Saturday, August 18, 2018

Testimoni ESP untuk Ibu Hamil

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya.

Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sebab asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu. Hb berapa? Low? Kenapa pucat?

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung, pipi, dagu semua jd tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bila bgn pagi2. Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user


Friday, August 17, 2018

Resepi Popia Carbonara

Siapa yang suka makan popia? Sepp sikit! Tak kisah lah popia nestum ke, popia goreng ke atau popia basah. Semua ruby suka ngap. Kalau bab makanan ni tolak kayu dengan batu ja. Hahaha.

Okay, kali ni ruby nak share RESEPI POPIA CARBONARA. Intinya sama je dengan kita masak kuah carbonara fettuccine. Cuma beza yang ini, kuahnya pekat sebab nak buat inti kan. So, jangan letak air banyak2.

Bahan-bahan terpulang pada kita nak adjust ikut selera ya.

》 Sebiji bawang holland (di potong dadu)
》 1 tin carbonara
》 1 tin cendawan butang(di potong kecil)
》 5 sosej (di potong kecil)

Biasa orang letak isi ayam yang di cincang kecil-kecil. Tapi tadi tak de. Jadi letaklah apa yang ada.

》 Carrot 1biji (di potong dadu/hiris kecil)

Tumislah bawang holland sampai naik bau. Masukkn bahan2 mentah tadi ayam, carrot, sosej dan cendawan sampai betul2 masak. Last sekali masukkan carbonara dan air setengah cawan. Masak hingga pekat.

Garam @ gula ikut citarasa kita kalau nak tambah. Kalau tak nak pun tak pe.

Masukkan inti dalam kulit popia. Balutlah ikut suka. Nak buat panjang, tiga segi macam samosa ke. Lepas tu, goreng dengan api yang perlahan.

Lupa pula, masa nak balut tu ada letak chess. Chess sekeping tu di potong 4 bahagian. Lepas tu, balut sekali dgn inti yang dah dimasak tadi.

Selamat mencuba :)

Ruby 016 6696703
Trusted Seller Since 2013

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Cyberjaya, Taman Mas, Bukit Puchong, Puchong Utama, Nusajaya

Penghantaran ke seluruh Malaysia.


Thursday, August 16, 2018

Pengedar Sah Shaklee Puchong

Pengedar Sah Shaklee Puchong
7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI PENGEDAR SHAKLEE
Assalamualaikum semua. Hai, saya rubiah kadir, lebih mesra dengan panggilan RUBY. Saya merupakan PENGEDAR SHAKLEE yang SAH.

1. Servis Penghantaran (COD) ke tempat anda

2. Penghantaran melalui Pos Laju / Gdex / Citylink
Kami juga membuat pengeposan ke seluruh Malaysia .Cas pengeposan yang berpatutan.

3. Produk Shaklee Ready Stok

4. Pengalaman 4 tahun di dalam Shaklee

5. Pengguna Shaklee Sejak 2013

6. Agen Shaklee yang Komited Sejak 2013

7. Konsultansi Pantas dan Mesra

Selain daripada itu ruby juga membuat penghantaran di kawasan berdekatan seperti Seri Kembangan, Bandar Kinrara, Cyberjaya, Putrajaya & jalan Klang Lama jika ada permintaan

Antara cadangan supplemen;
- set kesihatan optimun
- set ibu hamil/pantang/menyusu
- set utk lelaki & wanita
- set kesuburan
- set kanak2
- set resdung
- set gout
- set kencing manis
- set jantung/strok/kolestrol
- set kurus
- set awet muda
- set gastrik
- set kulit cantik

Shaklee juga menawarkan produk2 penjagaan rumah & penjagaan diri

Sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi saya;
Sedia berkhidmat

Rubiah kadir
SID 945759
0166696703


Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Sah Shaklee Puchong

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya

Monday, August 13, 2018

10 Punca Kulit Kering Dan Kusam

10 PUNCA KULIT KERING DAN KUSAM
Haii!! hari ini nak ruby kongsikan 10 PUNCA KULIT KERING DAN KUSAMRasanya ramai wanita2 di luar sana yang dalam dilema masalah kulit kering dan kusam ni. Jom semak

1) Salah dalam pemilihan produk
( guna produk berunsurkan kimia, tidak mengenali jenis kulit sendiri )

2) Pola pemakanan yang tidak seimbang
( kurang pengambilan buah & sayuran, ambil minuman berkafein )

3) Pengambilan air putih yang tidak cukup
( aliran darah terganggu, kulit terdehidrasi )

4) Persekitaran yang tidak sihat
( habuk, debu, asap, pencemaran membuatkan liang pori tersumbat )

5) Pola tidur yang tidak teratur

6) Kurang istirehat
( regangan kulit berlaku & penuaan cepat berlaku )

7) Tabiat mandi yang terlalu lama

8)Selalu stress dan berfikiran negatif
( aliran darah tak lancar, kedutan muncul )

9) Salah dlm urutan pada wajah , buat kulit cepat kendur
( sepatutnya dari bwh ke atas )

10) Malas dalam rutin penjagaan wajah

Apa yang perlu kita lakukan untuk KULIT KEKAL LEMBAP?

1) kenali jenis kulit terlebih dahulu. Sama ada kategori normal, kering atau sensitif ya. guna produk yg berasaskan bahan organik/semulajadi tau. Tak mau lah chemical2 ni.

2) Jangan nak cantik nk cepat, main beli je. Selidik dulu.

3) Manjakan kulit dengan penjagaan asas seperti pencuci, penyegar & pelembap.

4) skrub mahupun masker boleh di lakukan 2x seminggu.

5) ceria selalu, senyum dan tak ak stress2!

6) jaga pemakanan seimbang di sertai pengambilan supplemen yg kaya anti oksidan seperti vitamin A, C dan E.

7) minum air putih yang mencukupi & kurangkan minuman manis.

8)tidur pada waktu yg tetap setiap hari

9) buat urutan pada wajah & aktiviti bersenam

10) pakai sunblock untuk elakkan sinaran UV


TESTIMONI SET KULIT SHAKLEE<< klik sini

Silakan tekan button SHARE jika korang rasa bermanfaat


Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong 016 6696703


Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya


Saturday, August 11, 2018

Set Youth Shaklee

Set Youth Shaklee

Set Youth Shaklee
Set Youth Skincare mengandungi :

1) Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
3 dlm 1, tidak mengandungi sabun. PH seimbang.
Membersih, memperhalus dgn lembut dan menyuci

2) Perfecting Skin Toner (177ml)
Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalkan nutrisi kepada kulit

3) Youth Activating Serum (30ml)
Mengandungi 10x ganda bahan aktif utukk pembaharuan sel dan menggalakan penghasilan kolagen utk keserian kulit

4) Radiance C + E (60 kapsul)
Menggebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, pigmentasi dan menambahbaik tekstur serta tona kulit yg lebih sekata

5) Age Defense Moisturizer SPF 50 (50ml)
Melindungi kulit dari sinaran berbahaya, menyubur dan melembapkan kulit

6) Advanced Renewal Night Cream (50ml)
Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri


Ruby |  WhatsApp 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir

Pengedar Shaklee Puchong, Putra Perdana, Cyberjaya, Taman Mas, Meranti Jaya, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama


Friday, August 10, 2018

7 Manfaat Istighfar

MANFAAT ISTIGHFAR

Salam Jumaat bakal jutawan dermawan 

Perjalanan hidup kita tak semua indah. Selalu kita buntu dan rasa macam dah habis daya berusaha. Tarik nafas dan beristighfarlah. Ia nampak mudah, hingga kita pun kadang-kadang alpa.  Namun percayalah, terlalu banyak manfaat istighfar ini.

Seperti hadis riwayat  Abu Dawud,
“Sesiapa yang selalu beristighfar, Allah akan menjadikan baginya kemudahan bagi setiap kesempitan, kesenangan bagi setiap kesedihan dan diberi rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.”

7 manfaat amalan Istighfar
  •  Dicintai Allah
  •  Dosa-dosa diampuni
  •  Selamat daripada azab api neraka
  •  Mendapat balasan syurga
  •  Membersihkan hati
  •  Mengusir kesedihan
  •  Melapangkan rezeki
Ruby doakan semoga amalan kita semua diterima Allah. Aamiin 

Thursday, August 9, 2018

Testimoni Alfafa Complex Shaklee

Sakit Tumit Hilang Dengan Alfafa Complex
Saje nak share, saya ambil "sesuatu" sejak abis pantang sehinggalah sekarang.

Saya dapat rasakan PERUBAHAN KETARA pada tubuh badan saya, jadi ringan je.

Kalau dulu kan seingat saya bila bangun pagi mesti sakit kat tumit kaki. Pakej sekali dengan lenguh badan dan sakit kepala 

Tapi sekarang alhamdulillah sangat! Masalah tu saya dapat atasi dengan bantuan Alfafa Complex Shaklee.

Sebenarnya pengambilan yang konsisten sangat penting, hasilnya kita dapat bonus 》 tubuh badan yang SIHAT.

Tiada yang lebih bermakna seseorang itu selain memiliki kesihatan yang baik 

- Puan Eida -
.
Bila badan terasa sakit2, boleh jadi punca kita moody. Dengan tanggungjawab hakiki yang perlu kita pikul. Silap2 haribulan boleh mengundang stress.

Sakit tumit ni pun salah 1 'penyakit' orang pompuan. Nak berdiri sakit. Nak berjalan macam seakan duri menyucuk kat tumit 

Mama dan ibu2 sekalian ada situasi yang sama ?

Kebaikan Alfafa Complex Untuk Wanita

✅ Atasi masalah Keputihan
✅ Milkbooster untuk Ibu Menyusu
✅ Kacip Fatimah moden - mengetatkan vagina

✅ Melegakan senggugut
✅ Memulihkan urat selepas bersalin
✅ Mengurangkan sakit tumit kaki

✅ Kempiskan Perut
✅ Buang Angin berlebihan
✅ Lawaskan Sembelit

✅ Merawat kulit muka bermasalah seperti jerawat
✅ Bagus untuk mereka yg ada resdung, alergik atau ekzema
✅ Legakan sakit2 sendi dan lutut

✅ sesuai untuk mereka yg selalu letih dan lesu 》 Alfafa Complex memberi tenaga

Harga sebotol
》 Small Rm57.50/330 biji
》 Large Rm102.50/700 biji

Ruby |  WhatsApp 016 6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Cyberjaya, Taman Mas, Meranti Jaya, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama

Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
FB Page :  Pengedar Shaklee Puchong

Wednesday, August 8, 2018

4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee


4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

Apa itu Vivix Shaklee?

Vivix adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Ia mengandungi campuran unik botani daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot,Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang membuatkan Vivix ini unik.

Kalau di kalangan SID, kami gelarkan nya Vivix ini "sirap ajaib" :)

4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

Fungsi dan Kebaikan 4 bahan utama dalam Vivix Shaklee

1. Anggur Muscadine

Anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom, ini menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

Asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrien yang tidak di jumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ada ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.

2. Lobak Unggu

Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterprnes dan anthocyanins antioksidan yang mustajab.

Anthocyanins merupakan antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.

Asid Klorogenik yang terdapat dalam lobak ini dapat membantu mengurangkan diabetis dan penyakit jantung.

3. Elderberry

Berry mengandungi flavonoid di mana ada ciri antioksidan yang kuat. Selain itu terdapat juga vitamin A, B dan C serta asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

Mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.

Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung.

Juga bagus dalam pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygonum Cuspidatum

Merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, boleh juga di temui di Amerika Utara dan Eropah.

Sumber komersial Resveratrol.

Mempunyai manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.

Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Terbukti Vivix bersumberkan dari bahan semulajadi :)

Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong 016 6696703

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya

Tuesday, August 7, 2018

Testimoni Alfafa Complex Keputihan Pulih

GATAL DAN TAK SELESA DI BUAT NYA!

Pompuan ni bukan setakat problem berat badan dan kulit muka je buat dia orang risau, ada keputihan pun boleh jadi bad mood. Yelah, kalo dah gatal2 sampai mengganggu aktiviti harian 

Apa tu KEPUTIHAN ?

Lelehan ataupun cecair yg keluar dari saluran vagina. Ada 2 jenis ;

》 NORMAL
- Di sebabkan perubahan hormon, kehamilan, stress dan kelesuan
- tidak berwarna, jernih dan tidak berbau

》 ABNORMAL
- Di sebabkan jangkitan bakteria, kulat, infeksi atau pengambilan jamu
- Berbau dan gatal
- Berwarna kehijauan/coklat

Macam ne cara nak MENGATASI ;

》 tukar seluar dalam sekerap yg mungkin, minima 2 kali agar kekal kering
》 pakai panty liner
》 pilih seluar dalam yg terdiri drpd kain kapas

》 cuci organ intim selepas melakukan hubungan
》gunakan pembersih yang brsesuaian dgn PH vagina jika perlu
》basuh organ intim dgn air rebusan daun sirih

Jika perlu, korang di nasihatkan pergi berjumpa pakar agar masalah ini dapat di selesaikan.Tak mau tangguh2 ya.


" Mungkin di sebabkan stress dan terlalu penat. Saya alami KEPUTIHAN yang dashyat "

- Student IPT -

Makan ubat yg di berikan oleh doktor pun tak ok jugak.

Kawan cadangkan ambil ALFAFA SHAKLEE. Alhamdulillah, masalah keputihan berjaya di kurangkan.

Ada lagi wanita2 di luar sana yang alami situasi yang sama ?

InshaAllah Alfafa Complex boleh membantu masalah keintiman korang.

Ruby | 016-6696703
Facebook  Rubiah Kadir
Instagram @rubiah_
kadir 

Monday, August 6, 2018

Bengkel CopyWriting Di Putrajaya



Hai korang!

Hari ni ruby nak kepochi kat korang pasal aktiviti semalam. Al kisahnya pergi menuntut ilmu dalam Bengkel Copywriting dan belajar Teknik Rahsia Close Deal dengan Master Shaklee iaitu Dr. Normi

Seriuss, teruja sangat sepanjang hari dari 9 pagi sampai ke 6 petang. Macam ada rama-rama terbang kat hati aii nih. Hehe.

Dapat belajar ilmu baru. Apa itu Copywriting , apa yang penting dalam content Copywriting. Isshh, banyaklah ilmu yang ruby tak tahu buat diri sendiri terkedu sekejap.

Kalau sebelum2 ni main hentam je bila up post ke FB. Senang cita, syok sendiri. Oopps!

Lepas ni dah boleh perbaiki dan asah skill menulis yang boleh tambat hati pembaca.

Dapat jumpa kawan2 baru. Borak2 pun tak rasa janggal walaupun tak pernah jumpa.

Dapat sedut aura dan energi2 positif dari barisan master2 Shaklee.







Suasana bertukar jadi terlebih meriah pula bila ada kuiz online dari Master Nadiah Suhaidi. Nampak semua peserta enjoy.

Lepas lunch, ada aktiviti berkumpulan. Kami semua di asingkan mengikut nombor untuk mewakili setiap kumpulan.

Tugasan nya kena apply balik teknik close deal yang di pelajari. Dan perlu lakonkan sebagai SID dan customer.

Alhamdulillah rezeki. Kita orang menang untuk kategori "kumpulan terbaik". Dapat lah hamper. Bila bukak untuk tengok isinya, wahh banyaknya coklat. Ruby ni hantu coklat, hehehe.

Masa Dr Normi umumkan sape pemenang tu, ruby rasa nak melompat bintang dah. Tapi cover2 cun sebab pakai jubah 

Yang menang pelakon terbaik pula dapat sebotol Phytocol ST yang bernilai RM197.50. Fuhh, lumayan betul hadiahnya.

Ada juga suami yang datang sekali dengan wifenya. Tanda sokongan isteri buat bisnes. Isteri mana yang tak bahagia kan.




Geng Maestro Under Master Nadiah

Ada yang bawa baby dan kanak2 sekali. Master Amir siap bawakan tv lagi supaya ibu2 dapat fokus dengan tenang dalam kelas. TQ Master.

Memang best Kompleks Kejiranan Presint 9 ni. Cukup lengkap. Surau ada. Fourt pun ada. Yang paling menarik perhatian budak2, ada kolam mandi. Lain kali boleh mai bawa anak2 ruby pula mandi kat sini.

Peserta yang hadir hampir 100 orang. Ramai betul ! 

“ Barangsiapa yang menempuh suatu jalan untuk menuntut ilmu, Allah akan mudahkan jalannya ke syurga” HR Muslim.

Alhamdulillah, terima kasih pada semua masters yang beri tunjuk ajar pada kami. Syukur ruby berjaya keluar dari zon selesa

Founder SHINING STAR
Facebook : Rubiah Kadir
016 6696703

Saturday, August 4, 2018

Testimoni Alfafa Complex - Sembelit Lega

Testimoni Alfafa Complex - Sembelit Lega

Fuhhh, dulu menahan sakit SEMBELIT,
Sekarang tiap-tiap hari membuang!

Sakit lutut pun okay dah 
- Puan Ida, Puchong -

Bila kita makan macam-macam tapi tak membuang, perut mulalah MEMBUNCIT ke depan 

Rasa tak selesa, betul tak? Alfafa Complex Shaklee ni kaya dgn serat.

Kalo nak tahu, ia baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut.

✅ membantu perbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, gastrik, hepatitis dan sembelit.
Sapa-sapa yang ada masalah kat bilik termenung tu 

Yang mana banyak angin jahat dalam badan. Susah nak kentut. Ruby suggest sangat kat korang terai Alfafa Complex ni.

MAMPU MILIK !
RM57.50/330 biji bagi saiz kecik.

Kalo hang nak save lagi, beli hat besar teruihh.
Rm102.50/700 biji

Bulan ni ada promo beli 3 botol diskaun 5% untuk kedua-dua saiz.

Hampa sayang perut kan?

Ruby 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir 
Instagram :  @rubiah_kadir 

Thursday, August 2, 2018

Testimoni ESP Dan VITA C Shaklee






Dah dekat 1 minggu saya makan, ada nampak sikit perubahan pada kulit muka. Rasa LEMBUT dan JERAWAT cepat KECUT!

" Yana, Bandar Kinrara "

Sebenarnya masa follow up ni, Ruby just nak tahu kastemer bancuh ESP dengan apa. Tapii mungkin dia terlebih eksaited, terus bagi feedback 


Mahu tak happy, period yang dulu nya tak tetap. Sekarang dah okay.



Yana pun consume Vita C Shaklee sekali. Patutlah cik jerawat cepat kecut 


Efek gandingan Combo ESP + VITA C ;

✅ Tona jadi sekata

✅ Kulit lembap dan anjal

✅ Glowing

✅ Makin cerah

✅ Liang pori mengecil

✅ Parut cepat pudar

✅ Jeragat berkurang

✅ Muka kurang berminyak


Nak kulit SIHAT DARI DALAM ?


Ruby 》WhatsApp 016 6696703 

Facebook : Rubiah Kadir

Instagram :  @rubiah_kadir

Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong

Thursday, July 12, 2018

Cara Kumpul Mata Drypers

Haiii. Assalamualaikum!

Ruby nak tanya,
Ada tak sesiapa anak anak mommies yang guna lampin pakai buang jenama Drypers ?

Rupanya masih lagi yang tak tahu tentang hal ni. Jadi hari ni ruby nak berkongsi macam mana cara untuk kumpulkan mata ganjaran Drypers dan seterusnya korang layak menebus hadiah menarik yang di tawarkan .

Kenali kod unik
Kod unik adalah bukti pembelian sah yang diperlukan untuk mengumpul mata ganjaran.
Kat mana nak cari kod unik tersebut ?

Di dalam pek Drypers Touch, Drypers Wee Wee Dry, Drypers Drynights dan Drypers Classic anda akan menemuinya di bahagian yang membelangkangi penunjuk Berat/Saiz pada bungkusan pek plastik.

drypers drypants

Bagi pek Drypers Drypantz, korang akan jumpa kat bahagian yang membelangkangi penunjuk Berat/Saiz yang bersebelahan dengan kod bar.

Macam mana nak masukkan kod unik dan kumpul mata ganjaran 

1) Log in kat www.drypers.com.my
Emel & password di perlukan


2) Pilih icon Drypers Point Shop
3) Tekan daftar dan masukkan kod unik


Pastikan point yang terkumpul tu mencukupi dengan hadiah yg hendak di tebus. Berikut antara hadiah yg di tawarkan !
Tebus mata ganjaran drypers

Saya belum menjadi ahli kelab drypers. Macam mana nak mendaftar ?
Daftar Ahli Kelab Drypers Klik sini dan isi butiran yang di perlukan.

Mudah bukan. Semoga membantu!
Penafian : Saya bukan agen jualan Drypers. Sekadar berkongsi info yang saya tahu kepada segelintir ibu mama mummy di luar sana yang masih belum tahu.

Alhamdulillah saya sudah menggunakan jenama Drypers sejak anak pertama sehingga kini anak yang ke 4. Suka dengan kualiti dan pastinya sangat selesa.


Tuesday, July 10, 2018

Apa itu Whitehead dan Blackhead ?

whitehead dan blackhead

Bila wujud 2 makhluk asing ni kat area hidung, mesti rasa tak syok. Rasa berpasir menggerutu je bila sentuh.

Jari-jari mesti tak senang duduk, gatal nk picit picit hidung tu bagi licin dari segala makhluk tuh. Kadang tu sampai merah merah hidung di buat nya 

Eiii.. gerammnya makk!

Sape yang selalu hadap masalah ni ?

Pakai bedak atau foundation pun tak smooth. Akan nampak janggal dan pelik kat part hidung dengan timbunan2 blackhead dan whitehead tu kan.

Seriuss. Automatik jd low konpident 

WHITEHEAD terjadi bila sebum(minyak) atau sel-sel kulit terkumpul di folikel rambut yang TERTUTUP.

Ia menghalang oksigen dari proses pengoksidaan minyak.

Berpunca dari kotoran atau sisa2 make up pada muka.

BLACKHEAD pula terjadi bila sebum atau sel-sel kulit terkumpul di folikel rambut yg TERBUKA.

Ia terdedah kepada udara lalu bertukar warna menjadi kuning coklat atau kehitaman.

Selalunya berpunca dari lebihan pengeluaran minyak.
InshaALLAH untuk post akan datang ruby akan kongsikan tips hilangkan whitehead dan blackhead ni ya

Sunday, July 8, 2018

Testimoni Kulit Berjerawat Shaklee







HEAVEN lah rasa bila tengok cermin!
Sebelum sebelum ni, hidup MERANA je dgn masalah kulit. Banyak sangat "hiasan" nya.

Selepas seminggu guna ESP + VITA C SHAKLEE, aii is pelik.

Omaiigod!

Muka jadi bersih dari jerawat batu,
Jeragat kat area hidung pun dah tak dek.

Sampai ada kawan yang tegur. Maknanya dia org dah mula perasan lah tu perubahan kulit kita ni.







Obses nak KULIT CANTIK ?

ESP + VITA C, ni combo terbaik!
Kenapa ?

Sel kat muka tu lifetime dia cuma 28hari je, sel akan mati dan kena generate yg baru.

Apakah bahan asas untuk bina sel ?
Jawapan dia PROTEIN

Macam mana Shaklee membantu?
ESP membekalkan Protein yang tulen organik (non GMO tau) 14g setiap serving.

Berfungsi utk menghasilkan sel2 baru bg mengantikan sel2 kulit yg mati dan rosak. Baru lah kulit kita nampak glowing dan tak kusam. So amik ESP je kan mudah.

Nak kasi cerah ?
Vitamin C lah jawapnye paling efektif untuk cerahkan kulit.

Vitamin C juga berfungsi menentang radikal bebas yg merosakkan kulit. Radikal bebas mcm cuaca, debu, habuk persekitaran ni lah punca kulit sunburn, jeragat, kering dll.

So jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk kulit cantik dan cerah.

Rubiah Kadir
016 6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Shaklee Cyberjaya, Shaklee Putra Perdana, Shaklee Bukit Puchong, Shaklee Shah Alam

Tuesday, July 3, 2018

Promosi Shaklee Julai 2018

Assalamualaikum semua!

Apa khabar? Ruby doakan yang baca post ni dalam keadaan baik-baik saja. InshaAllah. Masih di selimuti mood beraya lagi ya. Mesti korang sakan berjalan memenuhi jemputan open house, raya kan sebulan.

Rasanya masih belum terlambat untuk Ruby share tentang promosi Shaklee bagi bulan Julai ni.



Collagen Powder Shaklee


1. Collagen Powder

i) Beli 2 kotak dapat 5% diskaun

ii) Beli 6 kotak, korang automatik akan dapat :
》 PERCUMA sekotak Collagen Powder (total 7 kotak)
》 keahlian PERCUMA (asal RM68.90)
》 postage PERCUMA (RM10 seluruh Malaysia)
》 cashback RM140+ (terus masuk akaun anda tengah bulan hadapan)
》 terus nikmati harga ahli yang jimat lebih 15%

Bagi peminat tegar Collagen Powder dan yang mementingkan kecantikan menyeluruh, Ruby suggest sangat korang grab this promo.


Apa itu kolagen ? klik sini


Youth Skincare Shaklee

2. Youth Skincare

Produk penjagaan luaran untuk keremajaan kulit yang sihat dan berseri.
Dengan pembelian Youth Renew & Maintain Set ATAU Youth Intensive Treatment Set, anda akan dapat beg jelita ini secara PERCUMA!

Aduduh, aai jadi tak keruan bila tengok beg blue blue shimmer ala ala frozen tu.


shaklee baby set

3. Shaklee Baby Set

Promosi tak tertakluk pada orang dewasa sahaja.
Untuk bayi dan anak kecil juga ada promosi Beli 1 Set PERCUMA 1 Set Shaklee Baby.

Woow. Jimat sampai 50% !


pilbox shaklee

4. Pilbox Shaklee Comel & Exclusive

Buat belian apa saja produk Shaklee minima 100uv dalam satu resit, korang layak dapatkan pillbox ini dengan harga RM8 sahaja (harga asal RM19.80).


e voucher

5. E-Voucher Rm30

Setiap ahli baru yang mendaftar di beri ganjaran E Voucher Rm30. Syaratnya seperti di bawah ;

》 Daftar sebagai ahli dalam bulan Julai 2018 sahaja
》 Beli 100 – 199 uv produk Shaklee dan dapatkan e-voucher RM30
》 Gunakan e-voucher ini untuk pembelian seterusnya dalam masa 3 bulan (voucher RM10 untuk setiap belian RM100)

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian berikut

Facebook : Rubiah Kadir
016 6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Shaklee Cyberjaya, Shaklee Bukit Puchong, Shaklee Putra Perdana, Shaklee Shah alam

Tuesday, May 29, 2018

Testimoni Vita C Shaklee Jerawat Kecut

Geram sangat tengok jerawat Kak Long (anak) merata-rata.

Risau kalah jerawat Mama nanti. Terpaksa bagi dia makan Vita C sebiji sehari. Baru ambil 3 hari 😊

Alhamdulillah ada dah perubahan. Susut dah jerawat kat dahi tu - Puan Azliza.

.

Ada yg tgh dilema masalah JERAWAT ?

Konsisten ambil VITA C Shaklee, inshaAllah jerawat cepat KECUT !

.

Promo 10% diskaun dgn pembelian 3 botol Vita C 😍

Order Sini
Ruby 0166696703

Pengedar Shaklee Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Bukit Puchong, Meranti Jaya, Puchong Utama


Monday, May 21, 2018

Kulit Flawless Dengan Vivix Shaklee

Miliki kulit yg lembut, anjal dan berseri adalah impian seorang wanita.

Ke ada yg tak nak cantik ? ☺

POLIFENOL merupakan sekumpulan bahan semulajadi yg ada dlm tumbuhan & buah-buahan.

VIVIX SHAKLEE mengandungi resveraterol dan polifenol 10x lebih berkuasa dari antioksidan.

Vivix terbukti dapat ;

1) melindungi kulit drpd kerosakan UV

2) mengurangkan penuaan pramatang dan kedutan kulit

3) menyokong pengeluaran kolagen yg sihat

4) menggalakkan kulit tegang dan nampak muda

Kekal AWET MUDA dgn Vivix Shaklee walau di mamah usia 😊

Ruby 016 6696703
Pengedar Shaklee Puchong 016-6696703


Wednesday, April 25, 2018

KULIT SIHAT BERSERI DENGAN ESP SHAKLEE

Kulit Sihat Berseri dengan ESP Shaklee

Kalo korang nak tahu,
kitaran SEL KULIT kita cuma 28 hari. Sama jugak dgn period.

Nak hasilkan sel-sel kulit yg baru bagi menggantikan sel kulit yg dah rosak & yg lama, perlukan PROTEIN 😊

Kalo x cukup pengambilan protein, muka nampak kusam, lesu, xdek seri dan mcm2 lagi masalah kulit yg akan singgah satu persatu 😣

Mcm nk dirikan sebuah rumah, kita perlukan apa ?

Batu bata/simen/kayu utk bahan utama.

Nak siapkan sebijik kek, perlukan tepung sebagai bahan asas.

Mcm tu jugak konsep penting nya PROTEIN ni utk kulit kita 😁

Apatah lagi 25% dari bdn kita ni adalah PROTEIN.

Kuku, kulit, rambut, otot semuanya protein!

Pentingnya protein dari segi KECANTIKAN KULIT ialah membina sel-sel kulit baru ❤

Macam mana ESP SHAKLEE bertindak dlm pemulihan kulit ?

Kaya dgn sumber PROTEIN
Berfungsi membina sel-sel kulit yg baru & menggantikan sel kulit yg lama serta rosak.

Mengandungi 22 asid amino termasuk 9 asid amino yg di perlukan, dimana ia tidak mampu di hasilkan oleh bdn kita. asid amino penting bagi mengekalkan keremajaan kulit 😘

Mempunyai 5 jenis VITAMIN B
Berfungsi sebagai pelembap, melambatkan penuaan, menjadikan tona lebih sekata, mengatasi masalah kulit kering & kusam & bersifat anti oksidan. Melancarkan aliran darah agar kulit nampak berseri-seri.

ESP juga mampu ;

• menghilangkan parut
• mengurangkan kedutan & jeragat
• menghalus & melembutkan kulit

Nak kulit maintain awet muda ?
Wajib minum ESP 😊

Ruby 016-6696703
wasap.my/60166696703

Pengedar Shaklee Puchong, Putra Perdana, Taman Mas


Wednesday, April 11, 2018

Pendaftaran Tahun 1 Ambilan 2019/2020


Pemohonan Tahun 1 Dalam Talian



PERMOHONAN TAHUN 1 AMBILAN 2019/2020

Siapa yg ada anak yg bakal bersekolah tahun 1 pada 2019/2020?

Korang dah isi borang ke ?

TARIKH TUTUP bagi permohonan kat Sistem Pendaftaran dalam talian KPM (SPATKPM) iaitu 30 April 2018 😊

Cepat2 isi bagi ibu bapa yg belum bertindak ya!

Sini ruby kongsikan link nya,

Untuk pengguna baru yg BELUM pernah mendaftar lagi, klik sini 👇

https://public.moe.gov.my/?kpm=daftarpengguna

Untuk pengguna yg sudah berdaftar, klik sini utk akses ke sistem 👇

https://public.moe.gov.my/

Semoga bermanfaat!


Thursday, March 29, 2018

Youth Shaklee Laku Keras

KALAH GORENG PISANG PANASS

Tersengih sorang2 masa khatamkan mesej whatsApp kt group Maestro Evo tadi ☺

Sebelum2 ni, skincare premium yg Shaklee keluarkan awal bulan 3 hari tu selalu je "out of stock"

Kt branch licin, kt online pun habis. Pakat semua berebut2 nk beli.

Ni mesti kes tergoda dan tergugat dgn testimoni2 pengguna Youth gamak nya 😆

Sejak dpt info yg YOUTH available tengah malam semalam,

Ada yg sanggopp tunggu kat depan PC semata2 nk grab..

Ada yg sampai terlolapp dgn hp 📱

Ada yg tidur sampai termimpi2 pasal Youth

Fuhhh.. fenomena apakah?

Ada yg sanggop bertapa kt HQ sampai ke petang

Ada yg awal2 pagi dah terpacak kat branch 😂

Dah macam kuih keria yg viral tu pulak 😎😝

Pasaii apa?

YOUTH lah !

Ruby sempat jugak jenguk website semlm dlm kol 1++ pagi tapi masih insufficient quantity.

Kol 11 pagi tadi, riuh dan huru hara kejap. Tetiba Youth dah available. Tapi dlm masa 6 minit, dah LICIN!

Ada yg sempat order,
Ada yg jugak yg x sempat.

Tragiss sungguh naa..

Ruby guna Youth ni dah hampir sebulan. Beli atas ID upline Ruby bulan lepas.

Apa yg nampak perubahan ?

💖 Kulit rasa moist (sebelum ni tersangatlah kering)

💖 liang pori rapat & mengecil

💖 kurang garis halus pada tepi mata 

💖 muka nampak makin cerah sikit

Happy wehh mcm nk lompat bintang bila dpt effect yg super positif 😍

Rangkaian penjagaan KULIT YOUTH ni merupakan hasil kajian pakar2 kecantikan selama 8 tahun tau. Bukan sebarangan produk Shaklee keluarkan.

✅ 100% vegan

✅ hipoalergenik

✅ non Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)

✅ di uji oleh dermatologi

✅ di uji oleh ahli oftalmologi

✅ bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya

Ruby open PRE ODER untuk sesiapa yg nk YOUTH. Special promosi dgn PERCUMA RADIANCE C + E bernilai Rm400++

Stok akan sampai dari US hujung bulan 4. InshaAllah 😄

Pelaburan berbaloi utk kulit kekal SIHAT dan AWET MUDA 😘

Look younger longer 

* Testimoni kt bahagian komen * 

Tekan sini http://wasap.my/60166696703