25 August 2015

GASTRIK & PEDIH ULU HATI~SET GASTRIK Shaklee boleh membantu!

assalamualaikum ..siapa kt sini yg kerap kena gastrik?? sakit, pedih & perit jer kan rasanya. mesti mood ke laut. yg lagi parah, bila terbaring x boleh buat kerja apa dah. 

Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan.
Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis
Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik
Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan.
gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah)
Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.kalau di biarkan, makin melarat pulak jadiknya. nanti hilanglah nikmat hidup, kalau duk asyik tahan sakit ye tak??? hehehe.
SET GASTRIK SHAKLEE mungkin boleh membantu anda2 di luar sana. Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi RUBY untuk pendaftaran.

untuk pertanyaan atau pesanan hubungi saya;
SMS WA 0166696703/ruby
COD : Puchong & sekitarnya

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)