAMYBLOG 1st ANNIVERSARY


assalamualaikum semua..
jom meriahkan segmen 1st blog anniversary :)
syaratnya mudah aje. utk info klik banner kt atas ya
1. Follow THENAMYBLOG and/or Google + namy yul
2. Buat satu entry berkenaan THENAMYBLOG 1st ANNIVERSARY
3. Last but not least, jangan lupa tinggalkan URL entry diruang komen ya.
4. Dateline: tengah malam 31 Oktober 2015

Wednesday, October 7, 2015

Ketahui 12 Gejala Hormon Tidak Stabil

cuba check, korang ada tak alami situasi atau gejala2 seperti berikut :
  • berat badan naik mendadak (x makan byk & bersenam)
  • haid tak teratur
  • berpeluh
  • rambut kering & selalu gugur
  • rasa mudah marah dan emosi tak menentu
  • nafsu seks berkurang (bg yg berkahwin)
  • masalah kesuburan/sukar hamil
  • hot flashes (gejala menopaus)
  • kekeringan vagina
  • mudah lupa
  • senggugut
  • cepat letih & lesu        
itu tandanya HORMON TAK STABIL !!
macam mana boleh berlaku?
  • Hormon dalam badan manusia akan dikawal oleh kalenjar adrenal.
hormon tak stabil
  • Apabila berlaku tekanan samada daripada perubahan dalam diri atau tekanan daripada luar yang terlalu banyak, kalenjar adrenal akanmenjadi letih dan tidak mampu mengawal ketidakstabilan hormon yang kronik. 
bagaimana nk atasinya?? ruby syorkan ambil GLA COMPLEX SHAKLEE.
hormon stabil dengan GLA COMPLEX

GLA berfungsi membentuk prostaglandin untuk mengawal atur hormon. Prostaglandin membantu untuk mengawal ovulasi, menyebabkan implantasi dan ovum disenyawakan, memelihara kandungan, mencegah jangkitan rahim dan ovari. Ia juga digunakan untuk merawat cyst ovari dan endometriosis kronik. Jadi bila hormon dh stabil, kawalan badan pun jadi normal, haid normal, mood pun normal, badan cantik, kulit pun cantik :)


Pengedar Shaklee PUCHONG
Rubiah Kadir
ID 945759
SMS WA 0166696703

Tuesday, October 6, 2015

Jeruk Mangga Asam Boi

jeruk mangga asam boi
sedap!!!
Bahan-bahan

4 biji mangga muda
20 hingga 25 biji asam boi
10 hingga 15 tangkai cili padi ~ di hiris halus ( boleh kurangkan jika tak suka terlalu pedas)
2 cawan gula
1 biji limau nipis di hiris ~ tambah jika guna limau kasturi lagi sedap!

Kupas dahulu mangga muda. Buang kulitnya, buang biji dan sabut tengahnya. Kemudian hiris nipis.

ikut cara ibu mertua, rendam dahulu mangga dengan air kapur. Menurut kata ibu mertua ianya bertujuan meranggupkan buah mangga kita supaya dia tidak lembik bila telah menjadi jeruk.

Rendam dalam 20 hingga 30 minit kemudian cuci bersih dan toskan.
Masukkan gula pasir atau gula halus kemudian kacau rata.
Masukkan pula cili padi yang kita dah hiris halus tadi dan kacau rata.

Akhir sekali masukkan asam boi.
Itambahkan limau nipis. Limau ni tak payah perah masukkan aje.kalau guna limau kasturi lagi sedap!

Tak payah tambah air ya.. sebab nanti dari buah mengga dan gula itu sendiri yang akan menghasilkan air jeruk.

Kemudian kita masukkan dalam bekas.
Simpan dalam peti ais selama 4 jam sebelum boleh di nikmati.
ya Allah sedapnyaaa....

SEGMEN STARLAVENDERLUNA 1ST GIFTAWAY

Jom sama-sama meriahkan segmen giftaway ni :)




Syarat :- 
 * Mesti follow dan like
# Add to circles Google+ Followers
# Add to Networkedblogs (jika ada)

*Buat satu entri "Segmen Starlavenderluna 1st GiftAway" dan copy banner di atas dan
 backlink segmen ini..

Monday, October 5, 2015

Punca LEMAK terkumpul di sekitar badan

Ketahui Kenapa Lemak Terkumpul di Bahagian Badan yang Tertumpu
Sains ini telah dikaji dan terbukti terdapat 6 jenis obesiti disebabkan pelbagai faktor. Nah lihat sendiri jenis badan korang mengikut gambar trsebut.

1. Obesiti daripada makanan
Jenis ini adalah paling lazim di dunia. Ia berlaku disebabkan oleh pengambilan makanan dan gula yang berlebihan. Dalam usaha untuk menyelesaikan masalah anda, kurangkan jumlah makanan, gula dan buat senaman sekurang-kurangnya 30 minit sehari.

2. Obesiti disebabkan Gluten
Ini jenis obesiti adalah yang paling biasa di kalangan wanita yang telah melalui menopaus disebabkan ketidakseimbangan. Perkara yang paling penting adalah untuk mengelakkan duduk berpanjangan, merokok dan alkohol. Amalkan senaman dengan berat.

3. Obesiti disebabkan oleh "kecut perut"
Ini jenis obesiti disebabkan oleh tekanan, kebimbangan dan kemurungan. Orang yang mempunyai masalah ini adalah disebabkan pengambilan gula yang banyak. Perkara terbaik untuk dilakukan ialah mengawal tekanan anda dan melakukan aktiviti fizikal.

4. Obesiti Metabolik
Masalah ini tertumpu kepada mereka yang mengambil alkohol, mempunyai masalah psikologi atau masalah dengan pernafasan.

5. Obesiti disebabkan oleh peredaran vena
Ini kebanyakannya diwarisi secara genetik obesiti. Biasanya berlaku semasa mengandung dan pada orang yang mengalami kaki bengkak. Penyelesaiannya adalah dalam latihan seperti berjalan dan menaiki tangga.

6. Obesiti dari tidak aktif
Ini jenis kegemukan yang disebabkan bahagian-bahagian badan yang dahulunya aktif tidak digunakan seperti dahulu. Kunci untuk menghapuskan deposit lemak ini bukan mengurangkan makanan kerana badan boleh mempercepatkan metabolisme dan membakar mereka dengan cepat.

lemak pada badan
LEMAK yang terkumpul boleh menyebabkan saluran darah tersumbat

Saturday, October 3, 2015

Promosi Shaklee Bulan OCTOBER

Assalamulaikum semua blogger2 :)
Di doakan semua sihat hendaknya ya.
Baru berkesempatan nk bagitau korang pasal PROMOSI OCTOBER dari Shaklee. Banyak jugak itemnya.
Beli 2 dapat 5% diskaun
• GLA COMPLEX
• OMEGA GUARD

Beli 6 botol PERCUMA sebotol
• GLA COMPLEX
• OMEGA GUARD

Beli 1 PECUMA 1/ Beli 2 DAPAT 50% diskaun
• VITAMIN E COMPLEX

 
Beli 3botol PERCUMA sebotol
• VITALEA FOR CHILDREN

Berikan peluang utk diri dan keluarga menikmati kesihatan yg baik. InsyaAllah.
Jangan lupa hubungi ruby utk dapatkan produk Shaklee yg sememangnya selamat, berkesan & mesra alam.

Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
ID 945759
SMS WHATS APP 0166696703