Friday, November 2, 2018

Vitamin C Untuk Kulit Berjerawat


Vitamin C Untuk Kulit Berjerawat
Vitamin C Untuk Kulit Berjerawat
Vitamin C memang sinonim dengan kulit yang cantik. Jadi tak hairanlah vitamin C ini digunakan sebagai bahan dalam sesuatu produk kecantikan seperti cleanser mahupun krim pelembap.

Manfaat Vitamin C Untuk Kulit Berjerawat

1. Menghasilkan kolagen. Kolagen merupakan protein yang membentuk kulit. Apabila ia tidak di keluarkan dalam jumlah yang betul, sifat dan keanjalan kulit mula terjejas dan kulit menjadi mudah terdedah kepada jerawat


2. Sebagai Antioksidan. Melindungi kulit menjadi rosak akibat serangan radikal bebas.

Gangguan radikal bebas yang merosakkan kelenjar sebum menyebabkan pengeluaran sebum/minyak berlebihan dan mendedahkan kulit kepada jangkitan bakteria serta jerawat.

3. Mempercepatkan sel kulit baru

Pengembalian sel kulit sangat diperlukan, kerana sel kulit yang cepat terhasil sehingga kulit kembali sihat.

4.  Membunuh pelbagai bakteria yang menjadi penyebab jerawat, kerana vitamin C ini memiliki fungsi anti radikal.

5. Kurangkan kulit rosak

Kulit yang tidak cukup vitaminnya akan menjadi rosak seperti mudah berjerawat, kusam dan lain-lain.

6. Mengatasi keradangan jerawat daripada menjadi teruk.


Lihat sini : Ketahui 10 Punca Jerawat

Ruby, Shaklee ada supplemen vitamin C tak ? Eehh, mestilah ada. SR VITA C PLUS membekalkan 500mg vitamin C.

SR VITA C PLUS SHAKLEE
SR VITA C PLUS SHAKLEE
Apa yang istimewanya Vitamin C Shaklee ni ?
- Di hasilkan daripada bahan semulajadi iaitu ekstrak jagung.
- Sistem pelepasan vitamin C secara berperingkat. Iaitu setiap 100mg vitamin C di lepaskan bagi setiap jam, selama 5 jam untuk 1 tablet. Woww!
- Di perkaya dengan 120mg bioflavonoid untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C.

Berapa harga SR Vita C Plus Shaklee ?
- Rm97.50 | 180 tablet
- Kosnya tak sampai 60 sen per tablet
- Boleh tahan sehingga 6 bulan penggunaan. Fuhh, jimat sangat tu.

Nak lagi untung? Daftarlah sebagai ahli shaklee untuk lebih jimat 15-20%.
Lihat sini : Set Jerawat Shaklee


Kulit Cantik Bebas Jerawat Idaman Semua!

Dapatkan tips dan petua kecantikan dari Ruby. Sebarang order atau pertanyaan boleh hubungi Ruby dengan cara :


Ruby  0166696703
Fb Page Pengedar Sah Shaklee Puchong
Facebook  Rubiah Kadir
Instagram  rubiah_kadir

2 comments:

mamapp said...

Bagus ya vitamin c ni utk kulit kan

Masmira Masri said...

haii salam perkenalan..done follow ur blog..jemput lah dtg ke blog i nnt yer...btw nice entry..good luck