Tuesday, April 23, 2019

Testimoni Youth ~ Kulit Berjeragat

Gambar di bawah menunjukkan, sebelum dan selepas menggunakan YOUTH, gambar diambil tanpa mengenakan apa-apa make-up, tidak menggunakan apa-apa filter camera dan diambil dibawah cahaya matahari semulajadi pada waktu yang sama setiap kali.
Testimoni Youth Shaklee - Kulit Berjeragat
Perubahan kulit yang positif selepas menggunakan YOUTH SHAKLEE


SEBELUM YOUTH : Mar 2018

1) Jerawat silih berganti, surut 1 tumbuh lagi 1 yang baru, so agak geram dengan parut jerawat yang dah merata-rata 😖

2) Muka agak berminyak, nak keluar memang wajib pakai bedak sebab nak cover minyak.


3) Jeragat jelas kelihatan.


Selepas beberapa bulan, perubahan demi perubahan yang Puan Zakeyah rasai. Gambaf disebelah kanan. 



SELEPAS 7 BULAN ber-YOUTH : Oct 2018

1) No more jerawat, seriously happy giler!

2) Parut jerawat lama almost hilang.


3) Muka dah tak berminyak, keluar rumah tak pakai bedak pun dah yakin. Kulit semakin moist dan firm 💕


4) Jeragat samar-samar dah, tak jelas sangat macam dulu. Bagi Puan Zakeyah, jeragat ni memang skin problem yang paling mencabar, so keep on konsisten YOUTH.


Bila kulit muka kita dah cantik dan berseri-seri, automatik confident level tu meningkat. Kalau muka siap pakej jerawat, kusam dan jeragat, malunya nak jumpa orang. Ishh Ruby tak mampu nk bayangkanlah.


Rutin penjagaan luaran kulit perlu dilakukan setiap hari dengan cara yang betul dan semestinya menggunakan produk yang bebas kimia. Recommend sangat-sangat YOUTH pada anda yang ada masalah kulit wajah.


"Pelaburan berbaloi untuk kulit yang sihat"


Lihat sini juga : Testimoni Youth ~ Kulit Berjerawat


Sebarang konsultansi dan pertanyaan, boleh hubungi Ruby di talian ini atau klik sahaja gambar dibawah :)



Continue Reading

Friday, April 19, 2019

Serum Atau Pelembap, Yang Mana Lagi Penting?

Serum atau Pelembap
Perlu pakai salah satu atau kedua-duanya sekali?

Serum atau Pelembap, yang mana lagi penting untuk penjagaan kulit wajah?

"Saya dah pakai Pelembap, perlu pakai Serum lagi ke?"

Keadaan kulit muka kita yang kerap terdedah dengan radikal bebas (seperti debu, pencemaran,sinaran UV, stress), ia sebenarnya mampu merosakkan kulit ke arah penuaan.

Kita tidak boleh tertumpu hanya pada proses membersih, menyegar dan melembap semata-mata. Serum juga sangat penting dalam rutin penjagaan kulit harian kita.

Apa bezanya Serum dengan Pelembap?

Serum
🔸️ sejenis cecair ringan, sama ada dalam bentuk gel atau krim. Ia cepat meresap ke dalam lapisan kulit.
🔸️ mengandungi peratusan bahan aktif yang tinggi.
🔸️ berfungsi menambah nutrien yang bermanfaat kepada kulit bagi membaiki dan memperbaharui sel dari dalam.

Pelembap pula "mengekalkan kelembapan yang lebih berkesan" kerana ia mewujudkan lapisan halangan pada kulit.

🔸️Mengelakkan kulit menjadi kering.
🔸️Mencerahkan wajah

Nak mudah faham, Serum ni bekerja di "lapisan dalam" kulit. Manakala Pelembap pula bekerja pada "lapisan luar" kulit.

Waktu terbaik memakai Serum adalah 5 minit sebelum kita mengoleskan Pelembap/Krim Malam.
Serum juga boleh dipakai pada rutin siang, iaitu sebelum Pelembap/Moisturizer.
Apa yang Ruby boleh simpulkan, Serum dan Pelembap adalah perfect duo kerana kekuatan mereka saling melengkapi.


Youth Age Defense Moisturizer Spf 50

So, use your Serum and don't forget your Moisturizer!



Continue Reading

Tuesday, April 16, 2019

Youth Activating Serum Shaklee~Keistimewaan & Fungsi

Youth Activating Serum Shaklee
10x  ganda lebih cepat dalam penghasilan kolagen dan pembaharuan sel
Serum wajah merupakan produk penjagaan kulit yang sangat penting. Sejenis cecair ringan dan cepat meresap ke dalam kulit. Ia mengandungi peratusan bahan aktif berkepekatan tinggi, yang berfungsi menambah nutrien bermanfaat kepada kulit bagi membaiki dan memperbaharui sel.

Biasanya serum ni digunakan sebelum pelembap atau topeng rawatan.

Kunci kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah dengan "mempercepatkan pembaharuan sel".

Kulit yang muda melalukannya dengan mudah kerana ia memperbaharui sel pada kadar optimum dan menghasilkan semua kolagen serta elastin untuk kulit yang lembut, gebu dan berseri.

Bila meningkatnya usia kita, seri kulit akan mula hilang. Pembaharuan sel menjadi perlahan. Malah kolagen dan elastin yang terhasil juga akan berkurangan.

Teknologi canggih YOUTH menangani penuaan bukan saja pada permukaan kulit, malah menyasarkan pada peringkat sel kulit anda. Ini bermakna, YOUTH bukan hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, tetapi juga menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.

Keistimewaan Youth Activating Serum

1) Ada 10x ganda kepekatan Youth Complex untuk memulakan langkah PEMBAHARUAN SEL KULIT yang kritikal.

2) Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan;

- menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel.

- membuatkan kulit bertindak LEBIH MUDA untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

3) 100% berasaskan tumbuhan dan dirumus tanpa 1500 bahan kimia berbahaya.

4) Direka khas bersama "pam tanpa angin" yang mana ianya kedap udara untuk mengurangkan oksidasi.

Youth Activating Serum
Pembaharuan pada peringkat sel
Sebarang konsultansi dan pertanyaan, boleh hubungi Ruby ya.
WhatsApp : 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir
Instagram : rubiah_kadir
Continue Reading

Promosi Youth Intensive Treatment And Repair Set


Youth Intensive Treatment Repair Set
Youth Intensive Treatment & Repair Set
Youth Intensive Treatment Repair Set merupakan set lengkap penjagaan luaran untuk kulit wajah. 1 set ini terdiri daripada 6 produk Youth ;
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer spf 50
  • Activating Serum
  • Night Ceam (Light / Rich)
  • Radiance C+E

Dengan setiap belian Set Youth ini, korang akan dapat Percuma Youth Travel Set & Travel Case yang berharga RM285!

Youth Travel Set & Travel Case
Youth Travel Set & Travel Case

Youth Travel Kit And Travel Case
Mudah dibawa bila nak travel ke mana-mana. Cantik & Ringan 

Selain itu, ada lagi Free Gift yang bakal korang dapat ;
  • YOUTH Skin Care Guide (E/B/C)
  • Discover Beauty Within Paper bag

Fungsi & Kebaikan Youth

  • Membantu menangani tanda-tanda penuaan.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Mengurangkan bintik-bintik hitam penuaan serta pigmentasi (jeragat).
  • Memperbaiki kerosakan kulit disebabkan oleh matahari.
  • Meningkatkan kecerahan dan seri wajah.
  • Membantu membaiki kulit rosak atau breakout.
  • Membaiki kulit yang ada kesan parut dan tidak rata.

Youth sesuai untuk SIAPA?

  • Sesuai untuk umur 30 tahun ke atas
  • Sesuai untuk wanita & lelaki yang ingin menjaga penampilan supaya lebih berkeyakinan.
  • Sesiapa saja yang ada masalah kulit
  • Sesiapa saja yang nak kulit muda dan sihat

Antara masalah kulit :
  • kedutan 
  • kulit tidak anjal, kendur
  • bintik-bintik hitam penuaan
  • jeragat 
  • sunburn
  • tona kulit tidak sekata
  • bekas parut berlubang 
  • kulit kering
  • kulit kusam tak berseri
  • kulit kasar

Berapa UNTUNG bakal dapat?

  • Penjimatan harga ahli sebanyak RM 335.00
  • Cash Bonus RM 101.92
  • FREE Membership RM 65.00
  • FREE Postage RM 10.00
  • FREE Youth Travel Set (Bernilai RM 285.00)
TOTAL PENJIMATAN = RM 796.92

Terma dan Syarat :

1. Free Gift adalah limited edition sementara stok masih ada (EXCLUSIVE).
2. Promosi bermula 1-30 Apr 2019.

Selain Free Gift dan Penjimatan;
3. Untuk ahli baru, dapat extra FREE membership + CASH BONUS  RM101.92.
4. Untuk ahli lama, dapat extra CASH BONUS RM101.92


Sebarang pertanyaan mahupun order, boleh KLIK DISINI atau gambar dibawah.

wasap.my/60166696703
Nutrisi lengkap untuk kesihatan luaran kulit

Continue Reading

Monday, April 15, 2019

Collagen Plus Powder Shaklee ~ Keistimewaan Dan Kebaikan

Collagen Plus Powder Shaklee
Collagen Plus Powder Shaklee

Yeayy! Collagen Plus Powder Shaklee kini kembali dengan "new box" yang lebih exclusive. Mulai hari ni (15 April), korang dah boleh shopping kolagen ya. Ruby percaya ramai yang pasang angan-angan nak kulit sihat dan cantik di hari raya kan :)


4 Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee

💓 Dari sumber berkualiti tinggi: 
Di formulasikan dengan 4000mg Proprietari Kolagen Sisik Ikan Merah.

Kenapa SHAKLEE pilih Sisik Ikan Merah ?
- Sebab ikan itu hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang tinggi di dasar laut.
- bebas pencemaran dan sisa toksik.

💓 Saiz molekul yang halus dan Penyerapan yang hebat
- Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah, kira-kira 1,000 Dalton.

- Yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.

💓 Bahan-bahan yang diperkaya dengan tambahan;
- Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas.

- Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, Yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.

💓 Mudah dalam pek. Bungkusan individu (5g/sacet) untuk penggunaan segera pada bila-bila masa. Senang dibawa.

Kandungan Collagen Plus Powder Shaklee

Kolagen bertindak seperti "gam" untuk memegang tubuh. Ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak di dalam KULIT kita.

10 Kebaikan Collagen Plus Powder kepada KESIHATAN KULIT

1) Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit.
2) Mengurangkan garis halus dan kedutan.
3) Mengecilkan liang pori
4) Memelihara kelembapan kulit dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah.

5) Menaikkan seri wajah, elak kulit jadi kusam.
6) Menghilangkan parut degil.
7) Memudarkan pigmentasi dan tona kulit jadi sekata.

8) Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
9) Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
10) Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.

Collagen Plus Powder juga membantu dari segi KESIHATAN ;

- menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
- menguatkan otot dan tulang.
- membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin).
- mengurangkan keradangan.
- memberi tenaga
- memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf.

Segala konsultansi mahupun order, boleh hubungi Ruby ya ☺

WhatsApp : 016 6696703
Facebook : Rubiah Kadir
Instagram : rubiah_kadir
Continue Reading

Wednesday, April 10, 2019

Testimoni Youth ~ Kulit Berjerawat

Testimoni Youth Kulit Berjerawat
Testimoni Youth : Kulit Berjerawat Makin Pulih
“Malunya nak tunjuk muka dekat-dekat macam ni. Dah la kulit penuh jerawat 😣

Gambar ni No Filter at all. Hanya pencahayaan dari dalam kereta je. Dua-dua gambar ni pun ambil dari dalam kereta.

Gambar sebelum tu diambil pada March 2018. Masa ni belum pakai Youth lagi dan kulit muka memang banyak ditumbuhi jerawat. Rawatan kulit macam-macam dah buat, dah gi jumpa pakar kulit sampai beribu-ribu jugak la berhabis 💰

Tapi hasilnya hanya sekejap saja. Lepas dua tiga minggu rawatan, kulit muka mula jadi macam sebelum-sebelum ni. Malu tak yah cakap la, nak keluar rumah pun memang malu giler sebab nanti mesti ada yang tegur dan pandang semacam je.

Pada April 2018 Kak Ngah mula berkenalan dengan Youth. Masa tu Shaklee baru melancarkan produk terbarunya. Masa mula-mula pakai terasa juga perubahannya tapi slow and steady je 😁

Orang kata nak kulit cantik dan sihat ni kena bersabar je dan ambil masa. Terfikir juga, kulit Kak Ngah dulu memang bertahun ditumbuhi banyak jerawat, takkan la hari ni pakai esok lusa dah jadi cantik macam cinderella.

Hari ni alhamdulillah sangat, Kak Ngah syukur dengan kulit sekarang. Antara perubahannya;
- Jerawat yang menimbun dulu alhamdulillah dah hilang
- Kulit kemerah-merahan dulu pun dah lesap.
- Parut-parut kesan jerawat yang banyak tu pun dah beransur hilang.
- Kulit nampak lebih cerah dari sebelumnya.9
- Jeragat pun makin pudar
- Pores makin mengecil
- Kulit muka dah kurang berminyak
- Kulit lebih lembut dan licin

Alhamdulillah banyak sangat dah perubahan kulit muka jika nak dibandingkan dengan kulit muka yang dulu. Dengan Youth insyaAllah anda tidak akan rasa menyesal memilikinya 🤩

Nak laburkan sedikit untuk kesihatan kulit tu tak salah jika dilaburkan pada tempat yang betul. Alhamdulillah suami pun dah tak komplen pasal kulit muka dah. - Puan Wani-

Nak promosi "YOUTH" ?


Sebarang konsultansi dan pertanyaan, boleh hubungi Ruby di talian ini,

WhatsApp : 016 6696703
Pengedar Shaklee di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Meranti Jaya, Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama.




Continue Reading

Monday, April 8, 2019

Manfaat ESP Untuk Kecantikan Kulit

Manfaat ESP Untuk Kulit Cantik
ESP atau Energizing Soy Protein membekalkan protein soya berkualiti dari tumbuhan untuk kulit yang lebih sihat dan nampak muda kerana MEMPERBAHARUI SEL KULIT pada kadar yang optimum.

ESP Memperbaharui Sel Kulit Mati
ESP berfungsi memperbaharui sel kulit mati dan sel kulit yang rosak

Rata-rata customer yang ambil ESP ni, beri feedback yang sangat positif. Ada yang bagitau parut jerawat cepat pudar. Rasa seronok bila tengok kulit jadi lembap dan tak kusam dah 😊.

Antara Manfaat ESP Untuk Kulit ;

1) Kulit Jadi Lembap

Merangsang pengeluaran asid hialuronik untuk mengikat dan mengekalkan air dalam sel-sel kulit. Memastikan penghidratan dan kelembapan ke dalam kulit.

2) Kulit Kelihatan Lebih Muda

Mengandungi isoflavone secara semulajadi untuk menghalang proses degradasi kolagen dan elastin.

Pengambilan protein soya berterusan dapat mengurangkan kehadiran, perubahan warna kulit dan memperbaiki keseluruhan penampilan kulit.

3) Kulit Licin dan Tona Kulit Sekata

Bermanfaat dalam meningkatkan tesktur kulit dan bantu mengurangkan kehadiran pigmentasi untuk kulit cerah berseri.

Testimoni ESP Untuk Kullit
Testimoni ESP Parut Pudar

Testimoni ESP Kulit Cantik

Testimoni ESP Muka Tak Kering
Kesimpulannya, kulit yang cantik bermula dari kulit yang sihat 😁

Rubiah Kadir  WhatsApp Sini
Pengedar Shaklee di Puchong, Putra Perdana, Meranti Jaya, Taman Mas, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama, Uptown Puchong.
Continue Reading

Friday, April 5, 2019

Ketahui 6 Punca Kulit Berminyak


6 Punca Kulit Berminyak dan Cara Mengatasinya

6 Punca Kulit Berminyak dan Cara Mengatasinya
Dilema kulit berminyak, apa puncanya? Sebelum tu, kena faham dulu apa tujuan sebenar minyak yang dihasilkan oleh kulit muka kita. Iaitu untuk melindungi kulit muka kita daripada habuk dan kekotoran 😊.

Ada yang antara kita selalu merungut gara-gara punya masalah kulit berminyak.

Masalah kulit berminyak ni terjadi bila minyak yang terhasil melebihi apa yang diperlukan. Bila kulit muka berminyak, liang pori akan tersumbat. Maka cik jerawat mula keluar pada kulit muka.

Kita akan terasa kurang yakin untuk berhadapan dengan orang ramai 😟. Sini Ruby senaraikan punca-puncanya ya.

6 Punca Kulit Berminyak

1. PEMAKANAN
Kulit muka berminyak kerana pengambilan makanan berminyak atau berlemak.

2. KOSMETIK
Menggunakan barangan komestik yang tidak sesuai dengan kulit muka.

3. GENETIK
Ada sebahagian daripada kita yang memang dilahirkan dengan kulit muka yang berminyak.

4. HORMON
Ketidakseimbangan hormon juga boleh menyebabkan kulit berminyak terutama kepada wanita semasa datang bulan.

5. TEKANAN
Stress / tekanan punca utama kepada kulit berminyak, yang jadi punca hormon tak stabil 》 muka berminyak.

6. PERSEKITARAN
Terdedah dengan panas, udara kotor dan radikal bebas yang menjadikan kulit berminyak.

4 Cara Atasi Kulit Berminyak


1) Ambil pemakanan yang seimbang. Banyakkan sayuran mahupun buah untuk mendapatkan vitamin secukupnya untuk kulit.

2) Cuci muka dengan pencuci yang bersesuai dengan jenis kulit muka. Amalka membasuh muka dengan air yang bersih.

3) Guna tisu minyak untuk mengelap lebihan minyak jika berada di kawasan panas.

4) Guna masker dari bahan semulajadi dan buat secara rutin 1-2kali/seminggu.

Sila #share jika rasa post ini bermanfaat untuk orang lain juga 💓

Rubiah Kadir  : WhatsApp
Pengedar Shaklee di Puchong, Putra Perdana, Meranti Jaya, Uptown Puchong, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama.
Continue Reading