Friday, November 27, 2015

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG & PUTRA PERDANA

Assalamualaikum semua!!

Hai,  saya Rubiah Kadir. Lebih mesra dgn panggilan ruby.
Pengedar Sah Shaklee  anda :)


pengedar shaklee puchong
7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI PENGEDAR

1. Servis Penghantaran Percuma

2. Penghantaran Melalui Pos Laju / Gdex / Citylink 
Kami juga membuat pengeposan ke seluruh Malaysia Cas pengeposan yang berpatutan. Dari Rm6.30 - Rm21.60
Percuma penghantaran untuk pembelian Rm800.00 (semenanjung) dan Rm1000.00 (sabah/sarawak)

3. Produk Shaklee Ready Stok

4. Pengalaman 2 tahun di dalam Shaklee

5. Pengguna Shaklee Sejak 2013

6. Agen Shaklee Yang Komited Sejak 2013

7. Konsultansi Pantas dan Mesra

Selain daripada itu ruby juga membuat penghantaran di kawasan berdekatan seperti Seri Kembangan, Bandar Kinrara, cyberjaya, putrajaya & jln klang Lama jika ada permintaan

Antara cadangan supplemen;
- set kesihatan optimun
- set ibu hamil/pantang/menyusu
- set utk lelaki & wanita
- set kesuburan
- set kanak2
- set resdung
- set gout
- set kencing manis
- set jantung/strok/kolestrol
- set kurus
- set awet muda
- set gastrik
- set kulit cantik

Shaklee juga menawarkan produk2 penjagaan rumah & penjagaan diri

Sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi saya;
Sedia berkhidmat

Rubiah kadir
SID 945759
0166696703
pengedar Shaklee di Puchong, bukit puchong, Putra Perdana, taman mas, kinrara, meranti jaya, puchong utama



Thursday, November 26, 2015

6 SEBAB KENAPA PERLU BELI VITAMIN C SHAKLEE

Pelbagai jenama di pasaran yg mengeluarkan produk VITAMIN C. adakah ia sesuai dan memenuhi kriteria pilihan korang ?
vitamin C SR 500MG SHAKLEE

Ruby senaraikan 6 sebab kenapa perlu beli VITAMIN C SHAKLEE

- SR Vita C Plus di hasilkan dari sumber yg semulajadi
- Tinggi kandungan potensi 500mg vitamin C
- Shaklee menggunakan vitamin C yang diperolehi daripada kanji jagung (“sumber semulajadi vitamin C”) untuk membekalkan sebahagian besar vitamin C pada label
- Vitamin C yang dihasilkan dengan cara ini adalah sama dengan molekul yang dimiliki oleh buah-buahan sitrus.
- Sistem Proprietari Sustained-Release yang secara beransur-ansur melepaskan vitamin C ke dalam tubuh selama 5 jam.

Ini memastikan yang vitamin C adalah tersedia apabila tubuh memerlukannya & ia adalah bersamaan dengan memakan 1.5 BIJI OREN SETIAP JAM untuk setiap jam selama 5 jam!

Setablet = 7.5 buah oren

- di perkayai dgn tambahan 120mg
BIO FLAVONOID (grape,lemon, orange, hesperidin)

Nk HARGA PROMOSI ??
Istimewa utk bulan NOV sahaja!!

Ruby 0166696703
SID 945759
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Tuesday, November 24, 2015

KEBAIKAN BIOFLAVONOID YANG PATUT KORANG TAHU

apa itu BIOFLAVONOID ??

juga di kenali sebagai vitamin P. merupakan "super antioksidan" yg mempunyai kebolehan dlm meningkatkan kesihatan badan dgn pelbagai cara. ia di perlukan oleh vitamin C utk 
- berfungsi dengan lebih efektif 
- memanjangkan keberkesanan vitamin C

antara kebaikan bioflavonoid :

- melindungi dan mengekalkan struktur saluran kapilari darah

- mempunyai kesan anti bakteria

- membantu vitamin C dlm menjaga kolagen agar kekal sihat

- menggalakkan peredaran darah yg lancar

- merangsang pengeluaran hempedu

- mengekalkan tahap kolestrol dlm darah yg lebih rendah

- merawat katarak

- mempunyai ciri-ciri anti radang

- merupakan antioksidan yg berupaya menentang radikal bebas yg merosakkan sel dlm badan

- mengurangkan serangan darah tinggi

- mencantikkan kulit

8 makanan yg kaya sumber BIOFLAVONOID

- sweet peppers
- strawberi
- buahan sitrus seperti lemon, oren, limau, peach
- brokoli
- brussels sprout
- buahan tropikal seperti betik & mangga
- bawang putih
- teh hijau


korang tahu tak??
VITAMIN  C  SR  500MG  SHAKLEE  mempunyai  tambahan  120mg  BIOFLAVONOID!!
Yg terdiri drpd lemon, oren, anggur dan hesperidin
bioflavonoid vitamin c shaklee
kandungan VITAMIN C SHAKLEE

nak menikmati kebaikan bioflavonoid ? inilah masanya. tengah PROMOSI HARGA SUPERB JIMAT tau !!
sebotol ada 180 biji, boleh tahan sampai 3 bulan (jika 2biji sehari)

segala pertanyaan dan pesanan:

Rubiah Kadir
SID 945759
016-6696703
Pengedar SHAKLEE di Puchong, putra perdana, taman Mas, bukit puchong, puchong Utama, meranti jaya
pos ke seluruh Malaysia

Friday, November 13, 2015

Cadangan SET RESDUNG SHAKLEE

Tanda-tanda penyakit resdung adalah ;

1. Mempunyi nafas berbau
2. Selalu bersin
3. Muka selalu berjerawat
4. Kulit gatal-gatal
5. Bengkak pada bahagian hidung, mulut dan telinga
6. Bernanah di telinga
7. Kecacatan pada hidung serta bahagian rongganya

8. alah pada habuk & makanan laut

lendir resdung
pengumpulan lendir yg banyak di bawah lapisan kulit menyebabkan resdung semakin kronik

Adakah supplemen boleh membantu pesakit resdung?

Vitamin yang sesuai ialah Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa Complex

Mengapa?
Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti seseorang. Vitamin C memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan berfungsi dengan baik.

B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Apabila resdung menyerang, ianya akan menyebabkan kesakitan yang amat di belakang muka, kepala. B complex yang besifat sebagai penenang semula jadi, akan mengurang kesakitan kepala ini secara beransur-ansur.

Alfalfa Complex – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.

testimoni set resdung shaklee
testimoni pengguna yg berjaya mengatasi MASALAH RESDUNG yg di hadapi
" RESDUNG MEMBAWA MAUT JIKA DI BIARKAN "

segala pertanyaan atau info boleh hubungi saya:
Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
016-6696703
SID 945759
COD : puchong, putra perdana, taman mas, bukit puchong, puchong utama, meranti jaya

Wednesday, November 11, 2015

kepentingan VITAMIN C

Nak Tahu Tak??

Kenapa kita memerlukan Vitamin C yang cukup?

Vitamin C diperlukan untuk:
- Pertumbuhan dan pembaikian tisu-tisu badan yang rosak
- Penghasilan kolagen, protein penting untuk kulit, tendon, ligament dan saluran darah
- Merawat luka, memperbaiki rawan, tulang dan gigi
Nutrien serba-boleh , vitamin C adalah antioksidan yang hebat, di mana mempunyai pelbagai fungsi di dalam tubuh manusia selain untuk kecantikan.

Vitamin C juga dapat melindungi daripada kerosakan sel yang berpunca dari pencemaran alam sekitar, stress, merokok dan pemakanan yang tidak seimbang.



Pengedar Shaklee Puchong
Rubiah Kadir
016-6696703
COD : Putra Perdana,Taman Mas, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya
SERVIS POS ke seluruh Malaysia

Thursday, November 5, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih



[ sila klik banner di atas untuk join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015

mana tahu anda bertuah. lumayan tu :)

Wednesday, November 4, 2015

ketahui 10 PUNCA JERAWAT KRONIK

JERAWAT ??
ermmm.. apa puncanya jika ia tak pernah surut & kecut?
Yg tak best, selalu jer timbul di tempat yg sama ??? dan paling MENAKUTKAN pulak akan meninggalkan PARUT2 hitam!!
Heee.. mesti malu nk berdepan dgn orang sekeliling kan :(

ruby pun tak terkecuali. pernah jugak alami situasi ni, di mana jerawat naik dgn subur. teruk sgt. kalau tak silap masa tu form 2 kut. agaknya pakai cleanser yg salah. biasalah, budak remaja yg tak reti lagi dan tak tahu mana nk pilih yg sesuai dgn kulit. hehehe :) 
alhamdulillah, sekarang jerawat segan nk tumbuh dah. 


PUNCA JERAWAT

okay, sini ruby kongsikan 10 puncanya ya :
  1. pengambilan air putih yg tak cukup - badan tak dpt mengalirkan toksin yg berlebihan 
  2. kerap sembelit - peredaran darah terganggu, toksin berlebihan yg terkumpul menyebabkan jerawat timbul
  3. jangkitan bakteria - memicit & menyentuh jerawat boleh mengundang bakteria
  4. hormon tak seimbang - kalenjar sebum mengeluarkan minyak berlebihan mengakibatkan liang pori tersumbat
  5. hati yg bertoksin - memaksa hati bekerja keras utk meneutralkan asid2 dlm darah
  6. usus yg kotor 
  7. masa tidur yg tak teratur & cukup - sel badan tak dpt berfungsi dgn baik
  8. alahan pd makanan - mengambil kafein, makanan laut/ jenis bergoreng dan pedas
  9. pemakaian produk yg salah - kerap bertukar produk/ gunakan produk yg x sesuai dgn jenis kulit & berunsurkan bahan kimia
  10. penjagaan kulit yg tak rapi  

apa yg dpt ruby simpulkan,
pentingnya PROSES DETOKFIKASI bg mengeluarkan segala macam kekotoran di dlm usus, kolon, hati mahupun darah. 
amalan kehidupan seharian yg sihat & betul juga memainkan peranan.
klik sini utk info DETOKS

klik gambar utk TESTIMONI penuh

testimoni set kulit shaklee

sebarang pertanyaan atau pesanan, boleh hubungi ruby:
Pengedar Shaklee Puchong
SID 945759
016-6696703
COD : PUCHONG 
* pos ke seluruh malaysia

Monday, November 2, 2015

Promosi NOVEMBER SHAKLEE!!!

Korang Tahu Tak??

Sepanjang bulan NOVEMBER ni,
Shaklee nk bg PERCUMA sebotol VITA C SR 500MG utk pembelian 6 botol. Dan akan dpt 5% DISKAUN jika korang membeli twin pack!!

ia merupakan Vitamin C PERTAMA yg di cipta berasaskan TUMBUHAN. Sebab tu ler jadi HOT ITEM selalu, rebutan & kegemaran ramai rupanya :)


VITA C SR 500MG SHAKLEE

KLIK GAMBAR untuk info lanjut tentang VITA C SR 500MG SHAKLEE

nak tanya apa2, boleh hello2 ruby ya.
Pengedar Shaklee Puchong
SID 945759
SMS WA 0166696703
COD Puchong, putra Perdana, bukit puchong
** perkhidmatan POS ke seluruh Malaysia