Wednesday, March 23, 2016

ESP SHAKLEE minuman PUJAAN RAMAI

ESP SHAKLEE
rata-rata pengguna merungut lepas minum ESP : 


-Kulit mereka lebih sekata & lebih cerah

- kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka
- Jerawat malu nak tumbuh

- Kulit lebih anjal
- makin berseri-seri & wajah x nampak kusam 

- Rambut kurang gugur

- Kekal bertenaga sepanjang hari 

- rasa kenyang lebih lama

- kurang nak mengunyah junk food
- takde dah gastrik/senggugut
- tubuh makin fit & slim 

- perut, peha & lengan makin pejal. xdek lembik2 geleber dah

- kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, - anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam
- kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak
- awet muda 

- rahim lebih kuat
- Kuku jadi cantik
- Parut stretch mark hilang
- tumit kaki dah x pecah
- kulit x lagi kering & bersisik


dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best
tu semua diorang yang kata tau..

Itu yang kejap2 repeat order, tu yang kalau dah berbulan skip ESP, last-last for sure akan kembali cari balik order ESP ni.

Salah siapa?

Salah ESP ni lah..sebab BEST sangat..hihi

Bulan ni harga istimewa tau.

Ruby | 016 -6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


HEHEHE. Kita pun nk selfie jugaklah dengan ESP

Monday, March 21, 2016

GENTLE MAKE UP REMOVER SHAKLEE


| Make Up Remover PENYENTAL DAKI |
Make Up Remover PENYENTAL DAKI
sapu-sapu,
Sental-sental,
tonyoh-tonyoh...inilah hasilnya. segala daki2 keluar ha. ruby x bekerja, memang duk dalam rumah jer ni. suri rumah jgn kate muka u alls bersih tanpa kotoran ya. hehe

bagi gegurl yg suka make up, yg bekerja,
yg terdedah dgn debu.. asap.. pencemaran.. mesti lagi banyak daki-daki yg melekat kat muka kan. kalau di biarkan dan tak bersihkan muka dgn cara yg betul, sel kulit mati lagi suka. :). senang nk nampak KUSAM & TONA TAK SEKATA dek tompokkan kulit mati walaupun muka korang jenis putih.

GENTLE MAKE UP REMOVER SHAKLEE adalah hasil gabungan 2 bahan SEMULAJADI seperti :
1) Tunas pokok Bic yg berupaya menghilangkan SEL KULIT MATI dgn lembut tanpa meninggalkan kesan. 

2) Aloe Vera pula MENYEGARKAN dan MENEGANGKAN KULIT. 

lembut serta tidak berminyak, kulit korang kelihatan lebih BERSERI :)

lepas dah bersihkan wajah dari kotoran tu, mesti asyik nk sentuh je.. nk pegang je muka ni.. sebab terasa LICIN & LEMBUT je ha.

sesiapa yg mengalami masalah WHITEHEAD & BLACKHEAD pada hidung tu, elok lah pakai make up remover ni. confirm korang tersenyum dgn hasilnya!! nk lagi best, gabungkan dgn DEEP CLEANSER FOAMING. 

sapa yg nk cuba tu, kenalah contact ruby utk dapatkan 1 utk korang. 1 tiub boleh guna sampai 8-9bulan ya. Jimat ke jimat ? yg penting drpd bahan semulajadi TANPA bahan kimia.


Ruby | 016 -6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Sunday, March 20, 2016

Testimoni ESP untuk Gastrik

gastrik dan pedih ulu hati
asid hidroklorik yg berlebihan menyebabkan GASTRIK 

Bagaimana ESP membantu ?
ESP menyediakan sumber Protein yg berkualiti tinggi. di mana ia berfungsi membaikpulih sel-sel perut yg rosak akibat hakisan asid hidroklorik yg berlebihan dgn membina dan menggantikan sel-sel yg baru.

RAWAT GASTRIK DENGAN ESP SHAKLEE
ESP juga di hasilkan dari kacang soya NON GMO yg punyai sifat alkali. di mana boleh meneutralkan asid yg berlebihan di dlm perut pesakit.

" hidup selesa tanpa gangguan perut "

Ruby 0166696703
SID 945759
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Thursday, March 10, 2016

Timbunan Sel Kulit Mati Penyebab KULIT KUSAM

sel kulit mati penyebab kulit kusam
kulit kusam ?
tona tak sekata ?
tak berseri ?

nk tahu x kenapa?
sebab SEL - SEL kulit mati & sel - sel yg lama menempek kat muka korang tu sebenarnya.
nk hasilkan Sel - Sel yg baru mestilah dgn kehadiran PROTEIN!!

barulah muka nampak segar & bermaya aje kan. ha giteewww, baru ler yakin nk ngadap orang sekeliling.

Bagaimana ESP bertindak dlm pemulihan kulit?
  • Kaya dgn sumber PROTEIN
Berfungsi membina sel-sel kulit yg baru & menggantikan sel kulit yg lama  serta rosak. mengandungi 22 asid amino termasuk 9 asid amino yg di perlukan, dimana ia tidak mampu di hasilkan oleh bdn kita. asid amino penting bagi mengekalkan keremajaan kulit.
  • mempunyai 5 jenis VITAMIN B

Berfungsi sebagai pelembap, melambatkan penuaan, menjadikan tona lebih sekata, mengatasi masalah kulit kering & kusam & bersifat anti oksidan. Melancarkan aliran darah agar kulit nampak berseri-seri.

√ menghilangkan parut
√ mengurangkan kedutan & jeragat
√ menghalus & melembutkan kulit

Juga tinggi kandungan KALSIUM & ZAT BESI.
Rasai & alami nya sendiri TRANSFORMASI KULIT CANTIK dengan ESP SHAKLEE !!
nk harga PROMOSI MAC ?

Ruby | 016 -6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima



Tuesday, March 8, 2016

Ketahui 3 Cara MERAWAT JERAGAT

3 cara merawat jeragat
Melasma atau lebih di kenali sebagai JERAGAT merupakan perubahan warna kulit gelap yg muncul di bahagian muka. 

"Jeragat pada mulanya hanya tompokan kecil namun jika di biarkan akan memenuhi keseluruhan muka kerana ianya bersifat HIDUP & TUMBUH. "

Walaupun jeragat tidak tergolong dlm kategori penyakit, tetapi kehadiran pigmentasi ini boleh menyebabkan seseorang HILANG KEYAKINAN DIRI. akan wujud rasa malu & rendah diri, setuju x? Naik jerawat sebijik pun dah risau kan. 

Apa PUNCA terjadinya jeragat ?

1) perubahan HORMON
2) KETURUNAN
3) penggunaan KOSMETIK yg tak sesuai dgn kulit
4) PIL PERANCANG
5) RADIKAL BEBAS
6) SINARAN UV

3 CARA MUDAH UNTUK MERAWAT JERAGAT

1) VITAMIN C
penting dkm penghasilan KOLAGEN. vitamin C kaya dengan ANTI OKSIDAN. menghalang penghasilan melanin punca jeragat

2) VITAMIN E  
terkenal dengan vitamin AWET  MUDA. melembatkan proses penuaan kulit. juga boleh membantu dlm keseimbangan hormon & mengawal kadar minyak dlm liang kulit. Vitamin E juga mengurangkan kesan jeragat. 

3) PROTEIN
mengurangkan kesan hitam /kulit mati akibat jeragat. protein sgt penting dalam penghasilan SEL BAU bagi menggantikan sel kulit yg telah mati & rosak. 

PUNCA DAN CARA ATASI JERAGAT

Cadangan Set Jeragat Shaklee :
  • VITA C SR PLUS  - sumber vitamin C dengan bioflavonoid
  •  VITAMIN E COMPLEX  -  sumber vitamin E dengan ekstrak selenium & biji anggur
  •  ENERGISING PROTEIN SOY (ESP) - sumber Protein yg berkualiti tinggi
  • GL COMLPEX - bagi menyeimbangi hormon  badan & kaya omega 3 utk kecantikan kulit
  •  SPOT WHITENING  TREATMENT - pen jeragat yg memperbaiki kesan jeragat, mencerah & melindungi kulit. 
SET JERAGAT SHAKLEE

" wajah bebas cela dan CANTIK beri keyakinan yg tinggi "

Ruby 0166696703
SID 945759

Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Monday, March 7, 2016

TESTIMONI ESP : TERPAKSA KEKAL MUDA, SIHAT & BERSERI

|| TERPAKSA KEKAL MUDA, SIHAT & BERSERI ||

TESTIMONI ESP :  TERPAKSA KEKAL MUDA, SIHAT & BERSERI

Ini customer ruby yg paling sporting. Bila mintak gambar berselfie dgn minuman kegemaran beliau iaitu ESP, terus snap ha. nampak sangat excited kan. lebih mesra dgn panggilan Cik Sue.

pengguna ESP sejak tahun 2013. Berkali-kali repeat order, dah jatuh cinta lah tu :)

kalau korang nak tahu,
kini Cik Sue berumur 52 tahun tau. masih kekal sihat & cantik!!! auwww. Sejak konsisten amalkan minuman segera ESP SHAKLEE ni, beliau mula rasai perubahan. tiada lagi sakit2 lutut, lebih bertenaga, muka lebih bermaya & kesihatan makin bertambah baik. alhamdulillah, suka ruby dengar feedback dari customer. SYUKUR :)

macam mana beliau boleh kenal ESP?
melalui anak saudaranya iaitu Cikgu Lili yg jugak merupakan customer ruby.

korang peminat setia ESP ?
atau ada yg belum cuba keenakan vanilla ESP ?
ini masanya!!
PROMO sepanjang MAC,
dengan PENJIMATAN berganda.

nk harga ISTIMEWA ?
ruby 016-6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Saturday, March 5, 2016

GULA BERLEBIHAN PUNCA KULIT NAMPAK TUA


GULA BERLEBIHAN PUNCA KULIT NAMPAK TUA

Nak tahu tak ?

Pengambilan GULA yg berlebihan dlm diet harian boleh menyebabkan KULIT cepat mengalami PENUAAN. berkedut, garis halus dan macam2 lagi kerosakan kulit boleh berlaku. adoii, tak kan nk nampak TUA sebelum usia sepatutnya kan :)

Karbohidrat pun tergolong dalam kategori GULA tau, jangan sangka gula hanya dari minuman semata-mata.


nk cantik secara sihat ?
nk awet muda & kekal berseri ?

kenalah rajin serta konsisten ambil supplements tambahan ya.
pilihan ruby semestinya jenama SHAKLEE. 

SELAMAT dgn ujian klinikal oleh saintis,
SEMULAJADI tanpa bahan kimia,
HALAL & LULUS KKM !!

Ruby 0166696703
SID 945759
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Friday, March 4, 2016

KELAS PENGURUSAN MASA


ASSALAMUALAIKUM.
petang ni ruby berkesempatan utk hadiri kelas secara online hanya dari rumah. 
Bisnes Shaklee ni bisnes yg sangat MUDAH & FLEKSIBEL.
sambil buaikan anak, boleh tambah ilmu.
seronok kan :) 
ada support group istimewa lagi tu, semestinya dari Masters Shaklee yg dah lama berpengalaman. 
walaupun hanya di alam maya, boleh terasa bahang dan aura positif mereka!!
sampai mengalir air mata ruby dek tersentap bila bab " anak " di sentuh. 

Kelas Pengurusan Masa
Bersama Master Lyna Noh @ AKACHAN. Bekas jurutera oil & gas. Pengasas organisasi Shaklee iaitu iReach
Lokasi: Channel Telegram FAC 6 months Program.
KHAS utk peserta FLY ACADEMY.

antara point2 PENTING di tekankan:
1) hargai setiap saat yg di lalui dlm kehidupan kita. lakukan amal kebaikan & ingat 5 perkara sebelum 5 perkara. jika gagal uruskan masa, bermakna hidup kita adalah sia-sia
2) jalankan amanah serta tanggungjawab kita dgn ikhlas kerana kita insan terpilih. percaya yg kita mampu lalui apa yg Allah uji.
3) elakkan merungut & mengeluh jika mahu berjaya
4) buang sikap suka menangguh, nanti dan tak pe dlm menyiapkan kerja
5) jangan jadikan ANAK sebagai bebanan/alasan
6) jangan bandingkan situasi kita dgn orang lain. setiap orang x sama dlm cabaran hidup
7) perlu ada jadual, rancang aktiviti harian & perlu lakukan tugasan yg penting dahulu
8) FOKUS dgn apa yg kita buat
9) jadikan Allah sebagai busines partner. kita buat kerja kita, jangan buat kerja Allah
10) solat di awal waktu, mengaji, zikir, selawat & berfikiran positif utk menjaga keberkatan waktu. boleh buat banyak perkara dlm waktu yg singkat & masa terasa lama walaupun 30minit berbanding 30jam yg x boleh lakukan apa2. 

" setiap saat yg kita sia-siakan dlm kehidupan,
sesaat kita makin dekat dgn liang lahad. sedar-sedar dah mati tanpa melakukan amal kebaikan "

terima kasih atas perkongsian ilmu yg hebat dari MASTER LYNA NOH.

Wednesday, March 2, 2016

PROMOSI MAC SHAKLEE : ESP

WELCOME MARCH!
ASSALAMUALAIKUM kawan2 blogger ruby :)
di doakan semua sihat & bahagia sokmo!!
x sedar dah masuk bulan ketiga dlm kalendar 2016 kan. sekejap je masa pergi tinggalkan kita, tak terasa pun. macam baru semalam duk tengok percikan bunga api tahun baru.
korang nak tahu x,
sempena bulan MAC ni, Shaklee buat promosi special produk kegilaan ramai iaitu ESP . Mahu ternganga bagi peminat2 yg obses minum ESP ni. masa yg sangat sesuai utk borong  dengan tawaran PENJIMATAN BERGANDA tau.

BELI 6 PERCUMA 1, anda layak utk menerima :
- Free 1 tong Shaklee ESP
- Free Shaklee Membership bernilai RM68
- Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan hadapan sebanyak RM XX
- Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (discount 15%-20%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang dari Shaklee
- Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami
klik SINI utk tahu lebih lanjut tentang ESP & TESTIMONI

BELI 2  dapat DISKAUN 5%

ESP SHAKLEE PROMOSI MAC

Tak ketinggalan juga tawaran ISTIMEWA bagi 4 SET dengan DISKAUN 5% utk setiap satu.
- SET HAMIL
- SET PANTANG
- SET KURUS
- SET KESIHATAN  MENYELURUH & AWET MUDA

sebarang info produk, pertanyaan & pembelian produk, boleh hubungi ruby ya :)

Nk HARGA PROMOSI ??
Istimewa utk bulan MAC sahaja!!
Ruby 0166696703
SID 945759

Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima