Friday, September 20, 2019

Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka

Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka
Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka

Sunblock atau krim pelindung cahaya matahari antara produk penjagaan kulit yang wajib untuk kita memakainya setiap hari. Kenapa ia sangat penting?

  • Mampu melindungi kulit muka dari kerosakan sinaran UV yang berbahaya.
  • Mengurangkan pelbagai risiko masalah kulit seperti sunburn, jeragat atau kanser kulit.

90% kulit kita boleh menjadi rosak disebabkan kulit terdedah kepada sinaran cahaya matahari (sinar UV) yang berbahaya.

Kesan jika tidam memakai sunblock
Kesan jika tidak memakai Sunblock


Maksud SPF pada sunblock adalah singkatan kepada Sun Protection Factor. Jika anda perasan, rata-rata produk SPF di pasaran tertera dengan SPF 15, SPF 30, SPF 50 dan berikutnya.

Angka pada SPF pula merujuk kepada kiraan masa ( jam/minit) seberapa lama ianya boleh melindungi kulit kita dan seberapa kuat (%) sesuatu produk itu dalam melindungi kulit kita daripada sinaran UV yang berbahaya.

InshaAllah, entry akan datang Ruby akan kongsikan bagaimana Cara Mengira Angka SPF pada sunblock.



Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka - Youth Age Defense Moisturizer SPF 50


Youth Age Defense Moisturizer Sunblock SPF 50
Youth Age Defense Moisturizer Sunblock SPF 50

Youth Age Defense Moisturizer SPF 50 dari rangkaian produk Youth Skincare Shaklee ini sangat menarik kerana ia merupakan sunblock UVA UVB dan moisturizer. Jadi anda tidak perlu memakai 2 produk yang berbeza dalam satu masa. 2 in 1!

Apa lagi keistimewaan tentang Youth Age Defense Moisturizer SPF 50?

1.  Diformulasi khas untuk orang Asia dengan broad spectrum SPF 50 UVA/UVB.
(Kebanyakan sunblock hanya ada UVB).

2.  Tidak menyumbatkan pori (non-comedogenic).

3.  Dihasilkan daripada bahan semulajadi. Tidak mengandungi bahan berbahaya iaitu Oxybenzone, sejenis racun yang terkandung didalam krim sunblock.

4.  Tidak perlu dibuang menggunakan oil-based makeup remover seperti sunblock lain kerana ianya tidak kalis air (meresap terus ke dalam kulit), menjadikan ianya mesra wuduk.

5.  Penutup yang sama seperti Cleanser, iaitu design yang up-to-date: pusing sahaja penutup untuk membuka, jadi penutup tak mudah hilang!

6.  Mampu bertahan selama 16 jam.

7.  Ada kelulusan KKM.


Kandungan Botanikal Aktif Dalam Youth Sunblock Shaklee
Kandungan Botanikal Aktif Dalam Youth Sunblock Shaklee


Fungsi Youth Age Defense Moisturizer SPF 50


1.  Melindungi kulit daripada sinaran matahari dengan broad spektrum luas
SPF 50 UVA UVB.
  • UVA  : menyebabkan penuaan yang mendatangkan kedutan, garis halus dan age spot.
  • UVB  : menyebabkan kulit terbakar (sunburn) dan gelap.

2.  Melembapkan kulit.

3.  Menjadikan kulit lebih tegang dan anjal.

4.  Memperbaiki dan meremajakan kulit.

5.  Melegakan dan memberi oksigen kepada sel kulit.

6.  Mengandungi polifenol untuk melindungi dan membaiki DNA.

7.  Menghalang kolagen dan elastin dari kerosakan.

8.  Menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh.

9.  Melindungi sel kulit baru.


Kandungan Botanikal Aktif :
  • SPF 50
  • Vital Repair Complex
  • Muscadine Grape
  • Lamira (alga hijau)
  • Alteromonas (alga hijau)
  • Kacang Pis


Cara Menggunakan Youth Age Defense Moisturizer SPF 50

1.  Digunakan pada waktu siang selepas Youth Activating Serum.

2.  Sapu 15 minit sebelum keluar dari rumah. Calit pada dahi, 2 belah pipi, hidung dan dagu. Ratakan sunblock Youth ini ke seluruh muka. Elakkan sapu di sekitar mata. Pakai setiap hari samada keluar rumah atau tidak.

3.  Boleh ulang pakai setiap 2 jam.

4.  Hadkan pendedahan terhadap cahayan matahari dari 10 pagi sehingga 2 petang.


Langkah Penggunaan Shaklee Youth Sunblock
Cara Menggunakan Youth Age Defense Moisturizer SPF 50


Info Produk

KOD   14104
Saiz  :  50 ml

Harga Runcit  :  RM206.25

Tempoh Penggunaan : Minimum paling kurang 6 bulan dan ke atas.


Sebarang pertanyaan atau belian produk Youth Age Defense Moisturizer ini, boleh berhubung dengan Ruby di talian WhatsApp   016 6696703

21 comments:

norhidana said...

sejak dh makin tua nih, mmg kene cari produk yg ada sunblock gini, spf tinggi sikit... itu pun kadang berbelang muka

Nuna Abdullah said...

memang kena cari produk sunblock yang berkualiti.maklumlah cuaca yang panas terik boleh buat muka kita sunburn.nanti boleh nuna cuba sunblock Shaklee pulak

Muhammad Naim Abdullah said...

Yang pasti para wanita akan menyukai artikel sebegini. Terbaik ulasan anda. Semoga yang akan mencuba selepas ini

Farhana Jafri said...

bagusnya sunblock ni ada essence dari pelbagai bahan semulajadi. tak perlu nak risau sangat bila apply sebab bagus untuk kulit.

Unknown said...

Memang digalakkan pakai spf produk sebagai based utk penjagaan kulit muka. Kalau x,uv dok 'makan' kulit kuka,itu yg cepat rosak muka.huhu

Harga dia,mahalnya..isk3

Red Linda. https://anakperak.com

apekinahdotcom said...

Dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni, kita memang wajib pakai sunblock tak kisah la muda atau pun dah berusia sebelum kulit rosak huhu

adianiez AIDA said...

spf50.
terbaik.
mahal, tapi tgk la brape lama, kan :)
kena timbang tara bab tu jugak. berbaloi.
yg mahal tu lah terbaik.

Fadzi Razak said...

Boleh pakai sampai 6 bulan. Berbaloi jugak harga tu dengan nilai yang kita boleh dapat. Nampak 50ml tu macam sikit je kan.

mek yunie said...

harga agak tinggi juga ye. tapi seiring dengan kualiti ye dak. foundation sekarang memang ada spf masing masing tapi tak sure lah lindungannya begitu ke tak.

Dilah said...

sun block memang penting.. tak semestinya nak gi picnic jer kena pakai sunblock.. dengan cuaca skrg yg tak menentu ni, kalau time panas tu panas sgt2.. so elok la pakai sun block untuk protection kulit kita kan..

Marina Bashah said...

Memang elok pakai sunblock kalau keluar rumah. Marina tk rajun. Dah keluar bintik hitam barulah nk pakai

mazharalti said...

Setuju sangat... memang penting untuk kita pakai sunblock ni... bukannya apa, at least boleh jagi bagi satu lapisan sebagai perlindungan terhadap kulit... basically, bukan hanya wajah tapi the entire body part yang terdedah... barulah nanti sekata je warnanya kan kan kan... #duluberbelangmuka

Slumber Lady said...

dalam penjagaan kulit, sunblock paling penting. buatlah rutin serajin mana, tertinggal sunblock tak jadi apa. sekarang bagus dah banyak produk mula gabungkan moisturizer dengan sunblock. senang dan praktikal.

Ann Noura said...

Wahh menarik. Ni kalau peluh byk2 atau swimming blh tahan tak? Tgh cari yg tahan sports yg basah atau berpeluh

Decamellia said...

Untuk kulit berminyak sesuai tak? Yela sbb sekali melembapkan kulit kan sunblock ni. Nur tercari cari juga sunblock yg sesuai utk kulit muka nur. Selalu beli x sesuai. End up membazir

Faridah Daik said...

saya mengusahakan mobile spa, so memang kebanyakan customer saya mesti mempunyai masalah jeragat.
bila saya selidik, rata2 mereka tidak memakai sunblock.
pemakaian sunblock ni sangat2 penting dan wajib tetapi mestilah pilih sunblock yang berkualiti yang broad spectrum UVA dan UVB.
Sunblock yang berkualiti akan memberikan yang terbaik pada kulit,nasihat saya jangan kedekut untuk melabur sedikit untuk kulit muka kita.
Sunblock YOUTH ni terbaik, saya pun amalkan pakai yang ni.Highly recomended.This is the best.

Aerill Hassan said...

Belum pernah lagi cuba produk sunblock. Mcm byk juga kelebihannya. Nk kena beli lah lepas ni sbb saya byk juga berada di bwh pncaran matahari.

AyuArjuna BiGoshh said...

bagus produk ni..sekarang ni mmg penggunaan sunbloack sangat penting..terutama cahaya matahari ini sangat panas ..at least dapat lah kita melindungi wajah kita kan heheh

Wan Syahida Kahar said...

Terbaik! Saya pun gunakan Youth Defense Age Moisturizer SPF 50 ni! Dengan cuaca di Malaysia, memang kena cari sunblock dan sunscreen macam ni untuk perlindungan kulit. Barulah kulit sihat, tak cepat tua.

Jari Manis said...

Cuaca panas mcm kat msia ni mmg kena pakai sunblock

عبده العمراوى said...


شركة تنظيف المنازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الفلل بصفوى
شركة المثالية لتنظيف المنازل بصفوى
شركة المثالية لتنظيف الشقق بصفوى

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)