Friday, August 31, 2018

6 Manfaat Utama Herblax Shaklee



Argghhh, sakitnya!
Seksa sangat bila sembelit menyerang. Kadang sampai berkerut-kerut kening duduk menahan sakit dalam toilet.

Untuk pastikan pengerakan usus yang sihat, kita mestilah ;

》 Ambil pemakanan seimbang yang kaya dengan serat

》 Minum air yang mencukupi

》 Senaman yang kerap

Bagi melegakan masalah sembelit yang kadang-kala berlaku, pengambilan Herb-Lax™ boleh membantu.

6 Manfaat Utama Herb-Lax

• Pembersihan najis yang tersekat.

• Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.

• Membantu masalah sembelit.

• Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan seterusnya membantu masalah sembelit.

Mengempiskan perut.

• Ia juga mampu memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau di campurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.



Keistimewaan Shaklee

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi seperti :

Daun alfafa, daun senna, bunga mallow biru, kulit pokok buckthorn, akar rhubarb, akar culver, jintan hitam, jintan manis dan likuoris.

Mampu merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semulajadi tubuh.

Nutritional Fact


Testimoni Herblax Shaklee




Continue Reading

Friday, August 24, 2018

Kulit Sihat Cantik Dengan ESP Shaklee

Tips Kulit Sihat Berseri

Nak kulit kita maintain flawless dan tak kusam, pastikan ambil nutrisi PROTEIN yang lengkap dengan kesemua 'asid amino perlu'.

Protein soya mengandungi isoflavon yang ada aktiviti estrogenik, di mana ia membantu merangsang kulit untuk kelihatan lebih muda.

Kajian juga menunjukkan isoflavon mampu meningkatkan keanjalan kulit 😊

Kalau nak tahu, asid amino perlu tidak dapat di hasilkan oleh badan manusia.

ESP SHAKLEE membekalkan protein soya yang lengkap dengan kesemua 22 asid amino termasuklah 9 asid amino perlu.

Protein berfungsi membina sel-sel kulit yang baru bagi menggantikan sel kulit yang lama dan rosak.

" Kulit Yang Sihat Bermula Dari Dalaman "

Ruby 0166696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Pages :  Pengedar Sah Shaklee Puchong

Pengedar Shaklee di Puchong, Putra Perdana, Bukit Puchong, Meranti Jaya, Amanputra, Nusajaya, Puchong Utama, Kinrara dan sekitar Puchong.


Continue Reading

Thursday, August 23, 2018

Testimoni Youth - Parut Chicken Pop Hilang




TIDAK SANGKA PARUT CHICKEN POX SUDAH HILANG !

Hari ni saya ingin share shaklee effect saya yang terbaru " YOUTH SKINCARE ". Ini adalah antara salah satu produk shaklee yang saya guna. 12 mac 20018 adalah tarikh yang saya kena remind sampi bila-bila sebabnya pada tarikh ini la saya di sahkan di serang oleh Chicken Pox.

Boleh di katakan agak teruk bila muka saya di penuhi oleh chicken pox. Sebelum terkena chicken pox muka saya agak bersih tanpa parut.

Alhamdulillah waktu saya terkena chicken pox, Shaklee keluarkan skincare YOUTH. Memang rezeki saya untuk pulihkan kulit muka dengan Shaklee. Jadi saya pun mencuba Starter Set YOUTH.

Setelah sebulan menggunakan Youth, perubahan dah boleh nampak. Parut di muka makin pudar.

Orang sekeliling sudah mula tegur,
" Muka Eja dah nampak ok la"
"Eh parut chicken pox dah tak nampak sangat"

Saya rasa bersyukur sangat bila kulit muka dah makin beransur pulih

Bukan sahaja effect yang sangat berkesan tetapi SHAKLEE sudah menjadi sumber pendapatan kedua saya kerana setiap bulan tidak pernah terlepas untuk dapat BONUS 

Terima kasih kerana sudi baca Shaklee Effect.

Puan Shelly Shaliza
Pengguna Set Youth Skincare

Ruby  0166696703
Fb Page  Pengedar Sah Shaklee Puchong
Facebook  Rubiah Kadir
Instagram  @rubiah_kadir

Continue Reading

Wednesday, August 22, 2018

5 TIPS MENYIMPAN DAGING KORBAN YANG BETUL

Haii, Assalamualaikum !
Selamat Hari Raya AidilAdha buat semua umat Islam seluruh dunia.

Banyak ke korang dapat daging korban? Ruby dapat 2 plastik, anggaran dalam 3-4kg jugak rasanya. Kat surau apartment ruby tinggal ni korbankan 5 ekor lembu tadi.

Sini ruby nak share cara simpan daging korban yang betul supaya tetap terjaga kualiti nya 😊

1. JANGAN CUCI DAGING KORBAN SEBELUM DI SIMPAN

Sebelum di simpan, daging korban jangan dicuci. Jika di cuci guna air paip, kuman2 boleh masuk dan tinggal di dalam daging. Itu akan merosakan kualiti daging. Mencuci hanya pada hari daging berkenaan hendak di masak pada keesokan harinya.

2. JANGAN SIMPAN DAGING DALAM KUANTITI YANG BANYAK KE DALAM FREZER

Jika dapat daging banyak, jangan simpan daging keseluruhan 2-4 kg di dalam freezer. Cara yg betul ialah dgn memotong daging berukuran lebih kecil, kemudian simpan di dalam plastik-plastik berukuran 1/2 kg atau 1 kg.

Jika hendak masak, ambil satu plastik yg kecil sahaja, biarkan yg lain tetap beku di dalam freezer. InsyaAllah daging dalam keadaan beku dapat disimpan lebih 1 tahun.

3. JANGAN TERUS SIMPAN DAGING KE DALAM RUANG SEJUK BEKU/FREEZER

Sebelum di simpan kat freezer, simpan daging terlebih dahulu di dalam peti ais ruang biasa selama 4-5 jam. Setelah daging itu sejuk, baru dimasukkan ke dalam  kompartmen sejuk beku/freezer.

4. JANGAN CAIRKAN DAGING BEKU DGN MENGUNAKAN AIR PANAS

Jika hendak memasak daging beku, jangan mencairkan ais dlm daging atau daging yg beku menggunakan air panas.

Cara yg betul adalah meletakkan daging beku tersebut di bawah air paip suhu normal(dalam keadaan daging masih terbungkus rapat dalam plastik).

Setelah daging kembali empuk, buka plastik, cuci daging hingga bersih, toskan, dan daging sedia utk dimasak.

5. Tips tambahan
Jangan memakai plastik warna hitam kerana plastik warna hitam itu adalah hasil recycle. Ia mengandungi karsinogen yang dapat memicu sel kanser. Gunalah sarung plastik putih atau plastik lutsinar ber-seal.

Baarakallah
Semoga memberi manfaat 😊

Ruby 0166696703
Pengedar Sah Shaklee Puchong 


Continue Reading

Sunday, August 19, 2018

Vitamin C Melembapkan Kulit Kering

Kalau ada yang tengah suffer dengan masalah KULIT KERING,

Wajib topup vitamin C yang mencukupi supaya kelembapan kulit korang sentiasa terpelihara dan tidak terhidrat 😊

Oleh sebab umur kita yang makin meningkat, kandungan vitamin C dalam lapisan dermis dan epidermis kulit akan menurun.

Nak mudah, telan je SR VITA C SHAKLEE. Mampu bekalkan korang 100mg Vitamin C setiap jam secara berterusan selama 5 jam bagi 1 tablet Vita C ni.

Vitamin C juga berfungsi mempertahankan kesihatan pembuluh darah di bawah kulit, yang membawa oksigen dan nutrisi.

Hal ini kerana pembuluh darah di kawasan kulit tersusun atas kolagen, di mana Vitamin C berperanan dalam sintesis kolagen.

Apa yang tak best, kulit kering ni boleh menyebabkan kulit wajah kita nampak lebih tua dari usia sebenar.

Semua orang nak maintain muda, nak2 perempuan yang terlalu pentingkan kecantikan kulit.

Berapa harga nya ?
Rm97.50 | 180 biji untuk 6 bulan penggunaan.

Lebih kurang 60 sen untuk pelaburan kulit yang sihat. Berbaloi!


Continue Reading

Saturday, August 18, 2018

Testimoni ESP untuk Ibu Hamil

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya.

Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sebab asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu. Hb berapa? Low? Kenapa pucat?

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung, pipi, dagu semua jd tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bila bgn pagi2. Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user


Continue Reading

Friday, August 17, 2018

Resepi Popia Carbonara

Siapa yang suka makan popia? Sepp sikit! Tak kisah lah popia nestum ke, popia goreng ke atau popia basah. Semua ruby suka ngap. Kalau bab makanan ni tolak kayu dengan batu ja. Hahaha.

Okay, kali ni ruby nak share RESEPI POPIA CARBONARA. Intinya sama je dengan kita masak kuah carbonara fettuccine. Cuma beza yang ini, kuahnya pekat sebab nak buat inti kan. So, jangan letak air banyak2.

Bahan-bahan terpulang pada kita nak adjust ikut selera ya.

》 Sebiji bawang holland (di potong dadu)
》 1 tin carbonara
》 1 tin cendawan butang(di potong kecil)
》 5 sosej (di potong kecil)

Biasa orang letak isi ayam yang di cincang kecil-kecil. Tapi tadi tak de. Jadi letaklah apa yang ada.

》 Carrot 1biji (di potong dadu/hiris kecil)

Tumislah bawang holland sampai naik bau. Masukkn bahan2 mentah tadi ayam, carrot, sosej dan cendawan sampai betul2 masak. Last sekali masukkan carbonara dan air setengah cawan. Masak hingga pekat.

Garam @ gula ikut citarasa kita kalau nak tambah. Kalau tak nak pun tak pe.

Masukkan inti dalam kulit popia. Balutlah ikut suka. Nak buat panjang, tiga segi macam samosa ke. Lepas tu, goreng dengan api yang perlahan.

Lupa pula, masa nak balut tu ada letak chess. Chess sekeping tu di potong 4 bahagian. Lepas tu, balut sekali dgn inti yang dah dimasak tadi.

Selamat mencuba :)

Ruby 016 6696703
Trusted Seller Since 2013

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Cyberjaya, Taman Mas, Bukit Puchong, Puchong Utama, Nusajaya

Penghantaran ke seluruh Malaysia.


Continue Reading

Thursday, August 16, 2018

Pengedar Sah Shaklee Puchong

Pengedar Sah Shaklee Puchong
7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI PENGEDAR SHAKLEE
Assalamualaikum semua. Hai, saya rubiah kadir, lebih mesra dengan panggilan RUBY. Saya merupakan PENGEDAR SHAKLEE yang SAH.

1. Servis Penghantaran (COD) ke tempat anda

2. Penghantaran melalui Pos Laju / Gdex / Citylink
Kami juga membuat pengeposan ke seluruh Malaysia .Cas pengeposan yang berpatutan.

3. Produk Shaklee Ready Stok

4. Pengalaman 4 tahun di dalam Shaklee

5. Pengguna Shaklee Sejak 2013

6. Agen Shaklee yang Komited Sejak 2013

7. Konsultansi Pantas dan Mesra

Selain daripada itu ruby juga membuat penghantaran di kawasan berdekatan seperti Seri Kembangan, Bandar Kinrara, Cyberjaya, Putrajaya & jalan Klang Lama jika ada permintaan

Antara cadangan supplemen;
- set kesihatan optimun
- set ibu hamil/pantang/menyusu
- set utk lelaki & wanita
- set kesuburan
- set kanak2
- set resdung
- set gout
- set kencing manis
- set jantung/strok/kolestrol
- set kurus
- set awet muda
- set gastrik
- set kulit cantik

Shaklee juga menawarkan produk2 penjagaan rumah & penjagaan diri

Sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi saya;
Sedia berkhidmat

Rubiah kadir
SID 945759
0166696703


Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Sah Shaklee Puchong

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya

Continue Reading

Monday, August 13, 2018

10 Punca Kulit Kering Dan Kusam

10 PUNCA KULIT KERING DAN KUSAM
Haii!! hari ini nak ruby kongsikan 10 PUNCA KULIT KERING DAN KUSAMRasanya ramai wanita2 di luar sana yang dalam dilema masalah kulit kering dan kusam ni. Jom semak

1) Salah dalam pemilihan produk
( guna produk berunsurkan kimia, tidak mengenali jenis kulit sendiri )

2) Pola pemakanan yang tidak seimbang
( kurang pengambilan buah & sayuran, ambil minuman berkafein )

3) Pengambilan air putih yang tidak cukup
( aliran darah terganggu, kulit terdehidrasi )

4) Persekitaran yang tidak sihat
( habuk, debu, asap, pencemaran membuatkan liang pori tersumbat )

5) Pola tidur yang tidak teratur

6) Kurang istirehat
( regangan kulit berlaku & penuaan cepat berlaku )

7) Tabiat mandi yang terlalu lama

8)Selalu stress dan berfikiran negatif
( aliran darah tak lancar, kedutan muncul )

9) Salah dlm urutan pada wajah , buat kulit cepat kendur
( sepatutnya dari bwh ke atas )

10) Malas dalam rutin penjagaan wajah

Apa yang perlu kita lakukan untuk KULIT KEKAL LEMBAP?

1) kenali jenis kulit terlebih dahulu. Sama ada kategori normal, kering atau sensitif ya. guna produk yg berasaskan bahan organik/semulajadi tau. Tak mau lah chemical2 ni.

2) Jangan nak cantik nk cepat, main beli je. Selidik dulu.

3) Manjakan kulit dengan penjagaan asas seperti pencuci, penyegar & pelembap.

4) skrub mahupun masker boleh di lakukan 2x seminggu.

5) ceria selalu, senyum dan tak ak stress2!

6) jaga pemakanan seimbang di sertai pengambilan supplemen yg kaya anti oksidan seperti vitamin A, C dan E.

7) minum air putih yang mencukupi & kurangkan minuman manis.

8)tidur pada waktu yg tetap setiap hari

9) buat urutan pada wajah & aktiviti bersenam

10) pakai sunblock untuk elakkan sinaran UV


TESTIMONI SET KULIT SHAKLEE<< klik sini

Silakan tekan button SHARE jika korang rasa bermanfaat


Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong 016 6696703


Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya


Continue Reading

Saturday, August 11, 2018

Set Youth Shaklee

Set Youth Shaklee

Set Youth Shaklee
Set Youth Skincare mengandungi :

1) Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
3 dlm 1, tidak mengandungi sabun. PH seimbang.
Membersih, memperhalus dgn lembut dan menyuci

2) Perfecting Skin Toner (177ml)
Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalkan nutrisi kepada kulit

3) Youth Activating Serum (30ml)
Mengandungi 10x ganda bahan aktif utukk pembaharuan sel dan menggalakan penghasilan kolagen utk keserian kulit

4) Radiance C + E (60 kapsul)
Menggebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, pigmentasi dan menambahbaik tekstur serta tona kulit yg lebih sekata

5) Age Defense Moisturizer SPF 50 (50ml)
Melindungi kulit dari sinaran berbahaya, menyubur dan melembapkan kulit

6) Advanced Renewal Night Cream (50ml)
Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri


Ruby |  WhatsApp 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir

Pengedar Shaklee Puchong, Putra Perdana, Cyberjaya, Taman Mas, Meranti Jaya, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama


Continue Reading

Friday, August 10, 2018

7 Manfaat Istighfar

MANFAAT ISTIGHFAR

Salam Jumaat bakal jutawan dermawan 

Perjalanan hidup kita tak semua indah. Selalu kita buntu dan rasa macam dah habis daya berusaha. Tarik nafas dan beristighfarlah. Ia nampak mudah, hingga kita pun kadang-kadang alpa.  Namun percayalah, terlalu banyak manfaat istighfar ini.

Seperti hadis riwayat  Abu Dawud,
“Sesiapa yang selalu beristighfar, Allah akan menjadikan baginya kemudahan bagi setiap kesempitan, kesenangan bagi setiap kesedihan dan diberi rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.”

7 manfaat amalan Istighfar
  •  Dicintai Allah
  •  Dosa-dosa diampuni
  •  Selamat daripada azab api neraka
  •  Mendapat balasan syurga
  •  Membersihkan hati
  •  Mengusir kesedihan
  •  Melapangkan rezeki
Ruby doakan semoga amalan kita semua diterima Allah. Aamiin 

Continue Reading

Thursday, August 9, 2018

Testimoni Alfafa Complex Shaklee

Sakit Tumit Hilang Dengan Alfafa Complex
Saje nak share, saya ambil "sesuatu" sejak abis pantang sehinggalah sekarang.

Saya dapat rasakan PERUBAHAN KETARA pada tubuh badan saya, jadi ringan je.

Kalau dulu kan seingat saya bila bangun pagi mesti sakit kat tumit kaki. Pakej sekali dengan lenguh badan dan sakit kepala 

Tapi sekarang alhamdulillah sangat! Masalah tu saya dapat atasi dengan bantuan Alfafa Complex Shaklee.

Sebenarnya pengambilan yang konsisten sangat penting, hasilnya kita dapat bonus 》 tubuh badan yang SIHAT.

Tiada yang lebih bermakna seseorang itu selain memiliki kesihatan yang baik 

- Puan Eida -
.
Bila badan terasa sakit2, boleh jadi punca kita moody. Dengan tanggungjawab hakiki yang perlu kita pikul. Silap2 haribulan boleh mengundang stress.

Sakit tumit ni pun salah 1 'penyakit' orang pompuan. Nak berdiri sakit. Nak berjalan macam seakan duri menyucuk kat tumit 

Mama dan ibu2 sekalian ada situasi yang sama ?

Kebaikan Alfafa Complex Untuk Wanita

✅ Atasi masalah Keputihan
✅ Milkbooster untuk Ibu Menyusu
✅ Kacip Fatimah moden - mengetatkan vagina

✅ Melegakan senggugut
✅ Memulihkan urat selepas bersalin
✅ Mengurangkan sakit tumit kaki

✅ Kempiskan Perut
✅ Buang Angin berlebihan
✅ Lawaskan Sembelit

✅ Merawat kulit muka bermasalah seperti jerawat
✅ Bagus untuk mereka yg ada resdung, alergik atau ekzema
✅ Legakan sakit2 sendi dan lutut

✅ sesuai untuk mereka yg selalu letih dan lesu 》 Alfafa Complex memberi tenaga

Harga sebotol
》 Small Rm57.50/330 biji
》 Large Rm102.50/700 biji

Ruby |  WhatsApp 016 6696703
Pengedar Shaklee Puchong, Cyberjaya, Taman Mas, Meranti Jaya, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama

Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
FB Page :  Pengedar Shaklee Puchong

Continue Reading

Wednesday, August 8, 2018

4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee


4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

Apa itu Vivix Shaklee?

Vivix adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Ia mengandungi campuran unik botani daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot,Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang membuatkan Vivix ini unik.

Kalau di kalangan SID, kami gelarkan nya Vivix ini "sirap ajaib" :)

4 Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

Fungsi dan Kebaikan 4 bahan utama dalam Vivix Shaklee

1. Anggur Muscadine

Anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom, ini menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

Asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrien yang tidak di jumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ada ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.

2. Lobak Unggu

Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterprnes dan anthocyanins antioksidan yang mustajab.

Anthocyanins merupakan antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.

Asid Klorogenik yang terdapat dalam lobak ini dapat membantu mengurangkan diabetis dan penyakit jantung.

3. Elderberry

Berry mengandungi flavonoid di mana ada ciri antioksidan yang kuat. Selain itu terdapat juga vitamin A, B dan C serta asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

Mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.

Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung.

Juga bagus dalam pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygonum Cuspidatum

Merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, boleh juga di temui di Amerika Utara dan Eropah.

Sumber komersial Resveratrol.

Mempunyai manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.

Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Terbukti Vivix bersumberkan dari bahan semulajadi :)

Ruby  016 6696703
Facebook :  Rubiah Kadir
Instagram :  @rubiah_kadir
Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong 016 6696703

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya

Continue Reading

Tuesday, August 7, 2018

Testimoni Alfafa Complex Keputihan Pulih

GATAL DAN TAK SELESA DI BUAT NYA!

Pompuan ni bukan setakat problem berat badan dan kulit muka je buat dia orang risau, ada keputihan pun boleh jadi bad mood. Yelah, kalo dah gatal2 sampai mengganggu aktiviti harian 

Apa tu KEPUTIHAN ?

Lelehan ataupun cecair yg keluar dari saluran vagina. Ada 2 jenis ;

》 NORMAL
- Di sebabkan perubahan hormon, kehamilan, stress dan kelesuan
- tidak berwarna, jernih dan tidak berbau

》 ABNORMAL
- Di sebabkan jangkitan bakteria, kulat, infeksi atau pengambilan jamu
- Berbau dan gatal
- Berwarna kehijauan/coklat

Macam ne cara nak MENGATASI ;

》 tukar seluar dalam sekerap yg mungkin, minima 2 kali agar kekal kering
》 pakai panty liner
》 pilih seluar dalam yg terdiri drpd kain kapas

》 cuci organ intim selepas melakukan hubungan
》gunakan pembersih yang brsesuaian dgn PH vagina jika perlu
》basuh organ intim dgn air rebusan daun sirih

Jika perlu, korang di nasihatkan pergi berjumpa pakar agar masalah ini dapat di selesaikan.Tak mau tangguh2 ya.


" Mungkin di sebabkan stress dan terlalu penat. Saya alami KEPUTIHAN yang dashyat "

- Student IPT -

Makan ubat yg di berikan oleh doktor pun tak ok jugak.

Kawan cadangkan ambil ALFAFA SHAKLEE. Alhamdulillah, masalah keputihan berjaya di kurangkan.

Ada lagi wanita2 di luar sana yang alami situasi yang sama ?

InshaAllah Alfafa Complex boleh membantu masalah keintiman korang.

Ruby | 016-6696703
Facebook  Rubiah Kadir
Instagram @rubiah_
kadir 

Continue Reading

Monday, August 6, 2018

Bengkel CopyWriting Di Putrajaya



Hai korang!

Hari ni ruby nak kepochi kat korang pasal aktiviti semalam. Al kisahnya pergi menuntut ilmu dalam Bengkel Copywriting dan belajar Teknik Rahsia Close Deal dengan Master Shaklee iaitu Dr. Normi

Seriuss, teruja sangat sepanjang hari dari 9 pagi sampai ke 6 petang. Macam ada rama-rama terbang kat hati aii nih. Hehe.

Dapat belajar ilmu baru. Apa itu Copywriting , apa yang penting dalam content Copywriting. Isshh, banyaklah ilmu yang ruby tak tahu buat diri sendiri terkedu sekejap.

Kalau sebelum2 ni main hentam je bila up post ke FB. Senang cita, syok sendiri. Oopps!

Lepas ni dah boleh perbaiki dan asah skill menulis yang boleh tambat hati pembaca.

Dapat jumpa kawan2 baru. Borak2 pun tak rasa janggal walaupun tak pernah jumpa.

Dapat sedut aura dan energi2 positif dari barisan master2 Shaklee.







Suasana bertukar jadi terlebih meriah pula bila ada kuiz online dari Master Nadiah Suhaidi. Nampak semua peserta enjoy.

Lepas lunch, ada aktiviti berkumpulan. Kami semua di asingkan mengikut nombor untuk mewakili setiap kumpulan.

Tugasan nya kena apply balik teknik close deal yang di pelajari. Dan perlu lakonkan sebagai SID dan customer.

Alhamdulillah rezeki. Kita orang menang untuk kategori "kumpulan terbaik". Dapat lah hamper. Bila bukak untuk tengok isinya, wahh banyaknya coklat. Ruby ni hantu coklat, hehehe.

Masa Dr Normi umumkan sape pemenang tu, ruby rasa nak melompat bintang dah. Tapi cover2 cun sebab pakai jubah 

Yang menang pelakon terbaik pula dapat sebotol Phytocol ST yang bernilai RM197.50. Fuhh, lumayan betul hadiahnya.

Ada juga suami yang datang sekali dengan wifenya. Tanda sokongan isteri buat bisnes. Isteri mana yang tak bahagia kan.




Geng Maestro Under Master Nadiah

Ada yang bawa baby dan kanak2 sekali. Master Amir siap bawakan tv lagi supaya ibu2 dapat fokus dengan tenang dalam kelas. TQ Master.

Memang best Kompleks Kejiranan Presint 9 ni. Cukup lengkap. Surau ada. Fourt pun ada. Yang paling menarik perhatian budak2, ada kolam mandi. Lain kali boleh mai bawa anak2 ruby pula mandi kat sini.

Peserta yang hadir hampir 100 orang. Ramai betul ! 

“ Barangsiapa yang menempuh suatu jalan untuk menuntut ilmu, Allah akan mudahkan jalannya ke syurga” HR Muslim.

Alhamdulillah, terima kasih pada semua masters yang beri tunjuk ajar pada kami. Syukur ruby berjaya keluar dari zon selesa

Founder SHINING STAR
Facebook : Rubiah Kadir
016 6696703

Continue Reading

Saturday, August 4, 2018

Testimoni Alfafa Complex - Sembelit Lega

Testimoni Alfafa Complex - Sembelit Lega

Fuhhh, dulu menahan sakit SEMBELIT,
Sekarang tiap-tiap hari membuang!

Sakit lutut pun okay dah 
- Puan Ida, Puchong -

Bila kita makan macam-macam tapi tak membuang, perut mulalah MEMBUNCIT ke depan 

Rasa tak selesa, betul tak? Alfafa Complex Shaklee ni kaya dgn serat.

Kalo nak tahu, ia baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut.

✅ membantu perbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, gastrik, hepatitis dan sembelit.
Sapa-sapa yang ada masalah kat bilik termenung tu 

Yang mana banyak angin jahat dalam badan. Susah nak kentut. Ruby suggest sangat kat korang terai Alfafa Complex ni.

MAMPU MILIK !
RM57.50/330 biji bagi saiz kecik.

Kalo hang nak save lagi, beli hat besar teruihh.
Rm102.50/700 biji

Bulan ni ada promo beli 3 botol diskaun 5% untuk kedua-dua saiz.

Hampa sayang perut kan?

Ruby 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir 
Instagram :  @rubiah_kadir 

Continue Reading

Thursday, August 2, 2018

Testimoni ESP Dan VITA C Shaklee






Dah dekat 1 minggu saya makan, ada nampak sikit perubahan pada kulit muka. Rasa LEMBUT dan JERAWAT cepat KECUT!

" Yana, Bandar Kinrara "

Sebenarnya masa follow up ni, Ruby just nak tahu kastemer bancuh ESP dengan apa. Tapii mungkin dia terlebih eksaited, terus bagi feedback 


Mahu tak happy, period yang dulu nya tak tetap. Sekarang dah okay.



Yana pun consume Vita C Shaklee sekali. Patutlah cik jerawat cepat kecut 


Efek gandingan Combo ESP + VITA C ;

✅ Tona jadi sekata

✅ Kulit lembap dan anjal

✅ Glowing

✅ Makin cerah

✅ Liang pori mengecil

✅ Parut cepat pudar

✅ Jeragat berkurang

✅ Muka kurang berminyak


Nak kulit SIHAT DARI DALAM ?


Ruby 》WhatsApp 016 6696703 

Facebook : Rubiah Kadir

Instagram :  @rubiah_kadir

Fb Page :  Pengedar Shaklee Puchong

Continue Reading