Wednesday, December 7, 2016

Promosi Collagen Powder Shaklee

PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER BELI 6 PERCUMA 1,

BELI 2 KOTAK DAPAT 5% DISKAUN
----

Beli 6 kotak Shaklee Collagen powder pada bulan ini, anda juga akan turut menerima.:

》 Free 1 kotak Shaklee COLLAGEN POWDER.

》 Free Shaklee Membership bernilai RM69.

》 Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan hadapan sebanyak RM111.

》 Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (discount 15%-20%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang dari Shaklee.

》 Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

---
rubiahkadir.com
Order》 whatsapp 016 6696703
---

Friday, November 25, 2016

KENAPA AKU DI UJI ?

KENAPA AKU DIUJI ?
QURAN MENJAWAB :
Qs. Al-Ankabut : 2-3 
“Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: ’Kami telah beriman’, sedang mereka tidak diuji lagi? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.

KENAPA AKU TAK MENDAPAT APA YG AKU INGINKAN ?
QURAN MENJAWAB :
Qs. Al-Baqarah : 216
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”

KENAPA UJIAN SEBERAT INI ?
QURAN MENJAWAB:
Qs. Al-Baqarah : 286
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”

KENAPA FRUST & STRESS ?
QURAN MENJAWAB :
Qs. Al-Imran : 139
“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yg paling tinggi derajatnya, jika kamu orang-orang yang beriman”

BAGAIMANA AKU HARUS MENGHADAPINYA ?
QURAN MENJAWAB :
Qs. Al-Baqarah : 45
“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sholat; dan sesungguhnya sholat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk Tiada daya dan upaya kecuali atas pertolongan Allah semata”

APA YANG AKU DAPAT  ?
QURAN MENJAWAB :
Qs. At-Taubah : 111
“Sesungguhnya Allah telah membeRi dari orang-orang mu’min, diri, harta mereka dengan memberikan jannah untuk mereka…”


KEPADA SIAPA AKU BERHARAP ?

QURAN MENJAWAB :
Qs. At-Taubah : 129
“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal”

AKU TAK SANGGUP !!
QURAN MENJAWAB :
Qs. Yusuf : 12
“….dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir.”

InsyaAllah ayat-ayat di atas boleh menjadi pencerahan buat kita semua yg selalu ingin menjadi yg terbaik dalam kehidupan.

dalam hidup ni, apa pun yg terjadi.. yg pertama sekali 'kembali kepada Maha Pencipta yg Satu. insyaAllah akan temui solusi utk setiap masalah. banyakkan berdoa dan meminta padaNya 

Thursday, November 24, 2016

'Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel'

 Shanghai Giveaway

Assalamualaikum! Haiii.. Ruby doakan korang semua sihat dan happy2 sokmo ya :)
Jom sama2 kita meriahkan Giveaway dari blogger hebat ni. Mana tahu ada rezeki dapat fridge magnet yg super comel 
Harap2 daku lah antara 10 orang pemenang iteewww.. aahakkss

Bagaimana nak join GA ni? mudah aje!

SYARAT - SYARAT PENYERTAAN :
1. WAJIB FOLLOW blog  Jari Manis : travel list  dan  Scdha Sein Photo And Travel

2. BUAT dan PUBLISH satu entri bertajuk 'Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel'

3.  TAMPAL BANNER penyertaan dan backlink kepada entri INI sahaja

4.  TAG sekurang-kurangnya seorang rakan blogger atau lebih

5. JANGAN LUPA tinggalkan tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen entri INI sahaja

6. Nota Penting : Pastikan follow syarat 1 -5. Jika salah satu syarat tidak dipenuhi, penglibatan TERBATAL

TAG : Ajuya Rashid

Monday, October 24, 2016

Selamat Pagi ISNIN!

Sabda Rasulullah s.a.w...

Barangsiapa yg bangun di pagi hari dan hanya dunia yg di fikirkan olehnya sehingga seolah-olah ia tidak melihat hak Allah ke atas dirinya. Maka Allah akan menanamkan 4 PENYAKIT padanya :

1- kebingungan yg tiada putusnya
2- kesibukan yg tidak ada hujungnya
3- keperluan yg tidak pernah merasa cukup
4- angan-angan yg tiada penghujungnya
HR MUSLIM

Wednesday, October 12, 2016

Testimoni VitaC Shaklee : Jerawat Kecut!

Saya LOVE Vitamin C Shaklee!
Ucapkan selamat tinggal kepada kulit bermasalah Kini tiada lagi wajah berjerawat punca rasa rendah diri bg pengguna tegar SR Vita C, Puan Nini. Ini adalah real testimoni dari beliau.
vita C Shaklee kecutkan jerawat
Kiri➡ pic sebelum 

Kanan➡pic terbaru

Puan Nini bukan dilahirkan kulit mulus licin  cantik jelita meletup kebabom! 

Kulit Puan Nini bermasalah dr mula sekolah menegah dan makin memburuk bila mula masuk kolej.

Kulit berminyak, berjerawat, rendah diri bergabung menjadi satu Orang lain habis beribu nak kurus.

Nini pula perabih nak kulit cantik. Sebut je produk apa tak penah Nini calit kat muka ni.. Tp semua tak berkesan sebab nak KULIT YANG CANTIK KENA BERMULA DARI DALAM
Alhamdulillah 2 tahun bersama Shaklee secara konsisten kulit Nini kembali normal bukan licin 100% tapi bila saudara atau kawan tengok mesti diorg tegur. Pakai apa? Seronok kulit dah kembali normal!

Jika anda mempunyai kulit bermasalah, promosi SR Vita C bulan ini adalah waktu terbaik untuk anda mulakan perjalanan kulit cantik berseri anda.


Whatsapp:
ruby 016-6696703

Saturday, October 8, 2016

Testimoni Berpantang Dengan ESP

Terjebak dgn ESP masa pantang!

Pertama kali cuba ESP rasa sedapnya soya ni ☺

Terjebak ketika dalam pantang sebab nampak KESAN POSITIF kawan baik kulit makin cerah. Baby bfeed susu banyak dan sebab dia amek lama.

Baby dia putih giler, so tak sabaq2. Teruih order melalui org yg BFF dah order dulu

Pengalaman yang amat berbeza berpantang kali ke 3 ni. Dya asyik rasa SIHAT dan rasa nk buat kerja2
rumah. Sebab bertenaga sungguh masa pantang ke 3 ni

Kalau dulu masa ank pertama dan kedua :

Sering sakit kepala
Badan berangin
Lenguh serata badan
Sembelit

Semua pengalaman ngeri berpantang dulu tak berulang lagi kali ni

Bahagia sungguh berpantang kali ni,walau terpaksa berpantang sendiri
Baby tdo nyenyak sebab SUSU LEBIH PEKAT bila berESP, sehingga terpaksa kerap salin tshirt akibat susu terlalu meriah

Ramai yang menegur BERAT badan menurun dan paling ketara kulit yang kusam makin CERAH!

ESP lah cinta pertama Dya dengan Shaklee
Alhmdulillah

#ESPbest

-Pn Siti Nadia-

Friday, October 7, 2016

Tips 7S untuk Rezeki MURAH

[ TIPS REZEKI MENCURAH-CURAH )

Istiqamahkan diri buat 7S ini tanpa gagal.

◆ Solat di awal waktu & sentiasa pelihara aurat.

◆ Solat Dhuha sebelum memulakan urusan bisnes/kerjaya.

◆ Solat Tahajjud pukul 4 pagi -  bercerita kepada ALLAH tentang perancangan bisnes/kerjaya, keinginan nak kaya, kemahuan & kesyukuran akan nikmat dunia akhirat.

◆ Sedeqah walau sedikit.

◆ Surah Al-Waqiah dibaca selepas Solat Isyak, untuk elak kemiskinan.

◆ Sembang dengan mak ayah & pasangan setiap hari walaupun 5 minit; mohon kemaafan & keredhaan.

◆ Seribu kali istighfar terutama ketika memandu untuk menyelesaikan urusan bisnes/kerjaya.

Cubalah. Dan lihat sendiri keajaiban yang akan kita nikmati.

Sukses = 80% tawakal + 20% usaha. ❤

" Dr Fadhilah Kamsah "

Kulit Cantik Dengan Shaklee

Obses nak KULIT CANTIK ?

Ini combo terbaik!

Kenapa?
Sel kat muka tu lifetime dia cuma 21hari je, sel akan mati dan kena generate yg baru

Apakah bahan asas untuk bina sel ?
Jawapan dia PROTEIN

Bagaimana Shaklee membantu?
ESP membekalkan Protein yang tulen organik (non GMO tau!) 14g setiap serving!

So amik ESP je kan mudah :)

Nak kasi cerah ?
Vitamin C lah jawapnye paling efektif untuk cerahkan kulit!

So jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk kulit cantik & cerah!

Ruby016 6696703
Pengedar Shaklee Puchong

Friday, September 30, 2016

VITAMIN C Hasilkan Kolagen

Bukan setakat boleh kecutkan jerawat, pudarkan parut mahupun cerahkan kulit..

Mungkin ramai yg belum tahu kebaikan VITAMIN C yg berupaya menghasilkan KOLAGEN !

saya topup bekalan VITAMIN C saya dengan SR VITA C SHAKLEE. 1 tablet menyamai 7.5biji buah oren dan membekalkan saya 100mg vitamin C setiap jam selama 5 jam.

best ke best ?

LAST PROMO TODAY

Ruby 016 6696703
rubiahkadir.com

Pendaftaran Ahli Shaklee

Pagi tadi sempat daftarkan seorang ahli baru untuk kakak manis yg bekerja di Cyberjaya ☺

Asalnya cuma pengguna produk SET KULIT SHAKLEE ( ESP, VIT C, VIT E )

Memang ramai pun sebenarnya pengedar2 Shaklee yg bekerja dan dlm masa yg sama buat bisnes Shaklee. Pelajar2 universiti pun ada yg ambil peluang utk JANA INCOME tau. Bukannya terhad utk suri rumah mcm ruby ni aje. Hehehe. Semua boleh.. tak kira jantina asalkan umur cukup 18 tahun ��

apa bestnya bila jadi AHLI ?

» dapat beli produk dgn harga ahli dgn penjimatan sehingga 15%

» berpeluang menikmati CASH BONUS jika point bulanan terkumpul 150UV ke atas

jika ada berkeinginan utk berniaga,

» Modal dan risiko yang rendah. Yuran pendaftaran hanya RM69 (+ pos Rm10.60) Tiada yuran bulanan atau yuran tahunan.

» Sistem online & penghantaran yang mudah. Buat pesanan online dan Shaklee akan uruskan packing dan penghantaran kepada pelanggan. Mudah & jimat

» UNTUNG RUNCIT utk setiap jualan produk

» Berpeluang menikmati bonus CAR & CONVENTION jika layak

» Di beri tunjuk ajar, tips & panduan dlm group2 di FB, WA mahupun Telegram oleh leader2 yg berilmu

ingin menjadi sebahagian dari team Shaklee ruby?

Tekan no azimat ni
016 6696703
SID PUCHONG
rubiahkadir.com

Thursday, September 1, 2016

PROMOSI SEPT 2016 : ESP dan Sr Vita C!

Welcome September!
Assalamualaikum semua. Excited sangat bila ruby dapat tahu promo item untuk bulan ni
.
Beli 6 PERCUMA 1
Beli 2 DISKAUN 5 %
ESP
SR VITA C
.
Dan semestinya berita ni buatkan penggemar2 item hot ni tersenyum girang. Harga terlajak MURAH giteww
.
Hubungi ruby utk dapatkan stok anda :)
Shaklee Puchong
Ruby | 016 6696703

Monday, August 22, 2016

Kalsium untuk IBU HAMIL

Wanita hamil memerlukan 1200 - 1500 mg Kalsium dalam sehari.

Kekurangan pengambilan Kalsium dalam diet ibu hamil akan mengganggu tumbesaran bayi dalam kandungan. Ibu pula mungkin sakit-sakit badan, mudah lesu, cramp, sukar tidur malam.

#ostematrixshaklee menjadi pilihan ibu hamil kekal sihat dan melahirkan zuriat yang sihat. inshaAllah :)

Promo Ostematrix bulan ini:
⭐️ Beli 2 jimat 5%
⭐️ Beli 6 FREE 1

Friday, June 24, 2016

10 hari Malam Terakhir Ramadan

malam ni bermulanya 10 malam terakhir ramadan. terasa baru semalam hari pertama berpuasa. sekejap je masa berlalu tinggalkan kita..
beruntunglah bg mereka2 yg beriman, yg gunakan waktu dgn betul dan yg berusaha memperbaiki diri utk lebih baik dari sebelum2 ni :)
ruby doakan kita semua di pertemukan dgn malam lailatuqadar, insyaAllah. aamiin :)

Monday, June 20, 2016

Testimoni CYST Mengecut Dengan Gla Complex

Assalamualaikum...
hari ni ruby nak share feedback customer yang mengalami masalah CYST berjaya kecut dengan Gla Complex. alhamdulillah, ruby tumpang gembira !

terharu bila dapat mesej macam ni. Tak sampai sebulan, Cyst isteri dah mengecut. Ikhtiar untuk sihat dgn Shaklee sebagai asbab tak salah kan.
cyst mengecut dengan GLA COMPLEX

Ovarian cyst
kantung yang berisi air/lendir yg berada dalam kilang telur ovari. lendir ni mungkin boleh menjadi air yg pekat serta mengandungi rambut dan gigi jika cyst makin membesar.

selalunya tak menunjukkan sebarang simptom tetapi kadangkala akan berasa perut kembung dan tak selesa atau sakit belakang. seseorang itu hanya menyedari kehadiran cyst ni apabila melakukan ultrasound. Cyst ini juga boleh pecah dan kalau benda ni terjadi, anda akan rasa sakit yang amat sangat.
OVARI CYST

Tak semua orang alami tanda-tanda ini, tapi jika ada, ruby nasihatkan anda untuk pergi ke klinik atau hospital untuk buat ultrasound ye. Antara simptom cyst ialah :
1. Sakit Perut – rasa sakit dekat bahagian abdomen atau pelvis
2. Haid tidak teratur
3. Period pain
4. Tak lawas buang air kecil dan besar
5. Berat badan naik mendadak
6. Cepat penat dan loya
7. sakit ketika melakukan hubungan seksual

adakah cyst ni merbahaya ?
kehadiran cyst pada ovari setiap bulan adalah normal bg semua wanita yg sihat dan subur. apabila ovum telah keluar dari ovari dan pecah, tiada lagi ovari cyst. pada kitaran haid yg berikutnya,  ovari cyst yg baru akan muncul.

tapi adalah BAHAYA jika ovari cyst yg melebihi saiz 20mm atau berdiameter 2 cm dan tidak pecah, ia akan mendatangkan masalah.

GLA COMPLEX bersifat anti radang.
sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan badan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis hormon yang mengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang normal. Jadi dengan menambahkan kuantiti prostaglandin dalam badan, ia dapat mengecutkan cyst dan mengawal imbangan hormon untuk mengelakkan pembentukan cyst baru sekaligus merawat masalah cyst anda.

gumbira sgt bila setiap customer dapat kesan yg positif lepas consume vitamin Shaklee :) alhamdullilah, syukur padaNya

ruby 016.6696.703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Sunday, June 19, 2016

Testimoni Kurus Dengan Lecithin Shaklee

Lecithin juga di kenali sebagai Pengemulsi Semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak,
di mana lecithin menyebabkan LEMAK tu terapung-apung dlm darah dan mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

bukan itu saja, lecithin juga boleh mengurangkan paras kolestrol jahat dlm badan.

Lecithin si Pembakar Lemak yg hebat !
nk kempiskan perut ?

nk kurangkan berat badan ?

jom ikhtiar dgn lecithin yg tengah promosi :)

ruby 016.6696.703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Thursday, June 16, 2016

Bulan Ramadan yang Berkat



assalamualaikum,

selamat pagi semua sahabat2 yg ceria!
hari ni dah masuk hari ke 11 kita semua menjalani ibadah puasa. ni bermakna kita dah pun melalui fasa yg kedua
tak perlu nak tunggu 10 ramadan terakhir, baru nk sungguh2 kejar ganjaran yg ALLAH berikan pd kita dlm bulan yg penuh berkat ni.

mulakan dari awal,

mulakan dari sekarang
muhasabah diri dan sila upgrade mana2 yg lompong...
boleh ke boleh ?


nak masuk syurga tak ?
semoga amalan kita di terima olehNYA dan sentiasa berada dlm lindungan rahmat serta kasih syg ALLAH.aamiin

Wednesday, June 15, 2016

Bahana Ubat Tanpa KKM Punca KULIT ROSAK

Banyak lambakan produk yang kita nampak popular, tapi sebenarnya tidak mendapat kelulusan pihak berkuasa pun. Elakkan diri jadi mangsa! Pastikan periksa status ubat terlebih dahulu sebelum membeli dan pakai.

Berhati-hatilah dalam pemilihan produk kecantikan. jadilah pembeli yg berilmu. jangan dek terlalu obses nk CEPAT CANTIK dlm masa yg singkat, akhirnya memakan diri sendiri. Cara cek status produk, klik sini adakah ubat yang di ambil selamat?

rangkaian produk SHAKLEE terbukti secara klinikal tanpa bahan-bahan kimia :)

  • SELAMAT
  • SEMULAJADI
  • MESRA ALAM   
vitamin semulajadi SHAKLEE lulus KKM


juga lulus KKM dan di jamin HALAL!

Jom CANTIK dan SIHAT bersama SHAKLEE

Ruby 016-6696703
your trusted SID
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Tuesday, June 14, 2016

Soy LECITHIN SHAKLEE Buat Kulit Cantik ?

Benarkan SOY LECITHIN boleh buat kulit cantik ?
Bagaimana ia berfungsi ?
soy lecithin buat kulit cantik
1) Lecithin Shaklee di perbuat drpd kacang soya, di mana semua mestinya dah tahu kebaikan dari segi kesihatan mahupun kecantikan.

2) mengandungi Vitamin E yang boleh melambatkan penuaan sel dan badan.

3) soy lecithin jugak tinggi kandungan ANTIOKSIDAN yang dapat menghalang radikal bebas punca kulit rosak.

4) mempunyai komponen yang mengekalkan KELEMBAPAN kulit, sekaligus menjadikan kulit kekal lembut dan lembap.

5) membantu meransang KOLAGEN dalam kulit supaya  wajah cerah dan lebih muda.

sangat2 di syorkan pada wanita yg menopaus. waktu tu hormon mulai berubah dan kulit akan bernoda hitam di sebabkan pendedahan terhadap radikal bebas. jadi kulit kurang elastik serta keanjalan.

dgn consume LECITHIN SHAKLEE, ia membantu merangsang kolagen berfungsi semula. 

nk lecithin dgn harga PROMO ?

ruby 016.6696.703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Monday, June 13, 2016

Kebaikan Buah Kurma Ketika BERBUKA PUASA

Kebaikan Buah Kurma ketika BERBUKA PUASA

Kurma diangkat tinggi oleh Rasulullah kerana mempunyai nilai kandungan makanan yang tinggi. Kandungan protein di dalam kurma lebih kurang 1.8 hingga 2.0 per seratus, serat 2.0 hingga 4.0 per seratus yang mana kandungan gulanya 50 hingga 57 peratus glukosa.

Ini menunjukkan kandungan gula didalamnya telah ditukar secara semulajadi. Bermakna apabila kita memakan kurma, tenaga yang diserap tubuh adalah serta-merta.

Sebaliknya gula di dalam kebanyakan buah-buahan dikenali sebagai fraktosa dan gula tebu atau gula pasir yang biasa mengandungi sukrosa tidak boleh menyerap terus dalam tubuh. Ia terpaksa dipecahkan dahulu oleh enzim sebelum bertukar menjadi glukosa lalu diserap tubuh sebagai tenaga.

Disunatkan berbuka dengan kurma kerana orang yang berpuasa tidak makan selama 13 jam. Kurma memberi tenaga serta-merta kepada si pemakannya dan ini memudahkan seseorang beribadat dan menunaikan solat Maghrib atau tarawih.

Apabila tubuh berasa segar dan bertenaga ia menghalang kita makan berlebihan atau mengikut nafsu. Kadangkala waktu berbuka kita makan terlalu banyak, tetapi masih letih dan tidak bertenaga.

sumber : Dr Norzaidi Zakaria, PERDIM

Friday, June 10, 2016

Tips Minum 8 gelas Air di Bulan Ramadan

Bulan Ramadan ni, badan kita mungkin cepat terhidrat gara-gara berpuasa.

bibir pecah,
kulit jadi kering,
cepat letih,
kurang bertenaga,
dan sebagainya..


ada yang nak tahu x tips untuk minum air yang cukup ?
jgn bg alasan sebab siang berpuasa tau :)

berikut ruby kongsikan waktu yg sesuai ya :
1 gelas selepas bangun Sahur
1 gelas selepas makan Sahur
1 gelas selepas azan maghrib
1 gelas selepas solat maghrib
1 gelas selepas makan
1 gelas selepas solat isyak
1 gelas selepas Moreh/terawih
1 gelas sebelum Tidur


Selamat berpuasa dan berterawih !

Tuesday, June 7, 2016

BERTENAGA dengan SET PUASA SHAKLEE

Assalamualaikum utk semua pembaca setia blog ruby :)
SALAM 2 RAMADAN!

harini ruby nak share tentang Set Puasa Shaklee... di mana ia sangat sesuai utk golongan :
1) ibu yg sedang hamil mahupun menyusu
2) lelaki yg inginkan tenaga ekstra ketika bekerja dlm bulan puasa
3) anak anak yg baru mula belajar berpuasa

Set ni terdiri drpd 3 produk :
Meal Shakes
Sumber multivitamin terbaik. Apabila berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. Berperisa French Vanilla.

🏻Performance Drink
Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren.

ESP
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa natural vanilla.


Harga semuanya tak sampai RM 300 pun :) Tahan 1-2 bulan! 
Dan di bawah ni ruby sertakan pilihan-pilihan set puasa mengikut kesesuaian bajet korang :)

BERPUASA SET PUASA SHAKLEE


BERPUASA SET PUASA SHAKLEE


BERPUASA SET PUASA SHAKLEE

ruby doakan anda semua di beri kesihatan yg baik dan punya tenaga yg optimum dlm menjalani ibadah puasa yg mulia ni :) InsyaAllah

Ruby 016-6696703
your trusted SID
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Assalamualaikum semua...
Jom kita sama sama memeriahkan giveaway akak kita ni sempena ulangtahun perkahwinan yang ke 4 dan juga ulangtahun kelahiran putera beliau yang ke 2.

di doakan ikatan perkahwinan akak kekal hingga ke jannah, bahagia sentiasa dan utk adik AIDI FIQRY semoga membesar dgn sihat serta menjadi anak yg soleh. aamiin...

hadiah lumayan dan banyak sgt tau. teruja ruby. syaratnya mudah aje. klik banner utk info!

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Thursday, June 2, 2016

PROMO SHAKLEE Bulan JUNE

assalamualaikum semua....

sihat ke pembaca2 setia blog ruby ?
di doakan sihat & baik2 aje ye :)
sedar x sedar, dah masuk pertengahan tahun utk 2016 kan

promo item Shaklee untuk bulan JUNE adalah seperti berikut :

1) MEALSHAKES
1 canister 550gram
Beli 3 percuma 1
mealshake shaklee

2) VITALEA FOR CHILDREN
1 botol 60 biji
beli 3 percuma 1
vitalea for kids
3) LECITHIN
1 botol 180 biji
beli 3 Percuma 1
lecithin shaklee
untuk segala pertanyaan atau pembelian, boleh hubungi saya 
Ruby 016-6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Thursday, May 19, 2016

KOLAGEN Menyusut Setiap Hari

|| Fakta Kolagen ||
Korang Tau Tak?

Perkataan kolagen berasal dari bahasa Yunani yang bermaksud bersifat lekat atau "glue". Kolagen ini juga adalah sejenis protein yang sangat penting dalam tubuh badan kita dimana badan kita kehilangan sekurang-kurangnya 4000mg kolagen sehari.

Sebab itu Collagen Shaklee membekalkan 4000mg dalam 1 sachet untuk sehari. Menarik bukan?

nak cuba COLLAGEN POWDER SHAKLEE ?
hubungi ruby utk dapatkan stok korang :)
jom CANTIK sama-sama

Ruby 016-6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Sunday, May 15, 2016

Rahsia Kulit Cantik dengan COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Kolagen bantu KULIT TEGANG

Kolagen memegang tisu vaskular kulit untuk maintain tegang pada usia muda.
Semakin berusia, semakin kedut bermakna semakin kurang kolagen dlm badan kita
kulit tegang dengan COLLAGEN POWDER SHAKLEE
TAPi ia tidak bermakna ia akan terus berkurang dalam badan sebab kita boleh TOP UP kolagen dlm badan kita supaya tidak turun dgn drastik.

Jadi pemilihan kolagen sesuai untuk serapan sempurna dlm kulit kita amat penting.

Oleh itu, ruby sgt sarankan Shaklee Collagen Powder ini yang mempunyai saiz 1000 Dalton dimana saiz paling optimum untuk penyerapan sempurna ke dalam badan kt bg menampung kadar kolagen dlm badan dgn lebih baik.

Ramai sudah merasai perbezaannya
Anda mungkin orang seterusnya
Konsultansi Penuh?

PM saya
ruby 016.6696.703
your trusted SID

Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Wednesday, April 27, 2016

adakah UBAT yang anda ambil di jamin SELAMAT ?

|| Kenali Ubat Anda ||
Bagaimana untuk mengenalpasti sesuatu ubat itu adalah ubat yang berdaftar dengan KKM?

Semua produk ubat-ubatan di Malaysia perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) terlebih dahulu sebelum dipasarkan kepada pengguna termasuklah produk-produk yang dibuat di luar negara.

Produk yang berdaftar mempunyai NOMBOR pendaftaran MAL (contoh MAL20125467T) dan LABEL Hologram Meditag pada pembungkusannya. Sekiranya sesuatu produk ubat tidak mempunyai kedua-dua ciri ini, produk tersebut dikhuatiri tidak berdaftar dengan KKM.

Semua ubat berdaftar mesti mempamerkan nombor pendaftarannya pada label atau pembungkusannya. No. pendaftaran dimulakan dengan huruf ‘MAL’ diikuti dengan 8 digit nombor dan di akhiri dengan huruf-huruf yang menunjukkan kategori pendaftaran produk tersebut iaitu :

Kategori pendaftaran produk:
A – Ubat mengandungi racun terkawal
X – Ubat yang tidak mengandungi racun terkawal /OTC
T – Ubat tradisional
N – Suplemen kesihatan

Anda juga boleh menyemak kesahihan status nombor pendaftaran atau maklumat berkaitan produk tersebut di laman http://www.pharmacy.gov.my/

Reminder :)
Kredit to Master Iffah Anuar

Tuesday, April 26, 2016

toksin punca KULIT KUSAM ?



TOKSIN PUNCA KULIT KUSAM


kulit licin tapi nampak KUSAM, orang pandang pun x dek 
seri.

kulit BERJERAWAT sampai hilang keyakinan diri.

siapa ada masalah mcm ni ?
nk tahu x,
semuanya berpunca drpd USUS KOTOR yg bertoksin & berparasit!

ambil inisiatif dgn lakukan proses DETOKS
bila usus dah BERSIH, zat² nutrien pun senang nk serap masuk ke dlm badan kan.

xdek lah istilah bila makan apa² atau ambil supplements X NAMPAK KESAN.
KLIK SINI untuk info :kenali 10 Punca Jerawat kronik

nk KULIT CANTIK & BERSERI ?
nk DETOKS tapi tak tahu bagaimana ?

hubungi ruby utk ketahui info & cara :
016.6696.703
Pakar Kulit Anda!
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima