Wednesday, April 27, 2016

adakah UBAT yang anda ambil di jamin SELAMAT ?

|| Kenali Ubat Anda ||
Bagaimana untuk mengenalpasti sesuatu ubat itu adalah ubat yang berdaftar dengan KKM?

Semua produk ubat-ubatan di Malaysia perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) terlebih dahulu sebelum dipasarkan kepada pengguna termasuklah produk-produk yang dibuat di luar negara.

Produk yang berdaftar mempunyai NOMBOR pendaftaran MAL (contoh MAL20125467T) dan LABEL Hologram Meditag pada pembungkusannya. Sekiranya sesuatu produk ubat tidak mempunyai kedua-dua ciri ini, produk tersebut dikhuatiri tidak berdaftar dengan KKM.

Semua ubat berdaftar mesti mempamerkan nombor pendaftarannya pada label atau pembungkusannya. No. pendaftaran dimulakan dengan huruf ‘MAL’ diikuti dengan 8 digit nombor dan di akhiri dengan huruf-huruf yang menunjukkan kategori pendaftaran produk tersebut iaitu :

Kategori pendaftaran produk:
A – Ubat mengandungi racun terkawal
X – Ubat yang tidak mengandungi racun terkawal /OTC
T – Ubat tradisional
N – Suplemen kesihatan

Anda juga boleh menyemak kesahihan status nombor pendaftaran atau maklumat berkaitan produk tersebut di laman http://www.pharmacy.gov.my/

Reminder :)
Kredit to Master Iffah Anuar

Tuesday, April 26, 2016

toksin punca KULIT KUSAM ?



TOKSIN PUNCA KULIT KUSAM


kulit licin tapi nampak KUSAM, orang pandang pun x dek 
seri.

kulit BERJERAWAT sampai hilang keyakinan diri.

siapa ada masalah mcm ni ?
nk tahu x,
semuanya berpunca drpd USUS KOTOR yg bertoksin & berparasit!

ambil inisiatif dgn lakukan proses DETOKS
bila usus dah BERSIH, zat² nutrien pun senang nk serap masuk ke dlm badan kan.

xdek lah istilah bila makan apa² atau ambil supplements X NAMPAK KESAN.
KLIK SINI untuk info :kenali 10 Punca Jerawat kronik

nk KULIT CANTIK & BERSERI ?
nk DETOKS tapi tak tahu bagaimana ?

hubungi ruby utk ketahui info & cara :
016.6696.703
Pakar Kulit Anda!
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Thursday, April 21, 2016

Pendaftaran Ahli Baru Shaklee

Alhamdulillah, lepas asar tadi sempat daftarkan seorang AHLI BARU SHAKLEE.
3 orang dah daku beranak setakat ni utk bulan April. tiap² bulan beranak je kerjanya. subur x? hehehe :)
pada awalnya cuma nk beli 2 tong ESP je. pastu ruby bagi tau beliau tentang KELEBIHAN jadi ahli dan bg perbandingan HARGA.

" beliau " adalah Datin! tapi sangat low profile.

memang dah pernah order Shaklee dgn ruby pun sebelum ni, masa tu beliau tgh hamil. Menetap di Putrajaya dan sekarang baru saja habis berpantang di rumah ibunya di Sabah.

terima kasih percayakan ruby sebagai SID!
terima kasih kerana pilih Shaklee sebagai supplement tambahan akak!

ada yg nak mendaftar secara KEAHLIAN EKSPRESS ?

sebarang pertanyaan atau order, boleh hubungi nombor azimat ni ya.
ruby 016.6696.703
SID yg komited


Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Thursday, April 14, 2016

Testimoni VITAMIN C SHAKLEE : Kulit Cantik

[ Masalah KULIT buat hilang KEYAKINAN DIRI ]
Yang belah kiri tu adalah suatu ketika dahulu waktu zaman belajar. Sedih muka teruk macam tu. Orang yang menegur tu sampai dah berbelas belas. Asal nampak je mesti tanya kenapa muka hang weh? Teruk aku tengok.

Lost confident? Yes! Absolutely yes! Lagi lagi time presentation. Segannnnn. Nak hadap satu kelas bercakap kat depan pung pang pung pang depan lect lagi tapi diri sendiri tak yakin pun sebenarnya.

Dah macam macam produk cuba. Ada yang serasi ada yang tak. Ada yang sedapkan hati kata sabarlah kita hidup akan ada satu tahap muka kita akan teruk sangat. Sebab hormon. Dan dari situ cuba sabar sikit sikit.

Sekarang? Dah jumpa produk Shaklee. And I can say YAYYY I'M HAPPY!!! Sebab vitamin dia semua tiptop!!! Hani baru je amalkan Vita C dalam 2 bulan. Tapi muka smooth tau!! Korang kena cuba. Baru tau keberkesanan dia macam mana.
Shaklee bukan ubat ye sayang sayang. Tapi adalah suplemen tambahan atau pun vitamin yang membantu perkembangan sistem tubuh. Doktor pun syorkan pengambilan Shaklee tau.
Haa hebat Shaklee ni.

Alami situasi yg sama?
Jerawat?
Parut hitam & hodoh?
Liang pori besar?
Jeragat?
Eye bag?
Whitehead/blackhead yg mengganggu?

Ruby ada caranya.
Utk KONSULTANSI PERCUMA,
ruby 016-6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Wednesday, April 13, 2016

Testimoni Kulit Cantik Vitamin C Shaklee

macam MAGIK lepas makan SR VITA C SHAKLEE ni,
" kulit makin CERAH, nampak ketara! 
baru beberapa hari ambil. itu kesan pada kawan saya, kata ZA di telegram "


bg ZA sendiri pula,
kulit TAK KUSAM & rasa lembut je.
jerawat CEPAT KECUT. dan paling best, jarang nk kena demam dah.


kulit cantik dengan VITAMIN C SHAKLEE

itu testimoni pengguna setia Vita C Shaklee :)
korang teringin nk cipta & kongsi pengalaman sendiri x ?
bg yg belum beli tu, cepat² dapatkan dari ruby ya. harga PROMO menanti korang!

ruby | 016-6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima


Monday, April 11, 2016

Pendaftaran Ahli Baru Shaklee

assalamualaikum, selamat pagi.
alhamdulillah, settle uruskan PENDAFTARAN AHLI BARU pagi ni :)

syukur ramai yg dah semakin SEDAR tentang kepentingan supplement dlm meningkatkan kualiti kesihatan.

tadi sementara tunggu bateri laptop penuh, cepat² ke dapur siapkan bihun goreng versi putih utk 2 beradik.

sebelum tu ruby sempat shake² ESP sebagai instant breakfast :) maklumlah anak dah 3 ni, kenalah ambil sesuatu yg boleh buat kita kekal bertenaga kan.

kedai online ruby dah buka seperti biasa ya.
bg mereka² yg ingin dapatkan produk Shaklee, jgn segan² hello ruby :)

COD sekitar Puchong & putra perdana.
mana yg jauh tu, kita poskan.


Instagram : Rubiah_Kadir
Fb page : Pengedar Shaklee Puchong
BLOG : www.rubiahkadir.com

ruby | 016-6696703 <--- tanya sini

Thursday, April 7, 2016

Jeragat Kurang Dengan Vitamin C SHAKLEE

orang lain kena demam selsema,
Alhamdulillah my parents masih bertahan. hari tu, sempat juga bekalkan VITAMIN C SHAKLEE utk mereka sebelum berangkat menunaikan umrah.

Alhamdulillah tahun ni pergi dan balik dlm keadaan sihat, kata Puan Hana.
JERAGAT KURANG DENGAN VITAMIN C SHAKLEE

kesan utk sendiri pula selepas sebulan lebih menggunakan VITAMIN C,
JERAGAT KURANG,
ANTIBODI lebih baik dari sebelum ni.

sukanya dgr feedback positif dari pengguna :)
terima kasih sudi memilih Shaklee sebagai makanan tambahan!

ruby 016-6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima

Saturday, April 2, 2016

Promosi Shaklee Bulan April

Assalamualaikum,
selamat petang semua.
baru ada kesempatan nk update PROMO item bg bulan April :)

beli 6 Percuma 1
beli 2 Diskaun 5%
• SR Vita C plus
• Omega Guard

beli 3 Percuma 1
• Vitalea For Kids

Yes twinPack 5% Less 
• Vivix

jgn lepaskan peluang utk nikmati harga yg sgt berbaloi!

ruby 016 - 6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Bukit Puchong, Puchong Utama, Meranti Jaya, Putra Perdana, Taman Mas, Taman Tasik Prima