Wednesday, November 4, 2015

ketahui 10 PUNCA JERAWAT KRONIK

JERAWAT ??
ermmm.. apa puncanya jika ia tak pernah surut & kecut?
Yg tak best, selalu jer timbul di tempat yg sama ??? dan paling MENAKUTKAN pulak akan meninggalkan PARUT2 hitam!!
Heee.. mesti malu nk berdepan dgn orang sekeliling kan :(

ruby pun tak terkecuali. pernah jugak alami situasi ni, di mana jerawat naik dgn subur. teruk sgt. kalau tak silap masa tu form 2 kut. agaknya pakai cleanser yg salah. biasalah, budak remaja yg tak reti lagi dan tak tahu mana nk pilih yg sesuai dgn kulit. hehehe :) 
alhamdulillah, sekarang jerawat segan nk tumbuh dah. 


PUNCA JERAWAT

okay, sini ruby kongsikan 10 puncanya ya :
  1. pengambilan air putih yg tak cukup - badan tak dpt mengalirkan toksin yg berlebihan 
  2. kerap sembelit - peredaran darah terganggu, toksin berlebihan yg terkumpul menyebabkan jerawat timbul
  3. jangkitan bakteria - memicit & menyentuh jerawat boleh mengundang bakteria
  4. hormon tak seimbang - kalenjar sebum mengeluarkan minyak berlebihan mengakibatkan liang pori tersumbat
  5. hati yg bertoksin - memaksa hati bekerja keras utk meneutralkan asid2 dlm darah
  6. usus yg kotor 
  7. masa tidur yg tak teratur & cukup - sel badan tak dpt berfungsi dgn baik
  8. alahan pd makanan - mengambil kafein, makanan laut/ jenis bergoreng dan pedas
  9. pemakaian produk yg salah - kerap bertukar produk/ gunakan produk yg x sesuai dgn jenis kulit & berunsurkan bahan kimia
  10. penjagaan kulit yg tak rapi  

apa yg dpt ruby simpulkan,
pentingnya PROSES DETOKFIKASI bg mengeluarkan segala macam kekotoran di dlm usus, kolon, hati mahupun darah. 
amalan kehidupan seharian yg sihat & betul juga memainkan peranan.
klik sini utk info DETOKS

klik gambar utk TESTIMONI penuh

testimoni set kulit shaklee

sebarang pertanyaan atau pesanan, boleh hubungi ruby:
Pengedar Shaklee Puchong
SID 945759
016-6696703
COD : PUCHONG 
* pos ke seluruh malaysia

9 comments:

paridah said...

jerawat walau sebiji tumbuh dimuka kita dh naik risau kan rubi...

tiga lalat said...

shakleerupanyer ;p

saly said...

Kalu k.saly jerawat tmbuh satu pun dh x senang duduk..x selesa.hihii..prnah gak jerawat tp biasa sebiji2 je kalau nk mai period tumbuh la..lps oke sume ia hilang.

kakyon said...

umo macam akak ni tak tumbuh jerawat dah. tapi sesekali naik bisul..sakitnya..

Kakzakie said...

Ini kalau anak kakak tahu mahu semua produk nak dibelinya.
Dia kalau period mesti jerawat singgah di dahinya.

Zie Has said...

nice sharing ... punca no. 5 dan 6 tu baru tahu :)

Khai♥Rin : anies said...

yap sy krg minum air ;-)

LYAfrina said...

TQ FOR SHARING...

Qaseh Vee said...

parut jerawat sis sampai sekarang x hilang sbb salah guna produk ... huhuhuuu