Thursday, December 26, 2019

Manfaat Vitamin C Dan Kolagen Untuk Kecantikan

Berdua lebih baik dari satu! Sahabat baik untuk kulit anda iaitu Vitamin C dan juga Kolagen (collagen). Rasakan dan nikmati manfaat daripada kuasa pasangan 2 C ini untuk kulit yang sihat, berseri dan kelihatan awet muda.

Mari Ruby kongsikan dengan anda semua tentang Manfaat Vitamin C dan Kolagen Untuk Kecantikan.


Vitamin C Dan Kolagen Untuk Kecantikan
Vitamin C Dan Kolagen Untuk Kecantikan


Kolagen (Collagen)

Merupakan sejenis protein yang terdapat dalam tulang, otot, saluran darah, sistem pencernaan, tendon dan paling banyak ada pada KULIT kita.

Ia bertindak seperti "gam" yang mengikat komponen lain dalam badan kita untuk bersama mengekalkan kekuatan badan termasuklah kekuatan dan keanjalan kulit.


Antara Manfaat Kolagen Untuk Kecantikan

  • Meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit yang lebih kukuh dan lembut.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus pada kulit.
  • Memudarkan pigmentasi, jeragat dan tona tidak sekata.
  • Mencerahkan dan melicinkan kulit.
  • Mengecilkan liang-liang pori yang kelihatan.
  • Membekalkan nutrien dari dalam untuk kulit kelihatan berseri.
  • Menegangkan dan menganjalkan payudara.
  • Membantu untuk kuku yang kuat dan tebal, serta rambut yang sihat berkilau.

Tekanan, pendedahan kepada cahaya matahari dan merokok boleh mempercepat kerosakan kolagen, mengakibatkan kulit kendur serta berkedut, kuku rapuh dan rambut kering. 

Kolagen Untuk Kecantikan
Kolagen mula merosot seiring dengan pertambahan usia.

Penghasilan kolagen secara semulajadi mula berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur. Garis halus dan kedutan mulai terbentuk.

Tingkatkan pengambilan kolagen anda dengan Collagen Plus Powder Shaklee sekarang supaya kulit nampak sihat dan cantik!


Collagen Plus Powder Shaklee
Collagen Plus Powder Shaklee

Ketahui juga tentang :  




Vitamin C

Dikenali sebagai asid askorbik. Vitamin C memainkan peranan penting dalam fungsi serta penyelenggaraan tubuh, terutama sekali kulit.

Vitamin C merupakan salah satu nutrien penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Radikal bebas di sekeliling kita akan menyebabkan kulit wajah menjadi rosak. Garis halus dan kedutan mula muncul. Kulit nampak kusam.


Vitamin C Untuk Kecantikan Cantik
Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit

Antara Manfaat Vitamin C Untuk Kecantikan

  • Bertindak sebagai antikosida.
  • Menghasilkan kolagen.
  • Melindungi kulit dari sinaran UV dan radikal bebas yang merosakkan.
  • Bertindak sebagai agen pengurangan pigmentasi.
  • Berfungsi sebagai ant-radang.

Badan manusia tidak mampu menghasilkan Vitamin C sendiri. Jadi kita perlu mengambilnya setiap hari. Untuk memudahkan anda, ambil saja Sustained Release Vita C Shaklee ;)


Sustained Release Vitamin C Shaklee
Sustained Release Vitamin C Shaklee

Baca juga tentang :




Vitamin C Dan Kolagen Untuk Kecantikan
Pengambilan konsisten Vitamin C Dan Kolagen
Membantu Untuk Kecantikan

Sebarang pertanyaan, info mahupun belian produk Vitamin C & Kolagen Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian berikut   WHATSAPP DI SINI

Continue Reading

Tuesday, December 24, 2019

Kesan Buruk Picit Jerawat

Siapa yang ada habit suka picit jerawat? Ruby faham, mesti rasa tak selesa bila jerawat muncul pada kulit muka. Lagi-lagi masa kita tengok cermin. Mulalah tangan tak duduk diam, gatal nak picit jerawat tu kan.

Mungkin pada anggapan kita, lepas dah settle kerja memicit. Isi jerawat dah keluar, maka ‘mati’lah jerawat tu nanti. Tapi sebaliknya keadaan jadi semakin teruk.

Baca juga :  Bagaimana Jerawat Boleh Timbul?

Kesan Buruk Picit Jerawat
Kesan Buruk Picit Jerawat

Seeloknya, jangan picit. Biarkan saja. Mari kita lihat apa kesan buruk apabila kita suka memicit jerawat.



Kesan Buruk Picit Jerawat

Kesan Buruk Picit Jerawat


1.  Jerawat menjadi semakin merah, sakit dan besar !

Dalam sehari macam-macam yang kita sentuh dan pegang. Sebab itulah kita tidak digalakkan untuk memicit jerawat. Takut kuman atau bakteria pada jari tersebut mula merebak ke dalam jerawat yang dipicit tadi. Akibatnya jerawat semakin merah dan sakit.


2.  Risiko jerawat baru akan tumbuh di tempat lain pula.

Mungkin anda nak cuba untuk mengeluarkan nanah atau minyak pada jerawat tersebut, tapi dalam masa yang sama kuman mula tersebar masuk jauh lebih dalam ke bawah kulit. Akhirnya jerawat yang sedikit mula bertambah menjadi banyak.


3.  Tinggalkan kesan parut hitam yang hodoh.

Menurut pakar kulit, radang teruk boleh berlaku pada kawasan kulit selepas anda memecahkan jerawat. Mungkin akan mengambil masa yang lama untuk kesan parut akibat memicit jerawat itu pudar dan hilang.

Kesan Buruk Picit Jerawat
Kesan Buruk Akibat Memicit Jerawat.
Parut Hitam Dan Kulit Tidak Sekata

4.  Kulit mungkin menjadi radang dan bengkak.

Kulit bahagian jerawat yang baru dipicit akan terasa bengkak dan pedih. Anda boleh membalut ketulan ais pada tisu untuk dituam pada kawasan tersebut untuk mengurangkan bengkak.


5.  Punca kepada tona kulit tidak sekata.

Kulit wajah adalah kawasan yang paling nipis dan sensitif. Jika anda picit jerawat dengan menekan terlalu kuat, kulit boleh jadi lebam-lebam merah. Lebam tersebut akan buat kulit anda nampak tidak sekata.

Ada wanita yang suka menggunakan solekan/make up bagi menutup kesan jerawat yang mereka hadapi. Bagi Ruby, ini bukanlah penyelesaian terbaik. Bahan solekan itu akan menutupi lubang-lubang jerawat kesan daripada jerawat yang di picit. Kulit tidak boleh bernafas, kemungkinan jerawat boleh menjadi teruk.

Jadi mulai hari ini, berhenti dari picit jerawat sendiri tau ;)


Dah baca?

5 Jenis Jerawat Yang Kita Tak Tahu

Cara Mengatasi Jerawat Dengan Berkesan

Vitamin Shaklee Untuk Jerawat


Continue Reading

Monday, December 23, 2019

Lucky Draw Shaklee 2019

Assalamualaikum. Haii korang!

Rasanya belum terlambat lagi untuk Ruby bagitau pada semua yang Shaklee ada melancarkan program Buy Buy 2019 Lucky Draw. Ianya bermula pada 28 November yang lalu sehingga 31 Disember 2019.

Shaklee sediakan hadiah yang bernilai hampir Rm90 000 dari pelbagai jenis produk Shaklee!

Dan yang syoknya, 38 hadiah akan diberikan kepada pemenang setiap minggu. Ulang lagi, setiap minggu tau. Wahh, betul-betul syok ni.

Antara hadiahnya seperti ;

  •  Youth Treatment and Repair Set  RM 1675.00
  •  Skincare Youth
  •  Supplemen Shaklee seperti Vivix, Carotomax, Nutriferon, Vitamin C dan lain-lain
  •  Beg Luggage Limited Edition 


Lucky Draw Shaklee 2019
Lucky Draw Shaklee 2019

Syarat untuk menyertai lucky draw Shaklee ialah ;
  • Semua ahli Shaklee layak masuk peraduan ini.
  • Hanya perlu buat belian minimum 50UV (-+RM170) = 1 tiket lucky draw. Lagi banyak anda membeli, lagi banyak peluang untuk dapat tiket.

Lucky Draw Shaklee
Contoh belian dari downline Ruby.
Beliau berjaya mendapat 2 tiket untuk Lucky Draw.

Bagaimana nak tahu siapa pemenangnya?

Setiap cabutan Lucky Draw Shaklee ini diadakan secara LIVE di facebook Shaklee Malaysia. Jadi semua orang boleh tengok kat situ ;)

  • Cabutan Minggu Pertama pada Jumaat 13 Disember - penyertaan dari 28hb sehingga 10 Disember.
  • Cabutan Minggu Kedua pada Jumaat 20 Disember - penyertaan dari 11hb sehingga 17 Disember.
  • Cabutan Minggu Ketiga pada Jumaat 27 Disember - penyertaan dari 18hb sehingga 24 Disember.
  • Cabutan Minggu Keempat pada Jumaat 3 Jan 2020 - penyertaan dari 25hb sehingga 31 Disemnber.

Grand Draw pada 3 Jan 2020 - tiket yang tidak memenangi hadiah pada cabutan mingguan, masih lagi berpeluang untuk memenangi hadiah yang Shaklee sediakan tu.


Pemenang Lucky Draw Minggu Pertama
Pemenang Lucky Draw Shaklee Minggu Pertama


Pemenang Lucky Draw Shaklee
Pemenang Lucky Draw Minggu Kedua

Tahniah kepada pemenang-pemenang yang bertuah! Tumpang happy untuk anda.

Masih berbaki lagi 2 minggu cabutan. Ini bermakna anda masih berpeluang untuk memenangi hadiah istimewa dari Shaklee. Mungkin anda pemenang yang seterusnya ;)


Nak tahu lebih details tentang promosi Shaklee bulan ini atau ingin tahu cara nak jadi Ahli Shaklee atau ada pertanyaan lain? Boleh saja hubungi Ruby di talian ini 016 6696703 WHATSAPP DI SINI






Continue Reading

Saturday, December 21, 2019

Tips Memilih Kolagen Terbaik

Ada macam-macam jenis dan jenama kolagen dekat pasaran, jadi agak sukar untuk kita membuat pilihan bagi sumber kolagen yang mana terbaik dan berkesan.

Apa yang membuatkan kolagen itu bagus?

Mari kita lihat ciri-ciri ini apabila anda hendak memilih dan membeli kolagen :)

Tips Memilih Kolagen
Tips Memilih Kolagen Terbaik

Tips Memilih Kolagen Terbaik


#Mengandungi Kolagen Jenis 1

Pastikan anda pilih dari Kolagen jenis 1 sebagai pilihan utama untuk kesihatan kulit kerana ia merupakan blok asas untuk membina kulit.

- kolagen jenis 1 menyumbang 90% kolagen untuk badan, dalam membina kulit, tendon, ligamen, organ dan tulang.

- ia meningkatkan ketegangan kulit, menjadikan ia tak mudah kendur.

- memainkan peranan penting untuk penyembuhan luka.


#Kadar Penyerapan Yang Baik

Untuk mendapat kolagen yang banyak, anda mesti pastikan ia menyerap ke dalam badan kita sepenuhnya ntuk menjadikan ia berfungsi.

- pilih kolagen marin kerana ia dikenali mempunyai penyerapan yang tinggi kerana mempunyai zarah yang kecil.

- kolagen marin mempunyai penyerapan yang tinggi, di mana boleh meningkatkan sintesis kolagen pada bahagian dermis dengan lebih efisyen, membantu kesihatan kulit, tulang dan sendi.


#Lebih Dalam, Lebih Bagus!

Maksudnya bila nak memilih sumber kolagen terbaik dari Ikan laut seperti ikan laut merah mempunyai kebolehan dalam menahan tekanan yang tinggi di dalam dasar laut, membuatkan ia tahan lasak dan ada "sumber kolagen yang berkualiti".


#Berpasangan dengan Nutrisi Lain

Bekerja secara sinergistik dengan nutrien lain, menyebabkan keadaan kolagen akan menjadi tip top kerana keberkesanan dipertingkat.

- pilih kolagen yang diperkaya dengan vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen, sementara itu melawan radikal bebas.

-  pilih kolagen yang diperkaya dengan vitamin B, seperti B² dengan B⁶ untuk menyokong metabolisma tenaga.  Ia diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.


Pastikan anda membeli kolagen yang ada ciri-ciri seperti Ruby nyatakan di atas ya.  Ada 4 tips kesemuanya ;)

Ruby juga nak suggest pada anda produk kolagen yang terbaik iaitu Collagen Plus Powder

Untuk lebih details, boleh klik pada gambar di bawah.



Berita baik!

Sepanjang bulan Disember ini, ada promosi Collagen Plus Powder tau.

  • Beli 2 kotak DISKAUN 5%
  • Beli 6 kotak PERCUMA sekotak lagi Collagen Plus Powder

Sebarang pertanyaan mahupun belian produk kolagen Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian berikut  WHATSAPP DI SINI
Continue Reading

Friday, December 20, 2019

5 Sebab Kenapa Perlukan Kolagen

Sebut saja tentang kolagen, kita mesti terfikir kolagen ni hanya untuk kulit. Sebenarnya tidak. Jaringan kolagen adalah struktur asas dalam kulit, tendon, tulang, membran, uterus, otot jantung dan tisu penghubung. 1/3 daripada tubuh manusia sendiri adalah kolagen.

Ketahui kenapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen yang optimum dan kenapa kita perlu bermula hari ini.


5 Sebab Kenapa Perlukan Kolagen

Kenapa Perlukan Kolagen - Untuk Kulit
Kolagen Untuk Kecantikan Kulit

1. Kolagen Adalah Bahan Utama Untuk Kulit Yang Kukuh

30% protein dalam badan adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit menjadi lebih kuat.

Pendedahan terhadap pelbagai faktor termasuk umur, boleh menyebabkan kulit beransur-ansur hilang keanjalan.

Ambil supplemen kolagen dalam menu supplemen harian anda supaya anda boleh katakan tidak pada kulit melendut dan berkedut.



Kenapa Perlukan Kolagen - Untuk Sendi
Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

2. Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan sendi, ia memainkan peranan penting untuk sokong sendi yang lebih fleksibel.

Kolagen kaya dengan asid amino untuk memberi sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon, dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif.



Kenapa Perlukan Kolagen - Untuk Rambut Kuku
Kolagen Untuk Rambut Dan Kuku

3. Kolagen Membantu Untuk Rambut Dan Kuku Yang Sihat

Rambut dan Kuku memerlukan kolagen untuk mendapat kekuatan. Ciri-ciri antioksidannya bantu melawan radikal bebas yang menyebabkan rambut beruban dan kuku menjadi rapuh.

Apabila badan ada kolagen yang mencukupi, ia dapat menghantar nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur kuk, supaya dapat tumbuh dengan sihat, memberikan rambut berkilat dan kuku yang kuat.



Kenapa Perlukan Kolagen - Kolagen Menyusut
Kolagen Menyusut Setiap Tahun Selepas Umur 20 Tahun

4. Ohh tidak! Kolagen Berkurangan Setiap Tahun

Menurut Pembantu Profesor Dermatologi di University of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmestik dan Pusat Kesihatan Kulit,
Selepas umur 20 tahun, penghasilan kolagen berkurangan sebanyak 1% berbanding tahun sebelumnya. Pengurangan ini punca kepada garis halus, kedutan, kulit kering serta kusam. Untuk mengurangkan kesan ini, anda perlu mula mengambil kolagen sekarang!


Kenapa Perlukan Kolagen
Kolagen rosak disebabkan sinar UV, bahan kimia dan pencemaran

5. Kolagen Rosak Setiap Hari 

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya, sinar UV dan juga pengambilan makanan mencetuskan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kolagen mulai rosak.

Pendedahan yang berterusan kepada pencemaran ini dalam jangka masa panjang memberikan kesan buruk kepada kulit kita. Dan kita tidak boleh mengelakkan dari pencemaran ini dan juga sinar UV.

Apa yang boleh kita lakukan ialah dengan mula mengambil kolagen secara harian supaya penghasilan kolagen di tahap optimum.


Baca juga :

4 Tips Memilih Kolagen Terbaik

Collagen Plus Powder Shaklee

8 Testimoni Collagen Plus Powder Shaklee
Continue Reading

Monday, December 2, 2019

Promosi Shaklee Disember 2019

Pejam celik pejam celik, kita sudah pun berada dalam penghujung bulan bagi tahun 2019, iaitu bulan Disember.

Seperti biasa, setiap awal bulan Ruby nak kongsikan dengan anda semua promosi-promosi istimewa yang Shaklee tawarkan.

Mari lihat apa dia Promosi Shaklee Disember 2019.


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Shaklee Disember 2019

#1  Collagen Plus Powder
Promosi Shaklee Disember 2019 Collagen Plus Powder
Promosi Shaklee Disember 2019
Collagen Plus Powder
Terdapat 2 pilihan promosi iaitu ;
1. Pembelian 6 kotak Collagen Plus Powder pada harga RM 1428 !

Harga Runcit 》 RM 1788, anda jimat sehingga RM 360. Bukan itu sahaja, anda juga layak dapat ;

  • PERCUMA sekotak Collagen Plus Powder (Jimat RM 298)
  • PERCUMA keahlian Shaklee (Jimat RM 65)
  • PERCUMA penghantaran (Jimat RM 10)
  • CASHBACK sebanyak (RM 108)

Jadi dengan pembelian set ni, penjimatan hampir RM 841! Woow, banyaknya!


2. Pembelian 2 kotak Collagen Plus Powder dengan 5% diskaun!

Harga Promosi cuma RM 566 sahaja.

Harga Runcit RM 596.

Baca juga :





#2  Zinc Plus
Promosi Shaklee Disember 2019-Zinc Plus
Promosi Shaklee Disember 2019
Zinc Plus

Pembelian 3 botol Zinc Plus, PERCUMA 1 botol Zinc Plus pada harga RM 168.75.

Anda jimat RM 56.25

Baca juga info produk di sini :




#3  Youth Travel / Trial Set
Promosi Shaklee Disember 2019  Youth Travel/Trial Set
Promosi Shaklee Disember 2019
Youth Travel/Trial Set

Ada 2 pilihan promosi untuk anda.

1. Beli dengan harga RM 297.50

Atau

2. Beli dengan harga RM 68, dengan buat belian mana-mana produk YOUTH SKINCARE 200uv (RM 750) dalam satu resit, anda juga layak dapat ;
  • PERCUMA Keahlian (Jimat RM 65)
  • PERCUMA Kos Penghantaran (Jimat RM 10)
  • CASHBACK lebih kurang RM 60

Youth Travel-Trial Set
Youth Travel - Trial Set

Baca juga info lengkap tentang Youth Travel/Trial Set, klik bawah :




#4   Back To School Set
Promosi Shaklee Disember 2019 Set Kanak-Kanak
Promosi Shaklee Disember 2019
Set Kanak-Kanak
Supplemen terbaik untuk anak-anak kita yang sedang membesar. Ada 3 produk dalam Back To School Set ;

  • Mealshake - Menambah selera makan, sesuai untuk picky eater. Mengandungi 19 jenis multivitamin sebagai pelengkap nutrisi. Membantu untuk masalah sembelit. Bagus untuk otak.
  • Vitalea for kids - Lengkap dengan vitamindan mineral. Nutrisi lengkap untuk anak yang tak suka makan sayur atau buah. Sumber kalsium untuk tulang yang kuat. Menyokong sistem imuniti badan.
  • Chewable C Plus -  Imun booster untuk anak yang kerap demam/selsema. Meningkatkan kesihatan tulang, gigi, gusi dan struktur am tubuh badan.

Harga Runcit  : RM 282.50

Dengan pembelian set ini, anda boleh memiliki Shaker Shaklee yang eklusif dengan harga yang lebih murah, iaitu RM 32.50 ( harga normal RM RM 43.75). Ada 2 pilihan warna 》 Black dan Purple!


#5  Promosi JOM SHAKLEE

Promosi Jom Shaklee-Welcome Set
Promosi Jom Shaklee - Welcome Set

Promosi Jom Shaklee-Welcome Set ini hanya untuk mereka belum menjadi ahli Shaklee. Terdapat 5 set yang Shaklee tawarkan dengan setiap set 10% diskaun dari harga ahli!


Nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini atau apa-apa pertanyaan/belian produk Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian  016 6696703
Continue Reading

Tuesday, November 26, 2019

Planner 2020 Giveaway by Messarah

Bila ada planner, mudah untuk kita tulis dan catat apa-apa aktiviti/plan kita.

2 orang pemenang akan dipilih untuk giveaway ni.
Yang syoknya, pemenang boleh pilih mana-mana design planner Syabab yang dia orang suka!

Semua peserta yang join giveaway akan dimasukkan ke dalam bloglist Messarah tahun baru, 2020.




Klik banner di atas untuk join ya.

" May Allah bless you with a lots of love , happiness and success "
HAPPY BIRTHDAY DEAR MESSARAH ;)

27 DEC 2019


Continue Reading

Sunday, November 24, 2019

Krim Malam Untuk Kulit Kering

Mereka yang memiliki kulit kering lebih cenderung untuk nampak kusam dan tua, ini kerana kulit kekurangan minyak semulajadi. Kulit yang kering juga akan mengalami penurunan elastin wajah sehingga garis halus serta kedutan muncul dengan lebih cepat.

Berikut adalah Ciri-Ciri Kulit Kering ;
  • Adalah jenis kulit.
  • Kulit kurang minyak (sebum).
  • Kulit berasa kering termasuk tangan dan kulit kepala.
  • Kulit juga boleh berasa ternyahhidrat.
  • Kulit kelihatan kering.
  • Kulit kasar.
  • Garis halus dan kedutan.
  • Kulit jadi kendur.
  • Kulit tidak berseri.

Antata faktor yang menyumbang kepada kulit kering ; 
  • Diwarisi melalui gen, dilahirkan dengan kulit yang kering.
  • Proses penuaan.
  • Sindrom menopos.
  • Masalah kulit.
  • Kulit kering dan sensitif.

Krim Malam Untuk Kulit Kering
Krim Malam Untuk Kulit Kering

Malam hari merupakan waktu yang paling tepat untuk memberi perawatan kepada kulit wajah dengan menggunakan krim malam (night cream) kerana ketika inilah kulit kita berada dalam keadaan rehat.

Fokus dan fungsi krim malam untuk memperbaiki dan memulihkan kulit, mengembalikan kelembapan serta memperbaharui sel-sel kulit.


Fungsi Krim Malam
Fungsi Krim Malam

Jadi, apa yang anda perlukan untuk mengatasi masalah kulit yang kering?
Gunakan produk pelembap yang kaya dengan Lipid untuk menyokong lapisan penghalang.

Penghalang Lapisan Lipid Kulit akan mengikat sel kulit bersama-sama, dan mencegah daripada ternyahhidrat dengan mengunci molekul air dari dalam.

Produk yang kaya dengan Lipid ini dapat membantu memulihkan keupayaan kulit agar kulit anda dilindungi dari kekeringan.



Krim Malam Untuk Kulit Kering - Youth Advanced Renewal Night Cream (RICH)

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba untuk menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

✅  Pelembap yang tahan lama.

✅  Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit.

✅  Menyokong pembaharuan kulit semasa anda tidur.

✅  Menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.

✅  Menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.

✅  Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.

✅  Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Tekstur Krim : Lebih pekat tapi mudah meresap masuk kedalam kulit, berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi.

Krim Malam Shaklee Jenis Rich
Krim Malam Shaklee : Jenis Rich

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja dalam aircond
  • yang mempunyai kulit kering atau terlalu kering


Bahan-Bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.
  • Shea Butter - Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.
  • Jojoba - Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Harga Krim Malam Shaklee 

Youth Advanced Renewal Night Cream

Kod Produk
Rich : 14106

RM 250.00 | 250 ML


Keistimewaan Youth Skincare Shaklee
  • 100% vegan
  • Bahan semulajadi
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Hipoalergenik
  • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit) dan ahli oftalmologi (pakar mata)
  • Sesuai untuk wanita dan lelaki

Youth bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)



Continue Reading

Friday, November 22, 2019

7 Sebab Kenapa Perlu Pilih ESP Shaklee

Badan kita perlukan protein untuk pertumbuhan dan tumbesaran. Struktur asas seluruh tubuh kita adalah sel.

Nak sel itu hidup dengan baik, ia perlukan protein. Jadi protein ni sangat penting untuk bantu sel-sel kita ni sentiasa hidup dengan sihat.

" Jika batu-bata digunakan untuk membina asas kepada rumah, manakala Protein pula asas kepada tubuh kita. "

ESP  Shaklee Soy Protein Isolate Powder
ESP  Shaklee Soy Protein Isolate Powder

Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolated Powder menepati semua kriteria untuk kesihatan anda. Di samping itu, ia ada asid amino penting dan banyak lagi nutrien lain untuk memberikan tenaga yang berterusan.

Mari Ruby kongsikan 7 sebab kenapa perlu memilih ESP Shaklee sebagai sumber protein anda setiap hari.

7 Sebab Kenapa Perlu Pilih ESP Shaklee


1.  Pilihan Yang Lebih Sihat


Bila anda ambil protein sama ada dari ayam atau daging, ada yang anda tak boleh singkirkan, iaitu lemak dari kolestrol!

Katakan TIDAK untuk lemak dan kolestrol dengan gantikan protein dari setiap gelas ESP, yang menyediakan ;
  • 14g protein tulen bersamaan dengan 1 hidangan ikan.
  • RENDAH LEMAK supaya anda boleh nikmati setiap hari.
  • TIADA kolestrol untuk jantung yang lebih sihat.
  • RENDAH Indeks Glimek, sesuai untuk mereka yang ada kencing manis dan ingin turunkan berat badan.


2.  Sumber Asli


ESP Shaklee dihasilkan daripada ;
  • Kacang soya asli, Bukan GMO. Kacang soya yang melalui pengubahsuaian organisma secara genetik.
  • TIADA Gluten - selamat untuk mereka yang sensitif terhadap gluten.
  • TIADA perisa tiruan.
  • TIADA pewarna tiruan.
  • TIADA pemanis tiruan.
  • TIADA pengawet kerana kacang soya asli yang terbaik tidak perlu pengawet.


3.  Berkualiti Tinggi


ESP Shaklee hanya memberikan kualiti terbaik kacang soya dengan ;
  • 9 asid amino penting yang lengkap untuk fungsi tubuh yang optimum.
  • Lebih sihat daripada protein haiwan kerana soya berasaskan tumbuhan yang tidak mempunyai kolestrol dan rendah lemak.
  • Dihasilkan dibawah Program Pemeliharaan Identiti(IPP) yang memastikan kualiti dan keselamatan yang terbaik untuk memberikan nutrien dan kebaikan soya yang lengkap dalam setiap cawan.
  • Mengekalkan asid amino dan enzim dari penanaman sehingga pengilangan.


4.  Melangkaui Organik


Kami di Shaklee menyaring lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botani yang baru, 3 kali lebih tinggi daripada piawaian Farmakopeia AS, hanya untuk menghasilkan minuman soya yang selamat dan melangkaui organik.



5.  Pilihan Yang Berkhasiat


  • Membekalkan 500mg Kalsium secara semulajadi, penting untuk perkembangan gigi dan tulang yang kuat.
  • Mengandungi 5 Vitamin B secara semulajadi, penting untuk berikan tenaga yang berkekalan.


6.  Sesuai Untuk Semua Jenis Perut


ESP Shaklee adalah bebas laktosa sesuai untuk ;
  • Orang tua kerana mudah dicerna.
  • Mereka yang ada intoleransi laktosa atau sensitif terhadap laktosa.
  • Vegetarian kerana ia pengganti terbaik protein dari daging.
  • Mereka yang menderita sakit gastrik.


7.  LAZAT !

  • Rasa lemak, berkrim dan lazat.
  • Perisa vanilla semualajadi.
  • Kegermaran ramai!

Korang tau tak yang ESP Shaklee ni adalah protein segera semulajadi yang pertama dicipta pada tahun 1961. Kiranya dah 56 tahun ESP ni wujud, lama betul :)


Segala pertanyaan atau pesanan produk ESP Shaklee, boleh berhubung dengan Ruby ditalian berikut  WHATSAPP SINI
Continue Reading

Thursday, November 21, 2019

Segmen Blogwalking 2019 Mialiana.com



Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 30 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Continue Reading

Wednesday, November 20, 2019

Testimoni Youth Skincare : Jeragat Makin Pudar!

Kawan Ruby ada cerita kat group whatsApp, yang dia terjumpa seorang kakak ni, staf kantin kat sekolah, mukanya ada jeragat. Panjang kat pipi kiri kanan, merentas dari atas ke bawah.

Tanya beliau, kena minyak ke kak? Kakak tu kata, ni jeragat, sebab SALAH PAKAI PRODUK. 

Beliau ada juga bagitau, siap buat rawatan dekat pusat kecantikan untuk settlekan jeragat tu. Kosnya RM6,000. Mak aihh, mahalnya! Kita pulak yang terkejut dengar harga tu.

Kalau beli Youth Skincare baru berapa, yang starter set (4 produk) punya pun dalam Rm700++. Boleh tahan minimum hingga 6 bulan penggunaan. Lagi berbaloi-baloi sebab dia skincare organik.


Testimoni Youth Skincare - Jeragat Makin Pudar

Testimoni-Youth-Skincare-Jeragat-Hilang
Testimoni Youth Skincare
Side effect ubat TB, kulit tiba-tiba keluar jeragat yang sangat teruk. Selepas konsisten menggunakan Youth Skincare dan juga supplement Shaklee, tak sedar kulit dan kembali cerah walaupun mengambil masa. Orang lain pun tegur tak sangka jeragat boleh hilang! - Puan Salina.


Testimoni-Youth-Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat dah tak ada, pores mengecil, kulit semakin cerah. Alhmadulillah now Kekna happy pakai Youth. - Yna Dona Mua

 

Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar, orang tegur muka nampak makin muda! - Zaiton Ismail


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Masalah kulit saya kering, ada lingkaran gelap di bahagian pipi dan dagu. Selepas guna Youth Skincare selama 22 bulan, lingkaran gelap pipi makin berkurangan dan kawasan dagu makin cerah. - Wan Fatimah


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar walaupun baru 39 hari guna Youth Skincare!- Wana Sulaiman


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Kesan jeragat nampak berkurang dan warna kulit semakin sekata. - Puan Rozyta


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat pada kulit muka saya makin berkurang dan kulit makin cantik. - Puan Nadia

Jeragat ni sebenarnya dia boleh beranak pinak dan membiak. Mula-mula sikit je. Lama-lama kalau dibiarkan tanpa sebarang rawatan yang betul, boleh jadi setompok-tompok dekat kulit muka kita. Seramm.


Keistimewaan Youth Skincare
  •  Lulus KKM
  • 100% vegan. Dihasilkan dari  tumbuhan
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Non comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Hasil kajian R & D selama 8 tahun

Youth Skincare bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Baca juga tentang :  4 Vitamin Untuk Jeragat - Set Jeragat Shaklee


Sebarang pertanyaan dan belian produk Youth Skincare Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)


Continue Reading