Wednesday, October 7, 2015

Ketahui 12 Gejala Hormon Tidak Stabil

cuba check, korang ada tak alami situasi atau gejala2 seperti berikut :
  • berat badan naik mendadak (x makan byk & bersenam)
  • haid tak teratur
  • berpeluh
  • rambut kering & selalu gugur
  • rasa mudah marah dan emosi tak menentu
  • nafsu seks berkurang (bg yg berkahwin)
  • masalah kesuburan/sukar hamil
  • hot flashes (gejala menopaus)
  • kekeringan vagina
  • mudah lupa
  • senggugut
  • cepat letih & lesu        
itu tandanya HORMON TAK STABIL !!
macam mana boleh berlaku?
  • Hormon dalam badan manusia akan dikawal oleh kalenjar adrenal.
hormon tak stabil
  • Apabila berlaku tekanan samada daripada perubahan dalam diri atau tekanan daripada luar yang terlalu banyak, kalenjar adrenal akanmenjadi letih dan tidak mampu mengawal ketidakstabilan hormon yang kronik. 
bagaimana nk atasinya?? ruby syorkan ambil GLA COMPLEX SHAKLEE.
hormon stabil dengan GLA COMPLEX

GLA berfungsi membentuk prostaglandin untuk mengawal atur hormon. Prostaglandin membantu untuk mengawal ovulasi, menyebabkan implantasi dan ovum disenyawakan, memelihara kandungan, mencegah jangkitan rahim dan ovari. Ia juga digunakan untuk merawat cyst ovari dan endometriosis kronik. Jadi bila hormon dh stabil, kawalan badan pun jadi normal, haid normal, mood pun normal, badan cantik, kulit pun cantik :)


Pengedar Shaklee PUCHONG
Rubiah Kadir
ID 945759
SMS WA 0166696703

6 comments:

QasehnyaRania said... REPLY

nice sharing

Kakzakie said... REPLY

Hmm... kakak adalah simptom tu sebab rambut kakak memang gugur. Kalau sikat tak ada rambut memang tak sah. Sedih juga..

aryan azra said... REPLY

akak pun ada juga alami simptom tu

aTieYusof Family said... REPLY

TQ info sis..
risau bebenor klu ada gejala hormon ni...huhu

JunAina said... REPLY

Bila umur semakin meningkat simptom2 tu semakin banyak pulak kat diri sendiri.

Kayu Manis said... REPLY

good info...
mungkin peringkat umur juga...senaman terbaik..

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)