Thursday, July 12, 2018

Cara Kumpul Mata Drypers

Haiii. Assalamualaikum!

Ruby nak tanya,
Ada tak sesiapa anak anak mommies yang guna lampin pakai buang jenama Drypers ?

Rupanya masih lagi yang tak tahu tentang hal ni. Jadi hari ni ruby nak berkongsi macam mana cara untuk kumpulkan mata ganjaran Drypers dan seterusnya korang layak menebus hadiah menarik yang di tawarkan .

Kenali kod unik
Kod unik adalah bukti pembelian sah yang diperlukan untuk mengumpul mata ganjaran.
Kat mana nak cari kod unik tersebut ?

Di dalam pek Drypers Touch, Drypers Wee Wee Dry, Drypers Drynights dan Drypers Classic anda akan menemuinya di bahagian yang membelangkangi penunjuk Berat/Saiz pada bungkusan pek plastik.

drypers drypants

Bagi pek Drypers Drypantz, korang akan jumpa kat bahagian yang membelangkangi penunjuk Berat/Saiz yang bersebelahan dengan kod bar.

Macam mana nak masukkan kod unik dan kumpul mata ganjaran 

1) Log in kat www.drypers.com.my
Emel & password di perlukan


2) Pilih icon Drypers Point Shop
3) Tekan daftar dan masukkan kod unik


Pastikan point yang terkumpul tu mencukupi dengan hadiah yg hendak di tebus. Berikut antara hadiah yg di tawarkan !
Tebus mata ganjaran drypers

Saya belum menjadi ahli kelab drypers. Macam mana nak mendaftar ?
Daftar Ahli Kelab Drypers Klik sini dan isi butiran yang di perlukan.

Mudah bukan. Semoga membantu!
Penafian : Saya bukan agen jualan Drypers. Sekadar berkongsi info yang saya tahu kepada segelintir ibu mama mummy di luar sana yang masih belum tahu.

Alhamdulillah saya sudah menggunakan jenama Drypers sejak anak pertama sehingga kini anak yang ke 4. Suka dengan kualiti dan pastinya sangat selesa.


Tuesday, July 10, 2018

Apa itu Whitehead dan Blackhead ?

whitehead dan blackhead

Bila wujud 2 makhluk asing ni kat area hidung, mesti rasa tak syok. Rasa berpasir menggerutu je bila sentuh.

Jari-jari mesti tak senang duduk, gatal nk picit picit hidung tu bagi licin dari segala makhluk tuh. Kadang tu sampai merah merah hidung di buat nya 

Eiii.. gerammnya makk!

Sape yang selalu hadap masalah ni ?

Pakai bedak atau foundation pun tak smooth. Akan nampak janggal dan pelik kat part hidung dengan timbunan2 blackhead dan whitehead tu kan.

Seriuss. Automatik jd low konpident 

WHITEHEAD terjadi bila sebum(minyak) atau sel-sel kulit terkumpul di folikel rambut yang TERTUTUP.

Ia menghalang oksigen dari proses pengoksidaan minyak.

Berpunca dari kotoran atau sisa2 make up pada muka.

BLACKHEAD pula terjadi bila sebum atau sel-sel kulit terkumpul di folikel rambut yg TERBUKA.

Ia terdedah kepada udara lalu bertukar warna menjadi kuning coklat atau kehitaman.

Selalunya berpunca dari lebihan pengeluaran minyak.
InshaALLAH untuk post akan datang ruby akan kongsikan tips hilangkan whitehead dan blackhead ni ya

Sunday, July 8, 2018

Testimoni Kulit Berjerawat Shaklee







HEAVEN lah rasa bila tengok cermin!
Sebelum sebelum ni, hidup MERANA je dgn masalah kulit. Banyak sangat "hiasan" nya.

Selepas seminggu guna ESP + VITA C SHAKLEE, aii is pelik.

Omaiigod!

Muka jadi bersih dari jerawat batu,
Jeragat kat area hidung pun dah tak dek.

Sampai ada kawan yang tegur. Maknanya dia org dah mula perasan lah tu perubahan kulit kita ni.







Obses nak KULIT CANTIK ?

ESP + VITA C, ni combo terbaik!
Kenapa ?

Sel kat muka tu lifetime dia cuma 28hari je, sel akan mati dan kena generate yg baru.

Apakah bahan asas untuk bina sel ?
Jawapan dia PROTEIN

Macam mana Shaklee membantu?
ESP membekalkan Protein yang tulen organik (non GMO tau) 14g setiap serving.

Berfungsi utk menghasilkan sel2 baru bg mengantikan sel2 kulit yg mati dan rosak. Baru lah kulit kita nampak glowing dan tak kusam. So amik ESP je kan mudah.

Nak kasi cerah ?
Vitamin C lah jawapnye paling efektif untuk cerahkan kulit.

Vitamin C juga berfungsi menentang radikal bebas yg merosakkan kulit. Radikal bebas mcm cuaca, debu, habuk persekitaran ni lah punca kulit sunburn, jeragat, kering dll.

So jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk kulit cantik dan cerah.

Rubiah Kadir
016 6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Shaklee Cyberjaya, Shaklee Putra Perdana, Shaklee Bukit Puchong, Shaklee Shah Alam

Tuesday, July 3, 2018

Promosi Shaklee Julai 2018

Assalamualaikum semua!

Apa khabar? Ruby doakan yang baca post ni dalam keadaan baik-baik saja. InshaAllah. Masih di selimuti mood beraya lagi ya. Mesti korang sakan berjalan memenuhi jemputan open house, raya kan sebulan.

Rasanya masih belum terlambat untuk Ruby share tentang promosi Shaklee bagi bulan Julai ni.



Collagen Powder Shaklee


1. Collagen Powder

i) Beli 2 kotak dapat 5% diskaun

ii) Beli 6 kotak, korang automatik akan dapat :
》 PERCUMA sekotak Collagen Powder (total 7 kotak)
》 keahlian PERCUMA (asal RM68.90)
》 postage PERCUMA (RM10 seluruh Malaysia)
》 cashback RM140+ (terus masuk akaun anda tengah bulan hadapan)
》 terus nikmati harga ahli yang jimat lebih 15%

Bagi peminat tegar Collagen Powder dan yang mementingkan kecantikan menyeluruh, Ruby suggest sangat korang grab this promo.


Apa itu kolagen ? klik sini


Youth Skincare Shaklee

2. Youth Skincare

Produk penjagaan luaran untuk keremajaan kulit yang sihat dan berseri.
Dengan pembelian Youth Renew & Maintain Set ATAU Youth Intensive Treatment Set, anda akan dapat beg jelita ini secara PERCUMA!

Aduduh, aai jadi tak keruan bila tengok beg blue blue shimmer ala ala frozen tu.


shaklee baby set

3. Shaklee Baby Set

Promosi tak tertakluk pada orang dewasa sahaja.
Untuk bayi dan anak kecil juga ada promosi Beli 1 Set PERCUMA 1 Set Shaklee Baby.

Woow. Jimat sampai 50% !


pilbox shaklee

4. Pilbox Shaklee Comel & Exclusive

Buat belian apa saja produk Shaklee minima 100uv dalam satu resit, korang layak dapatkan pillbox ini dengan harga RM8 sahaja (harga asal RM19.80).


e voucher

5. E-Voucher Rm30

Setiap ahli baru yang mendaftar di beri ganjaran E Voucher Rm30. Syaratnya seperti di bawah ;

》 Daftar sebagai ahli dalam bulan Julai 2018 sahaja
》 Beli 100 – 199 uv produk Shaklee dan dapatkan e-voucher RM30
》 Gunakan e-voucher ini untuk pembelian seterusnya dalam masa 3 bulan (voucher RM10 untuk setiap belian RM100)

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian berikut

Facebook : Rubiah Kadir
016 6696703

Pengedar Shaklee Puchong, Shaklee Cyberjaya, Shaklee Bukit Puchong, Shaklee Putra Perdana, Shaklee Shah alam