Monday, December 2, 2019

Promosi Shaklee Disember 2019

Pejam celik pejam celik, kita sudah pun berada dalam penghujung bulan bagi tahun 2019, iaitu bulan Disember.

Seperti biasa, setiap awal bulan Ruby nak kongsikan dengan anda semua promosi-promosi istimewa yang Shaklee tawarkan.

Mari lihat apa dia Promosi Shaklee Disember 2019.


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Shaklee Disember 2019

#1  Collagen Plus Powder
Promosi Shaklee Disember 2019 Collagen Plus Powder
Promosi Shaklee Disember 2019
Collagen Plus Powder
Terdapat 2 pilihan promosi iaitu ;
1. Pembelian 6 kotak Collagen Plus Powder pada harga RM 1428 !

Harga Runcit 》 RM 1788, anda jimat sehingga RM 360. Bukan itu sahaja, anda juga layak dapat ;

  • PERCUMA sekotak Collagen Plus Powder (Jimat RM 298)
  • PERCUMA keahlian Shaklee (Jimat RM 65)
  • PERCUMA penghantaran (Jimat RM 10)
  • CASHBACK sebanyak (RM 108)

Jadi dengan pembelian set ni, penjimatan hampir RM 841! Woow, banyaknya!


2. Pembelian 2 kotak Collagen Plus Powder dengan 5% diskaun!

Harga Promosi cuma RM 566 sahaja.

Harga Runcit RM 596.

Baca juga :





#2  Zinc Plus
Promosi Shaklee Disember 2019-Zinc Plus
Promosi Shaklee Disember 2019
Zinc Plus

Pembelian 3 botol Zinc Plus, PERCUMA 1 botol Zinc Plus pada harga RM 168.75.

Anda jimat RM 56.25

Baca juga info produk di sini :




#3  Youth Travel / Trial Set
Promosi Shaklee Disember 2019  Youth Travel/Trial Set
Promosi Shaklee Disember 2019
Youth Travel/Trial Set

Ada 2 pilihan promosi untuk anda.

1. Beli dengan harga RM 297.50

Atau

2. Beli dengan harga RM 68, dengan buat belian mana-mana produk YOUTH SKINCARE 200uv (RM 750) dalam satu resit, anda juga layak dapat ;
  • PERCUMA Keahlian (Jimat RM 65)
  • PERCUMA Kos Penghantaran (Jimat RM 10)
  • CASHBACK lebih kurang RM 60

Youth Travel-Trial Set
Youth Travel - Trial Set

Baca juga info lengkap tentang Youth Travel/Trial Set, klik bawah :




#4   Back To School Set
Promosi Shaklee Disember 2019 Set Kanak-Kanak
Promosi Shaklee Disember 2019
Set Kanak-Kanak
Supplemen terbaik untuk anak-anak kita yang sedang membesar. Ada 3 produk dalam Back To School Set ;

  • Mealshake - Menambah selera makan, sesuai untuk picky eater. Mengandungi 19 jenis multivitamin sebagai pelengkap nutrisi. Membantu untuk masalah sembelit. Bagus untuk otak.
  • Vitalea for kids - Lengkap dengan vitamindan mineral. Nutrisi lengkap untuk anak yang tak suka makan sayur atau buah. Sumber kalsium untuk tulang yang kuat. Menyokong sistem imuniti badan.
  • Chewable C Plus -  Imun booster untuk anak yang kerap demam/selsema. Meningkatkan kesihatan tulang, gigi, gusi dan struktur am tubuh badan.

Harga Runcit  : RM 282.50

Dengan pembelian set ini, anda boleh memiliki Shaker Shaklee yang eklusif dengan harga yang lebih murah, iaitu RM 32.50 ( harga normal RM RM 43.75). Ada 2 pilihan warna 》 Black dan Purple!


#5  Promosi JOM SHAKLEE

Promosi Jom Shaklee-Welcome Set
Promosi Jom Shaklee - Welcome Set

Promosi Jom Shaklee-Welcome Set ini hanya untuk mereka belum menjadi ahli Shaklee. Terdapat 5 set yang Shaklee tawarkan dengan setiap set 10% diskaun dari harga ahli!


Nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini atau apa-apa pertanyaan/belian produk Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian  016 6696703
Continue Reading

Tuesday, November 26, 2019

Planner 2020 Giveaway by Messarah

Bila ada planner, mudah untuk kita tulis dan catat apa-apa aktiviti/plan kita.

2 orang pemenang akan dipilih untuk giveaway ni.
Yang syoknya, pemenang boleh pilih mana-mana design planner Syabab yang dia orang suka!

Semua peserta yang join giveaway akan dimasukkan ke dalam bloglist Messarah tahun baru, 2020.




Klik banner di atas untuk join ya.

" May Allah bless you with a lots of love , happiness and success "
HAPPY BIRTHDAY DEAR MESSARAH ;)

27 DEC 2019


Continue Reading

Sunday, November 24, 2019

Krim Malam Untuk Kulit Kering

Mereka yang memiliki kulit kering lebih cenderung untuk nampak kusam dan tua, ini kerana kulit kekurangan minyak semulajadi. Kulit yang kering juga akan mengalami penurunan elastin wajah sehingga garis halus serta kedutan muncul dengan lebih cepat.

Berikut adalah Ciri-Ciri Kulit Kering ;
  • Adalah jenis kulit.
  • Kulit kurang minyak (sebum).
  • Kulit berasa kering termasuk tangan dan kulit kepala.
  • Kulit juga boleh berasa ternyahhidrat.
  • Kulit kelihatan kering.
  • Kulit kasar.
  • Garis halus dan kedutan.
  • Kulit jadi kendur.
  • Kulit tidak berseri.

Antata faktor yang menyumbang kepada kulit kering ; 
  • Diwarisi melalui gen, dilahirkan dengan kulit yang kering.
  • Proses penuaan.
  • Sindrom menopos.
  • Masalah kulit.
  • Kulit kering dan sensitif.

Krim Malam Untuk Kulit Kering
Krim Malam Untuk Kulit Kering

Malam hari merupakan waktu yang paling tepat untuk memberi perawatan kepada kulit wajah dengan menggunakan krim malam (night cream) kerana ketika inilah kulit kita berada dalam keadaan rehat.

Fokus dan fungsi krim malam untuk memperbaiki dan memulihkan kulit, mengembalikan kelembapan serta memperbaharui sel-sel kulit.


Fungsi Krim Malam
Fungsi Krim Malam

Jadi, apa yang anda perlukan untuk mengatasi masalah kulit yang kering?
Gunakan produk pelembap yang kaya dengan Lipid untuk menyokong lapisan penghalang.

Penghalang Lapisan Lipid Kulit akan mengikat sel kulit bersama-sama, dan mencegah daripada ternyahhidrat dengan mengunci molekul air dari dalam.

Produk yang kaya dengan Lipid ini dapat membantu memulihkan keupayaan kulit agar kulit anda dilindungi dari kekeringan.



Krim Malam Untuk Kulit Kering - Youth Advanced Renewal Night Cream (RICH)

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba untuk menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

✅  Pelembap yang tahan lama.

✅  Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit.

✅  Menyokong pembaharuan kulit semasa anda tidur.

✅  Menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.

✅  Menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.

✅  Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.

✅  Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Tekstur Krim : Lebih pekat tapi mudah meresap masuk kedalam kulit, berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi.

Krim Malam Shaklee Jenis Rich
Krim Malam Shaklee : Jenis Rich

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja dalam aircond
  • yang mempunyai kulit kering atau terlalu kering


Bahan-Bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.
  • Shea Butter - Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.
  • Jojoba - Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Harga Krim Malam Shaklee 

Youth Advanced Renewal Night Cream

Kod Produk
Rich : 14106

RM 250.00 | 250 ML


Keistimewaan Youth Skincare Shaklee
  • 100% vegan
  • Bahan semulajadi
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Hipoalergenik
  • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit) dan ahli oftalmologi (pakar mata)
  • Sesuai untuk wanita dan lelaki

Youth bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)



Continue Reading

Friday, November 22, 2019

7 Sebab Kenapa Perlu Pilih ESP Shaklee

Badan kita perlukan protein untuk pertumbuhan dan tumbesaran. Struktur asas seluruh tubuh kita adalah sel.

Nak sel itu hidup dengan baik, ia perlukan protein. Jadi protein ni sangat penting untuk bantu sel-sel kita ni sentiasa hidup dengan sihat.

" Jika batu-bata digunakan untuk membina asas kepada rumah, manakala Protein pula asas kepada tubuh kita. "

ESP  Shaklee Soy Protein Isolate Powder
ESP  Shaklee Soy Protein Isolate Powder

Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolated Powder menepati semua kriteria untuk kesihatan anda. Di samping itu, ia ada asid amino penting dan banyak lagi nutrien lain untuk memberikan tenaga yang berterusan.

Mari Ruby kongsikan 7 sebab kenapa perlu memilih ESP Shaklee sebagai sumber protein anda setiap hari.

7 Sebab Kenapa Perlu Pilih ESP Shaklee


1.  Pilihan Yang Lebih Sihat


Bila anda ambil protein sama ada dari ayam atau daging, ada yang anda tak boleh singkirkan, iaitu lemak dari kolestrol!

Katakan TIDAK untuk lemak dan kolestrol dengan gantikan protein dari setiap gelas ESP, yang menyediakan ;
  • 14g protein tulen bersamaan dengan 1 hidangan ikan.
  • RENDAH LEMAK supaya anda boleh nikmati setiap hari.
  • TIADA kolestrol untuk jantung yang lebih sihat.
  • RENDAH Indeks Glimek, sesuai untuk mereka yang ada kencing manis dan ingin turunkan berat badan.


2.  Sumber Asli


ESP Shaklee dihasilkan daripada ;
  • Kacang soya asli, Bukan GMO. Kacang soya yang melalui pengubahsuaian organisma secara genetik.
  • TIADA Gluten - selamat untuk mereka yang sensitif terhadap gluten.
  • TIADA perisa tiruan.
  • TIADA pewarna tiruan.
  • TIADA pemanis tiruan.
  • TIADA pengawet kerana kacang soya asli yang terbaik tidak perlu pengawet.


3.  Berkualiti Tinggi


ESP Shaklee hanya memberikan kualiti terbaik kacang soya dengan ;
  • 9 asid amino penting yang lengkap untuk fungsi tubuh yang optimum.
  • Lebih sihat daripada protein haiwan kerana soya berasaskan tumbuhan yang tidak mempunyai kolestrol dan rendah lemak.
  • Dihasilkan dibawah Program Pemeliharaan Identiti(IPP) yang memastikan kualiti dan keselamatan yang terbaik untuk memberikan nutrien dan kebaikan soya yang lengkap dalam setiap cawan.
  • Mengekalkan asid amino dan enzim dari penanaman sehingga pengilangan.


4.  Melangkaui Organik


Kami di Shaklee menyaring lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botani yang baru, 3 kali lebih tinggi daripada piawaian Farmakopeia AS, hanya untuk menghasilkan minuman soya yang selamat dan melangkaui organik.



5.  Pilihan Yang Berkhasiat


  • Membekalkan 500mg Kalsium secara semulajadi, penting untuk perkembangan gigi dan tulang yang kuat.
  • Mengandungi 5 Vitamin B secara semulajadi, penting untuk berikan tenaga yang berkekalan.


6.  Sesuai Untuk Semua Jenis Perut


ESP Shaklee adalah bebas laktosa sesuai untuk ;
  • Orang tua kerana mudah dicerna.
  • Mereka yang ada intoleransi laktosa atau sensitif terhadap laktosa.
  • Vegetarian kerana ia pengganti terbaik protein dari daging.
  • Mereka yang menderita sakit gastrik.


7.  LAZAT !

  • Rasa lemak, berkrim dan lazat.
  • Perisa vanilla semualajadi.
  • Kegermaran ramai!

Korang tau tak yang ESP Shaklee ni adalah protein segera semulajadi yang pertama dicipta pada tahun 1961. Kiranya dah 56 tahun ESP ni wujud, lama betul :)


Segala pertanyaan atau pesanan produk ESP Shaklee, boleh berhubung dengan Ruby ditalian berikut  WHATSAPP SINI
Continue Reading

Thursday, November 21, 2019

Segmen Blogwalking 2019 Mialiana.com



Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 30 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Continue Reading

Wednesday, November 20, 2019

Testimoni Youth Skincare : Jeragat Makin Pudar!

Kawan Ruby ada cerita kat group whatsApp, yang dia terjumpa seorang kakak ni, staf kantin kat sekolah, mukanya ada jeragat. Panjang kat pipi kiri kanan, merentas dari atas ke bawah.

Tanya beliau, kena minyak ke kak? Kakak tu kata, ni jeragat, sebab SALAH PAKAI PRODUK. 

Beliau ada juga bagitau, siap buat rawatan dekat pusat kecantikan untuk 
settlekan jeragat tu. Kosnya RM6,000. Mak aihh, mahalnya! Kita pulak yang terkejut dengar harga tu.

Kalau beli Youth Skincare baru berapa, yang starter set (4 produk) punya pun dalam Rm700++. Boleh tahan minimum hingga 6 bulan penggunaan. Lagi berbaloi-baloi sebab dia skincare organik.


Testimoni Youth Skincare - Jeragat Makin Pudar

Testimoni-Youth-Skincare-Jeragat-Hilang
Testimoni Youth Skincare
Side effect ubat TB, kulit tiba-tiba keluar jeragat yang sangat teruk. Selepas konsisten menggunakan Youth Skincare dan juga supplement Shaklee, tak sedar kulit dan kembali cerah walaupun mengambil masa. Orang lain pun tegur tak sangka jeragat boleh hilang! - Puan Salina.


Testimoni-Youth-Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat dah tak ada, pores mengecil, kulit semakin cerah. Alhmadulillah now Kekna happy pakai Youth. - Yna Dona Mua

 

Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar, orang tegur muka nampak makin muda! - Zaiton Ismail


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Masalah kulit saya kering, ada lingkaran gelap di bahagian pipi dan dagu. Selepas guna Youth Skincare selama 22 bulan, lingkaran gelap pipi makin berkurangan dan kawasan dagu makin cerah. - Wan Fatimah


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar walaupun baru 39 hari guna Youth Skincare!- Wana Sulaiman


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Kesan jeragat nampak berkurang dan warna kulit semakin sekata. - Puan Rozyta


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat pada kulit muka saya makin berkurang dan kulit makin cantik. - Puan Nadia

Jeragat ni sebenarnya dia boleh beranak pinak dan membiak. Mula-mula sikit je. Lama-lama kalau dibiarkan tanpa sebarang rawatan yang betul, boleh jadi setompok-tompok dekat kulit muka kita. Seramm.


Keistimewaan Youth Skincare
  •  Lulus KKM
  • 100% vegan. Dihasilkan dari  tumbuhan
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Non comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Hasil kajian R & D selama 8 tahun

Youth Skincare bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Baca juga tentang :  4 Vitamin Untuk Jeragat - Set Jeragat Shaklee


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)


Continue Reading

7th Anniversary Giveaway By Atul Hamid

Ni giveaway ketiga Ruby join bulan November.

Giveway dari blogger Atul Hamid ni sempena Anniversary perkahwinan beliau yang ke 7. Ruby doakan Atul, suami dan keluarga kecil Atul bahagia sehingga ke Jannah. 

Sentiasa tolak ansur dan faham memahami antara satu sama lain, kunci kepada rumahtangga yang sejahtera :)






2 helai tudung bawal akan diberikan pada 2 orang pemenang. Yang syoknya, pemenang giveaway boleh memilih corak manik dan warna tudung yang kita suka!
Ruby pun suka sangat tudung bawal ;)

Rakan blogger yang Ruby tag adalah :



Jom korang, sama-sama kita support giveaway ni. Klik banner di atas untuk join ya.


Continue Reading

7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita

Zink adalah mineral yang diperlukan oleh wanita untuk kekal sihat. Walaupun keperluan zink hanyalah sedikit, tetapi ia mampu memberikan banyak kebaikan.

7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita
7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita

Mari Ruby kongsikan dengan anda apa dia kebaikan zink untuk para wanita.


7 Kebaikan Zink Untuk Wanita

1. Rambut Yang Kuat Dan Berkilau


Kebaikan Zink Untuk Rambut
Kebaikan Zink Untuk Rambut

Zink penting untuk pertumbuhan sel, menyokong penghasilan sel yang optimun.
  • Sokong struktur rambut yang lebih kuat dan folikel rambut yang sihat.
  • Tingkatkan pertumbuhan rambut.
  • Mempercepatkan penghasilan folikel rambut.


2. Kulit Cantik Dan Sihat


Kebaikan Zink Untuk Kulit
Kebaikan Zink Untuk Kulit

Zink ada sifat anti keradangan.
  • Mencegah radang dan galakkan pembaharuan sel, cepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat.
  • Merawat jerawat dan melegakan keradangan kulit untuk dapatkan kulit yang berseri.


3. Kesihatan Yang Baik

Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.
  •  Bagi wanita, zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal, bagi bantu pengerakan telur menuju ke dalam rahim untuk pensenyawaan.


4. Memberi Tenaga Dan Stamina


Kebaikan Zink Untuk Tenaga dan Stamina
Kebaikan Zink Untuk Tenaga dan Stamina

Zink membantu menukarkan makanan kepada tenaga secara optimum supaya anda ada tenaga untuk jalani hari anda.
  • Meningkatkan prestasi sukan.
  • Menggalakkan ketahanan dan kekuatan otot yang lebih baik.


5. Memberi Tidur Yang  Lebih Lena


Kebaikan Zink Untuk Tidur Lena
Kebaikan Zink Untuk Tidur Lena

Dengan tidur yang nyenyak, ia dapat membantu badan kita untuk rehat dan kembali bertenaga.
  • Membantu dalam menggalakkan serta mengawal cara tidur yang lebih sihat dan lebih lena 》badan jadi segar!


6. Meningkatkan Memori Dan Pembelajaran

Hipokampus, pusat memori dan pembelajaran otak, ada tahap zink tertinggi.
  • Meningkatkan komunikasi antara neutron yang memproses maklumat yang lebih cekap.
  • Melindungi saraf dan tisu otak.


7. Mempercepatkan Penyembuhan Luka


Kebaikan Zink Untuk Penyembuhan Luka
Kebaikan Zink Untuk Penyembuhan Luka

Zink memainkan peranan penting dalam sistem imun, melawan jangkitan, membantu dalam penghasilan tisu baru, mengelakkan jangkitan pada luka.
  • Mengekalkan ketahan dan struktur kulit.
  • Menghasilkan protein dan kolagen untuk penyembuhan luka.
  • Memainkan peranan penting unthk pembekuan darah.

Oleh itu, kita sebagai wanita haruslah memastikan sumber zink dalam pemakanan harian kita mencukupi.


Zinc Plus Shaklee
  •  1 tablet = 15mg membekalkan nilai  harian yang diperlukan untuk zink.
  • Dirumus dari zinc gluconate yang mudah diserap oleh badan dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus Shaklee

Baca lebih lanjut mengenai Zinc Plus Shaklee di sini : 



Sebarang pertanyaan ataupun belian produk-produk Shaklee, boleh berhubung dengan Ruby di talian ini  WHATSAPP 016 6696703
Continue Reading

Tuesday, November 19, 2019

Youth Moisture Lock Day Cream

Youth Moisture Lock Day Cream produk yang bertindak sebagai pelembap wajah, dicipta khas untuk kulit yang kekurangan air dan ingin mengekalkan kelembapan kulit.

Youth Moisture Lock Day Cream
Youth Moisture Lock Day Cream

Uniknya apabila anda memakai Youth Moisture Lock Day Cream ini adalah, ia melakukan penghidratan mendalam ke tahap sel kulit dengan kadar segera.
  • Tidak berminyak
  • Mudah diserap
  • Tekstur yang ringan

Tahukah Anda ?

Kulit yang sihat mempunyai kandungan air dan minyak yang seimbang. Kekurangan minyak atau air akan menyebabkan kulit kita hilang kelembapan serta kelembutan.

Akan tetapi, tekanan, gaya hidup, pencemaran dan rutin penjagaan wajah yang tidak sesuai juga antara punca kulit hilang kelembapan dan mengalami penuaan dengan cepat.

Perbezaan Kulit Dehidrasi Dan Kulit Kering
Perbezaan Kulit Dehidrasi Dan Kulit Kering

Kulit Dehidrasi = Kurang air
Kulit Kering = Kurang minyak

Kulit Orang Muda = Kurang air, lebih minyak

Kulit Orang Berusia = Kurang air, kurang minyak

Oleh sebab itu, penting untuk kita pastikan bahawa tahap minyak dan air seimbang untuk kulit yang lembut serta sihat.


Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream


Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream
Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream

  • Menghilangkan masalah kulit yang kering dan diganti dengan penghidratan.
  • Mengunci kelembapan kulit.
  • Penghidratan yang mendalam dan mengekalkan kelembapan.
  • Melembut dan mengurangkan masalah kulit kering.
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus.


Berikut antara kesan yang dapat dirasai selepas menggunakan Youth Moisture Lock Day Cream :
  • Garis-garis halus dan kedutan berkurangan.
  • Garis-garis kering dan kemerahan berkurangan.
  • Kulit lega dan berada dalam keadaan rehat.
  • Jelas menampakkan penghidratan untuk kulit gebu, lebih licin dan cerah.


4 Bahan Utama Dan Cara Youth Moisture Lock Day Cream Bertindak

Diformulasikan lebih daripada 23 ekstrak botani semulajadi termasuk ekstrak kaktus, campuran unik 4 jenis asid hyaluronik, 100% squalane berasaskan tumbuhan yang mampan dan Youth Complex (Ekstrak Sel Apple, Lotus Japonicus, Ekstrak Schisandra Chinensis, Anggur Muscadine dan Vital Repair Complex) yang menyediakan nutrien antioksidan serta vitamin penting.

Shaklee menggunakan 4 Teknologi Penghidratan Selular Aktif baru untuk Youth Moisture Lock Day Cream ini bertindak dan bekerja untuk kulit, iaitu :


Teknologi Selular Aktif
4 Bahan Utama Dan Cara Youth Moisture Lock Day Cream Bertindak


1.  MENARIK : HIDRASI SEGERA
  • Ekstrak Kaktus bertindak sebagai magnet untuk menarik kelembapan dari persekitaran dan menariknya di lapisan luar kulit.
  • Menenangkan dan melembutkan kulit.
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama.


2.  MENGUNCI : MENGEKALKAN KELEMBAPAN
  • Gabungan unik 4 asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000x beratnya dalam air untuk melembapkan kulit.
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit.


3.  MELINDUNGI : MENGEKALKAN KELEMBAPAN BERPANJANGAN
  • 100% squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air.
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama.
  • Mengimbangi air dan minyak kulit supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari.


4.  MEREMAJAKAN : KEKAL MUDA
  • Bahan botanikal dari Youth Complex (Ekstrak Sel Apple, Lotus Japonicus, Ekstrak Schisandra Chinensis, Anggur Muscadine dan Vital Repair Complex) untuk tambahan faedah antipenuaan.




Siapa Yang Perlukan Youth Moisture Lock Day Cream?
  • Individu yang mempunyai kulit kering kerana kurang air/minyak.
  • Individu yang kurang tidur.
  • Individu yang kerap ambil kafein.
  • Individu yang kerap berada dalam aircond.
  • Wanita yang hampir atau sudah menopause.
  • Orang Muda (kurang air tetapi lebih minyak).
  • Orang Berusia (kurang air dan kurang minyak).


Mari kita lihat " Perbandingan Produk Youth Moisture Lock Day Cream dengan Produk Hydration Jenama Lain ".


Perbandingan Tahap Kelembapan Krim Hidrasi
Perbandingan tahap kelembapan selepas
30 minit dan 5 jam

Perbandingan diatas dilakukan bersama 5 jenis produk Moisture Day Cream dari brand yang berlainan. Ujian kelembapan ini dilakukan bagi mengetahui tahap kelembapan air dalam kulit selepas kali pertama diuji, 30 minit dan 5 jam.

Hasil keputusan sangat menakjubkan apabila produk Youth Moisture Lock Day Cream masih dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit selepas 5 jam digunakan.


Perbandingan Imej Produk, Tekstur, Bau Dan Penyerapan Krim Hidrasi 


Cara Menggunakan Youth Moisture Lock Day Cream

Gunakan pada waktu siang sahaja, iaitu selepas menggunakan  Youth Eye Cream
dan sebelum menggunakan  Youth Moisturizer Sunblock SPF 50  setiap hari.

Cara Menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream
Cara Menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream


Testimoni Youth Moisture Lock Day Cream
Testimoni Youth Moisture Lock Day Cream


Harga Youth Moisture Lock Day Cream

Kod Produk : 14120

RM247 | 50 ML

Untuk lebih penjimatan sehingga 15-20%, dapatkan harga ahli dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee :)


Sebarang pertanyaan atau belian produk Youth Skincare Shaklee,
boleh berhubung dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI
Continue Reading

Sunday, November 17, 2019

Krim Malam Shaklee : Youth Advanced Renewal Night Cream

Malam adalah waktu terbaik untuk kita merawat, memperbaiki dan meningkatkan keadaan kesihatan kulit kita. Mungkin ramai yang masih belum tahu bahawa dalam set penjagaan kulit Youth Shaklee mempunyai 2 jenis krim malam. Terdapat 2 pilihan iaitu :
  • Youth Advanced Renewal Night Cream - LIGHT
  • Youth Advanced Renewal Night Cream - RICH

Youth Advanced Renewal Night Cream
Krim Malam Shaklee : 
Youth Advanced Renewal Night Cream

Mesti ada yang keliru dan tertanya-tanya, krim malam yang manakah sesuai untuk disapu pada kulit sendiri.

Jadi, mari Ruby kongsikan dengan anda tentang kebaikan Krim Malam Youth Shaklee ini.


Youth Advanced Renewal Night Cream - LIGHT


Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta antioksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur.

Campuran botanikal khas juga membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Tekstur Krim : Kurang pekat, lebih ringan dan berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi


Krim Malam Shaklee : Jenis Light
Krim Malam Shaklee : Jenis Light

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja tanpa aircond
  • Kulit jenis normal
  • Kulit jenis kombinasi
  • Kulit jenis berminyak
  • Kulit jenis berjerawat

Bahan-bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Schisandra Chinensis - Menyokong struktur kulit lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.


Youth Advanced Renewal Night Cream – RICH


Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba untuk menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Tekstur Krim : Lebih pekat tapi mudah meresap masuk kedalam kulit, berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi


Krim Malam Shaklee - Rich
Krim Malam Shaklee : Jenis Rich

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja dalam aircond
  • yang mempunyai kulit kering dan terlalu kering

TIDAK SESUAI UNTUK MEREKA YANG KULIT BERJERAWAT/BERMINYAK


Bahan-bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.
  • Shea Butter - Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.
  • Jojoba - Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Cara Memakai Krim Malam

1.  Ambil krim tersebut menggunakan hujung jari. Titikkan pada bahagian dahi, pipi kiri, pipi kanan, hidung, dagu dan leher.

2. Kemudian ratakan krim keseluruhan wajah. Dari bawah ke atas. Dari dalam ke luar.



Krim Youth Advanced Renewal Night Cream ni digunakan sebagai langkah terakhir dalam setiap set pilihan Youth.

  • Ketiga dalam Youth  Starter Set (Cleanser - Toner - Night Cream)
  • Keempat dalam Youth Renew & Maintain Set (Cleanser - Toner - Serum- Night Cream)
  • Kelima dalam Youth Instensive Repair & Treatment (Cleanser - Toner - Serum - Radiance C+E - Night Cream)

Harga Krim Malam Shaklee 

Youth Advanced Renewal Night Cream

Kod Produk
Light : 14105
Rich : 14106

50 ML  |  RM 250.00 (Light/Rich)


Keistimewaan Youth Skincare Shaklee
  • 100% vegan
  • Bahan semulajadi
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Hipoalergenik
  • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi dan ahli oftalmologi
  • Sesuai untuk wanita dan lelaki

Youth bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)



Continue Reading