Wednesday, November 20, 2019

Testimoni Youth Skincare : Jeragat Makin Pudar!

Kawan Ruby ada cerita kat group whatsApp, yang dia terjumpa seorang kakak ni, staf kantin kat sekolah, mukanya ada jeragat. Panjang kat pipi kiri kanan, merentas dari atas ke bawah.

Tanya beliau, kena minyak ke kak? Kakak tu kata, ni jeragat, sebab SALAH PAKAI PRODUK. 

Beliau ada juga bagitau, siap buat rawatan dekat pusat kecantikan untuk 
settlekan jeragat tu. Kosnya RM6,000. Mak aihh, mahalnya! Kita pulak yang terkejut dengar harga tu.

Kalau beli Youth Skincare baru berapa, yang starter set (4 produk) punya pun dalam Rm700++. Boleh tahan minimum hingga 6 bulan penggunaan. Lagi berbaloi-baloi sebab dia skincare organik.


Testimoni Youth Skincare - Jeragat Makin Pudar

Testimoni-Youth-Skincare-Jeragat-Hilang
Testimoni Youth Skincare
Side effect ubat TB, kulit tiba-tiba keluar jeragat yang sangat teruk. Selepas konsisten menggunakan Youth Skincare dan juga supplement Shaklee, tak sedar kulit dan kembali cerah walaupun mengambil masa. Orang lain pun tegur tak sangka jeragat boleh hilang! - Puan Salina.


Testimoni-Youth-Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat dah tak ada, pores mengecil, kulit semakin cerah. Alhmadulillah now Kekna happy pakai Youth. - Yna Dona Mua

 

Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar, orang tegur muka nampak makin muda! - Zaiton Ismail


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Masalah kulit saya kering, ada lingkaran gelap di bahagian pipi dan dagu. Selepas guna Youth Skincare selama 22 bulan, lingkaran gelap pipi makin berkurangan dan kawasan dagu makin cerah. - Wan Fatimah


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat semakin pudar walaupun baru 39 hari guna Youth Skincare!- Wana Sulaiman


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Kesan jeragat nampak berkurang dan warna kulit semakin sekata. - Puan Rozyta


Testimoni Youth Skincare
Testimoni Youth Skincare
Jeragat pada kulit muka saya makin berkurang dan kulit makin cantik. - Puan Nadia

Jeragat ni sebenarnya dia boleh beranak pinak dan membiak. Mula-mula sikit je. Lama-lama kalau dibiarkan tanpa sebarang rawatan yang betul, boleh jadi setompok-tompok dekat kulit muka kita. Seramm.


Keistimewaan Youth Skincare
  •  Lulus KKM
  • 100% vegan. Dihasilkan dari  tumbuhan
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Non comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Hasil kajian R & D selama 8 tahun

Youth Skincare bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Baca juga tentang :  4 Vitamin Untuk Jeragat - Set Jeragat Shaklee


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)


Continue Reading

7th Anniversary Giveaway By Atul Hamid

Ni giveaway ketiga Ruby join bulan November.

Giveway dari blogger Atul Hamid ni sempena Anniversary beliau yang ke 7.
Ruby doakan Atul, suami dan keluarga kecil Atul bahagia sehingga ke Jannah. Sentiasa tolak ansur dan faham memahami antara satu sama lain, kunci kepada rumahtangga yang sejahtera :)






2 helai tudung bawal akan diberikan pada 2 orang pemenang. Yang syoknya, pemenang giveaway boleh memilih corak manik dan warna tudung yang kita suka!
Ruby pun suka sangat tudung bawal ;)

Rakan blogger yang Ruby tag adalah :



Jom korang, sama-sama kita support giveaway ni. Klik banner di atas untuk join ya.


Continue Reading

7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita

Zink adalah mineral yang diperlukan oleh wanita untuk kekal sihat. Walaupun keperluan zink hanyalah sedikit, tetapi ia mampu memberikan banyak kebaikan.

7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita
7 Kebaikan Zinc Untuk Wanita

Mari Ruby kongsikan dengan anda apa dia kebaikan zink untuk para wanita.


7 Kebaikan Zink Untuk Wanita

1. Rambut Yang Kuat Dan Berkilau

Zink penting untuk pertumbuhan sel, menyokong penghasilan sel yang optimun.
  • Sokong struktur rambut yang lebih kuat dan folikel rambut yang sihat.
  • Tingkatkan pertumbuhan rambut.
  • Mempercepatkan penghasilan folikel rambut.


2. Kulit Cantik Dan Sihat

Zink ada sifat anti keradangan.
  • Mencegah radang dan galakkan pembaharuan sel, cepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat.
  • Merawat jerawat dan melegakan keradangan kulit untuk dapatkan kulit yang berseri.


3. Kesihatan Yang Baik

Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.
  •  Bagi wanita, zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal, bagi bantu pengerakan telur menuju ke dalam rahim untuk penampalan.


4. Memberi Tenaga Dan Stamina

Zink membantu menukarkan makanan kepada tenaga secara optimum supaya anda ada tenaga untuk jalani hari anda.
  • Meningkatkan prestasi sukan.
  • Menggalakkan ketahanan dan kekuatan otot yang lebih baik.


5. Memberi Tidur Yang  Lebih Lena

Dengan tidur yang nyenyak, ia dapat membantu badan kita untuk rehat dan kembali bertenaga.
  • Membantu dalam menggalakkan serta mengawal cara tidur yang lebih sihat dan lebih lena 》badan jadi segar!


6. Meningkatkan Memori Dan Pembelajaran

Hipokampus, pusat memori dan pembelajaran otak, ada tahap zink tertinggi.
  • Meningkatkan komunikasi antara neutron yang memproses maklumat yang lebih cekap.
  • Melindungi saraf dan tisu otak.


7. Mempercepatkan Penyembuhan Luka

Zink memainkan peranan penting dalam sistem imun, melawan jangkitan, membantu dalam penghasilan tisu baru, mengelakkan jangkitan pada luka.
  • Mengekalkan ketahan dan struktur kulit.
  • Menghasilkan protein dan kolagen untuk penyembuhan luka.
  • Memainkan peranan penting unthk pembekuan darah.

Oleh itu, kita sebagai wanita haruslah memastikan sumber zink dalam pemakanan harian kita mencukupi.


Zinc Plus Shaklee

✅  1 tablet = 15mg membekalkan nilai  harian yang diperlukan untuk zink.

✅ Dirumus dari zinc gluconate yang mudah diserap oleh badan dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus Shaklee

Baca lebih lanjut mengenai Zinc Plus Shaklee di sini : 



Sebarang pertanyaan ataupun belian produk-produk Shaklee, boleh berhubung dengan Ruby di talian ini  WHATSAPP 016 6696703
Continue Reading

Tuesday, November 19, 2019

Youth Moisture Lock Day Cream

Youth Moisture Lock Day Cream produk yang bertindak sebagai pelembap wajah, dicipta khas untuk kulit yang kekurangan air dan ingin mengekalkan kelembapan kulit.

Youth Moisture Lock Day Cream
Youth Moisture Lock Day Cream

Uniknya apabila anda memakai Youth Moisture Lock Day Cream ini adalah, ia melakukan penghidratan mendalam ke tahap sel kulit dengan kadar segera.
  • Tidak berminyak
  • Mudah diserap
  • Tekstur yang ringan

Tahukah Anda ?

Kulit yang sihat mempunyai kandungan air dan minyak yang seimbang. Kekurangan minyak atau air akan menyebabkan kulit kita hilang kelembapan serta kelembutan.

Akan tetapi, tekanan, gaya hidup, pencemaran dan rutin penjagaan wajah yang tidak sesuai juga antara punca kulit hilang kelembapan dan mengalami penuaan dengan cepat.

Perbezaan Kulit Dehidrasi Dan Kulit Kering
Perbezaan Kulit Dehidrasi Dan Kulit Kering

Kulit Dehidrasi = Kurang air
Kulit Kering = Kurang minyak

Kulit Orang Muda = Kurang air, lebih minyak

Kulit Orang Berusia = Kurang air, kurang minyak

Oleh sebab itu, penting untuk kita pastikan bahawa tahap minyak dan air seimbang untuk kulit yang lembut serta sihat.


Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream


Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream
Fungsi Youth Moisture Lock Day Cream

  • Menghilangkan masalah kulit yang kering dan diganti dengan penghidratan.
  • Mengunci kelembapan kulit.
  • Penghidratan yang mendalam dan mengekalkan kelembapan.
  • Melembut dan mengurangkan masalah kulit kering.
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus.


Berikut antara kesan yang dapat dirasai selepas menggunakan Youth Moisture Lock Day Cream :
  • Garis-garis halus dan kedutan berkurangan.
  • Garis-garis kering dan kemerahan berkurangan.
  • Kulit lega dan berada dalam keadaan rehat.
  • Jelas menampakkan penghidratan untuk kulit gebu, lebih licin dan cerah.


4 Bahan Utama Dan Cara Youth Moisture Lock Day Cream Bertindak

Diformulasikan lebih daripada 23 ekstrak botani semulajadi termasuk ekstrak kaktus, campuran unik 4 jenis asid hyaluronik, 100% squalane berasaskan tumbuhan yang mampan dan Youth Complex (Ekstrak Sel Apple, Lotus Japonicus, Ekstrak Schisandra Chinensis, Anggur Muscadine dan Vital Repair Complex) yang menyediakan nutrien antioksidan serta vitamin penting.

Shaklee menggunakan 4 Teknologi Penghidratan Selular Aktif baru untuk Youth Moisture Lock Day Cream ini bertindak dan bekerja untuk kulit, iaitu :


Teknologi Selular Aktif
4 Bahan Utama Dan Cara Youth Moisture Lock Day Cream Bertindak


1.  MENARIK : HIDRASI SEGERA
  • Ekstrak Kaktus bertindak sebagai magnet untuk menarik kelembapan dari persekitaran dan menariknya di lapisan luar kulit.
  • Menenangkan dan melembutkan kulit.
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama.


2.  MENGUNCI : MENGEKALKAN KELEMBAPAN
  • Gabungan unik 4 asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000x beratnya dalam air untuk melembapkan kulit.
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit.


3.  MELINDUNGI : MENGEKALKAN KELEMBAPAN BERPANJANGAN
  • 100% squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air.
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama.
  • Mengimbangi air dan minyak kulit supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari.


4.  MEREMAJAKAN : KEKAL MUDA
  • Bahan botanikal dari Youth Complex (Ekstrak Sel Apple, Lotus Japonicus, Ekstrak Schisandra Chinensis, Anggur Muscadine dan Vital Repair Complex) untuk tambahan faedah antipenuaan.




Siapa Yang Perlukan Youth Moisture Lock Day Cream?
  • Individu yang mempunyai kulit kering kerana kurang air/minyak.
  • Individu yang kurang tidur.
  • Individu yang kerap ambil kafein.
  • Individu yang kerap berada dalam aircond.
  • Wanita yang hampir atau sudah menopause.
  • Orang Muda (kurang air tetapi lebih minyak).
  • Orang Berusia (kurang air dan kurang minyak).


Mari kita lihat " Perbandingan Produk Youth Moisture Lock Day Cream dengan Produk Hydration Jenama Lain ".


Perbandingan Tahap Kelembapan Krim Hidrasi
Perbandingan tahap kelembapan selepas
30 minit dan 5 jam

Perbandingan diatas dilakukan bersama 5 jenis produk Moisture Day Cream dari brand yang berlainan. Ujian kelembapan ini dilakukan bagi mengetahui tahap kelembapan air dalam kulit selepas kali pertama diuji, 30 minit dan 5 jam.

Hasil keputusan sangat menakjubkan apabila produk Youth Moisture Lock Day Cream masih dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit selepas 5 jam digunakan.


Perbandingan Imej Produk, Tekstur, Bau Dan Penyerapan Krim Hidrasi 


Cara Menggunakan Youth Moisture Lock Day Cream

Gunakan pada waktu siang sahaja, iaitu selepas menggunakan  Youth Eye Cream
dan sebelum menggunakan  Youth Moisturizer Sunblock SPF 50  setiap hari.

Cara Menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream
Cara Menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream


Testimoni Youth Moisture Lock Day Cream
Testimoni Youth Moisture Lock Day Cream


Harga Youth Moisture Lock Day Cream

Kod Produk : 14120

RM247 | 50 ML

Untuk lebih penjimatan sehingga 15-20%, dapatkan harga ahli dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee :)


Sebarang pertanyaan atau belian produk Youth Skincare Shaklee,
boleh berhubung dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI
Continue Reading

Sunday, November 17, 2019

Krim Malam Shaklee : Youth Advanced Renewal Night Cream

Malam adalah waktu terbaik untuk kita merawat, memperbaiki dan meningkatkan keadaan kesihatan kulit kita. Mungkin ramai yang masih belum tahu bahawa dalam set penjagaan kulit Youth Shaklee mempunyai 2 jenis krim malam. Terdapat 2 pilihan iaitu :
  • Youth Advanced Renewal Night Cream - LIGHT
  • Youth Advanced Renewal Night Cream - RICH

Youth Advanced Renewal Night Cream
Krim Malam Shaklee : 
Youth Advanced Renewal Night Cream

Mesti ada yang keliru dan tertanya-tanya, krim malam yang manakah sesuai untuk disapu pada kulit sendiri.

Jadi, mari Ruby kongsikan dengan anda tentang kebaikan Krim Malam Youth Shaklee ini.


Youth Advanced Renewal Night Cream - LIGHT


Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta antioksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur.

Campuran botanikal khas juga membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Tekstur Krim : Kurang pekat, lebih ringan dan berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi


Krim Malam Shaklee : Jenis Light
Krim Malam Shaklee : Jenis Light

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja tanpa aircond
  • Kulit jenis normal
  • Kulit jenis kombinasi
  • Kulit jenis berminyak
  • Kulit jenis berjerawat

Bahan-bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Schisandra Chinensis - Menyokong struktur kulit lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.


Youth Advanced Renewal Night Cream – RICH


Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba untuk menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Tekstur Krim : Lebih pekat tapi mudah meresap masuk kedalam kulit, berwarna putih

Bau : Bau tumbuhan semulajadi


Krim Malam Shaklee - Rich
Krim Malam Shaklee : Jenis Rich

Sesuai untuk mereka ;
  • yang tidur atau bekerja dalam aircond
  • yang mempunyai kulit kering dan terlalu kering

TIDAK SESUAI UNTUK MEREKA YANG KULIT BERJERAWAT/BERMINYAK


Bahan-bahan Utama :
  • Vital Repair+® Complex - Memberi nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Lotus Japonicus - Mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.
  • Shea Butter - Memberi kulit dengan asid lemak dan nutrien penting untuk penghasilan kolagen.
  • Jojoba - Memperbaiki kulit dan menghasilkan lapisan kepada bendasing luar untuk kelembapan yang tahan lama.


Cara Memakai Krim Malam

1.  Ambil krim tersebut menggunakan hujung jari. Titikkan pada bahagian dahi, pipi kiri, pipi kanan, hidung, dagu dan leher.

2. Kemudian ratakan krim keseluruhan wajah. Dari bawah ke atas. Dari dalam ke luar.



Krim Youth Advanced Renewal Night Cream ni digunakan sebagai langkah terakhir dalam setiap set pilihan Youth.

  • Ketiga dalam Youth  Starter Set (Cleanser - Toner - Night Cream)
  • Keempat dalam Youth Renew & Maintain Set (Cleanser - Toner - Serum- Night Cream)
  • Kelima dalam Youth Instensive Repair & Treatment (Cleanser - Toner - Serum - Radiance C+E - Night Cream)

Harga Krim Malam Shaklee 

Youth Advanced Renewal Night Cream

Kod Produk
Light : 14105
Rich : 14106

50 ML  |  RM 250.00 (Light/Rich)


Keistimewaan Youth Skincare Shaklee
  • 100% vegan
  • Bahan semulajadi
  • Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
  • Hipoalergenik
  • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi dan ahli oftalmologi
  • Sesuai untuk wanita dan lelaki

Youth bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda :)


Sebarang pertanyaan dan belian Krim Malam Shaklee, bolehlah berhubung terus dengan Ruby di talian  WHATSAPP DI SINI  atau klik saja gambar dibawah ya :)



Continue Reading

Thursday, November 14, 2019

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil

Untuk ibu-ibu hamil, nutrien protein sangat penting dalam pertumbuhan dan perkembangan sel-sel baru janin. Protein berfungsi membina kulit, otot, organ dan otak janin.

Protein juga membantu penghasilkan kuku dan rambut janin yang sihat.

Antara risiko kekurangan protein pada ibu hamil boleh menjadi punca kepada :

  • pertumbuhan janin terbantut
  • janin mati dalam kandungan
  • kelahiran bayi pramatang

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil
Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil

Bila janin dalam kandungan semakin membesar, keperluan protein juga semakin meningkat dari peringkat awal kehamilan sehinggalah pada peringkat akhir, trimester ketiga.

Ini kerana protein tambahan diperlukan bagi menyokong proses sintesis tisu ibu hamil serta janin.


Pengambilan Protein Yang Disyorkan Ketika Hamil 

Trimester Pertama : +0.5 g/sehari

Trimester Kedua : +8 g/sehari

Trimester Ketiga : +25 g/sehari


Keperluan Protein Untuk Ibu Hamil
Keperluan Protein Untuk Ibu Hamil


Mari kita lihat apa pula kebaikan ESP Shaklee untuk Ibu yang sedang Hamil.


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil

ESP Shaklee mengandungi protein soya yang berkualiti, berasaskan tumbuhan menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat, seterusnya menyokong proses penyusuan Ibu.


Untuk Ibu Hamil

1.  Memberi tenaga (energy booster) kepada Ibu supaya kekal cergas dan tidak letih/lesu. ESP Shaklee mempunyai indeks glimeks yang rendah, iaitu 39.

2.  Meningkatkan sistem imun Ibu dari jangkitan.

3.  Mencantikkan dan mencerahkan kulit Ibu. ESP Shaklee membina sel-sel kulit yang baru.

4.  Menyokong penghasilan darah tambahan untuk Ibu.

5.  Melindungi dari komplikasi kehamilan seperti pre eklampsia.


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil
Minuman ESP Shaklee kaya dengan Protein dan Kalsium


Untuk Janin

1.  Membantu pertumbuhan dan perkembangan sel untuk janin.

2.  ESP Shaklee mengandungi protein yang membekalkan asid amino yang membantu dalam pembentukan otot dan organ janin.

3.  Menyokong pertumbuhan plasenta.

4.  Kulit bayi yang lahir sihat, bersih dan putih.

5.  Menyokong perkembangan sempurna otak janin, terutama trimester ketiga.

6.  ESP Shaklee kaya dengan sumber kalsium. Mineral penting untuk pertumbuhan tulang dan gigi janin yang kuat.


Kelebihan ESP Shaklee Soy Protein Isolate Powder
Kelebihan ESP Shaklee Soy Protein Isolate Powder


Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil
Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil


Lihat juga :

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Set Hamil Shaklee


Segala pertanyaan atau order mengenai ESP Shaklee dan produk-produk Shaklee yang lain, boleh hubungi Ruby di talian ini  WHATSAPP DI SINI 
Continue Reading

Wednesday, November 13, 2019

Throwback : Kenangan Zaman Sekolah Menengah

Ruby plan nak mengemas pakaian dalam almari sendiri. Nak asingkan baju kurung, blouse, kemeja, skirt labuh, seluar dan pakaian harian. Banyak yang tak guna. Ruby fikir, baik sedekah kat orang, ada juga faedahnya dari duk kat almari tu jadi pekasam. Hehehe.


Kenangan Zaman Sekolah Menengah
Throwback Zaman Sekolah

Tengah selongkar satu persatu barang dalam tu, terjumpa 1 box gambar sekolah dulu-dulu punya. Dalam banyak-banyak gambar, rasa nak tergelak bila tengok yang satu ni. Hahaha. Kebetulan anak-anak ada sekali, Ruby pun hulurlah gambar ni.

"Cuba teka Mak yang mana satu" 😅

Anak-anak kejap tengok gambar,
Kejap tengok Mak nya.

Berkali-kali tengok sebelum bagi jawapan.

Depa jawab "Mana ada Mak dalam ni" 👨‍👧‍👦

Cubalah tengok betul-betul. Ada tu. Paling hujung sekali, belah kanan tu haa.

Dari kiri : Aunty Zeehan, Aunty Ema, Aunty Nora, Aunty Anisah & Mak.

Sekali depa cakap,
"Nape muka Mak macam India??"

Mak. Grrrrr 🙄 🙄. Bertapisnya ayat korang ekk.

Sebenarnya nak kata Mak ni terlebih hitam kan, kan 😌

Gambar masa ni Ruby form 2, memang hitam macam dayang senandung. Kulit pun berbelang. (Masa tu Mak rajin memanah, masuk acara sukan sekolah)

Ecece, ayat sedapkan hati sendiri. Padahal kulit asal memang tak putih mana. Aahaakss 🤣

Rajin tepek faix & lovelxxx pun tak putih-putih Mak masa tu 😝

Walaupun sekarang ni Mak tak delah cerah mana, tapi skin Mak dah banyak improve sejak consume vitamin #Shaklee dan guna #YouthSkincare

Kulit dah tak kering,

Gatal-gatal pada kulit sebab alergik pun tak de 💜

#throwbackZamanSekolah
#rinduSekolahTasek
#rindukawankawan
Continue Reading

Saturday, November 9, 2019

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Kulit

Protein membina tubuh kita seperti mana batu-bata yang membina rumah kita. Ia sangat penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan serta pembaikan tisu dalam badan termasuklah kulit.

Apakah kebaikan protein untuk kulit?
  • Protein menggalakkan penghasilan, pertumbuhan dan perkembangan sel-sel kulit yang baru.
  • Protein juga terlibat dalam pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Protein menghasilkan hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit. 
  • Protein membekalkan asid amino yang penting (tidak dihasilkan oleh badan) untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Protein juga menyokong penghasilan asid amino glutation yang bantu melindungi kulit sel-sel kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari.

Sel kulit lama dan sel kulit mati perlu di ganti. Protein membantu untuk hasilkan sel-sel kulit yang baru. Barulah kulit jadi sihat dan cantik!

ESP Shaklee atau Energizing Soy Protein merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein soya yang berasaskan tumbuhan. Ia dapat membantu kulit yang lebih sihat dan nampak muda dengan cara mempembaharui sel kulit pada kadar yang optimum.

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Kulit


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Kulit
Protein adalah nutrien asas untuk kulit yang sihat


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Kulit 


1) Kulit Jadi Lembap

Protein merangsang pengeluaran asid hialuronik untuk mengikat dan mengekalkan air dalam sel-sel kulit. Memastikan penghidratan dan kelembapan ke dalam kulit.


2) Kulit Nampak Lebih Muda

ESP Shaklee mengandungi isoflavone secara semulajadi untuk menghalang proses degradasi kolagen dan elastin.

Pengambilan protein soya berterusan dapat mengurangkan kehadiran, perubahan warna kulit dan memperbaiki keseluruhan penampilan kulit.


3) Kulit Licin dan Tona Kulit Sekata

Protein bermanfaat dalam meningkatkan tesktur kulit. Kulit jadi lembut dan gebu.

4) Mengembalikan Keserian Kulit

5) Menganjalkan Kulit dan Meningkatkan Penghasilan Kolagen

6) Mengecutkan Jerawat

7) Memudarkan Kesan Parut

8) Mengurangkan Kedutan, Garis Halus dan Kesan Tua

9) Agen anti-penuaan

10) Mencerahkan Kulit

11) Mengurangkan Pigmentasi Dan Jeragat

12) Mengatasi Masalah Kulit Berminyak


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit

Rata-rata customer yang ambil ESP Shaklee memberi feedback yang sangat positif. Ada yang bagitau parut jerawat cepat pudar. Rasa seronok bila tengok kulit jadi lembap dan tak kusam :)

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit - Parut
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Parit Jerawat Cepat Hilang


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit Cantik
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Makin Cantik


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit Kering
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Muka Dah Tak Kering



Kesimpulannya, kulit yang cantik bermula dari kulit yang sihat 😁

Rubiah Kadir  WhatsApp Di Sini
Pengedar Shaklee di Puchong, Putra Perdana, Meranti Jaya, Taman Mas, Tesco Bukit Puchong, Aeon Puchong Utama, Uptown Puchong.
Continue Reading

Friday, November 8, 2019

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

ESP Shaklee antara item yang sangat famous di kalangan Ibu-ibu yang menyusukan anak kerana terbukti berkesan dapat membantu dan menyokong mereka dalam penghasilan susu ibu.

Mari kita lihat apakah kebaikan ESP Shaklee untuk Ibu yang menyusu.


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
  •  ESP sebagai Milkbooster - bantu banyakkan susu Ibu.
  •  ESP membekalkan nutrisi untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi.
  •  ESP membantu dalam penghasilan sel-sel kulit yang sihat. Bonus dapat kulit cantik, cerah dan gebu bila consume ESP.
  • ESP penting untuk membina otot, kesihatan kuku dan rambut yang sihat untuk Ibu dan bayi.
  • ESP memberi tenaga berpanjangan untuk Ibu menyusu - aktiviti penyusuan   menyebabkan kalori dibakar sebanyak 200-500 kalori setiap hari. Jika kalori yang diambil setiap hari tidak mencukupi, badan si Ibu cepat letih dan lesu. ESP mempunyai Indeks Glimeks yang rendah.
  • ESP membekalkan sumber protein dan kalsium - Protein salah satu kandungan yang penting dalam susu Ibu dan bantu dalam pembentukan sel.   1 hidangan ESP menyediakan 14gram protein yang berkhasiat.

Ibu yang sedang menyusu memerlukan 2x ganda protein berbanding dengan wanita yang tidak menyusu. Anggaran sumber protein yang perlu di ambil untuk Ibu menyusu sekitar 65 - 72 gram setiap hari.

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
ESP Shaklee menyediakan 14gram protein dalam setiap hidangan


Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Dapat 12oz sekali pam selepas menyusukan bayi

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Baju lencun dengan susu lepas minum ESP.
Dapat 15oz sekali pam.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Perbezaan susu bila ambil ESP dan tanpa ESP.
Kuantiti dan kepekatan.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Hasil selepas minum ESP. Sekali session dapat banyak macam ni.
Baby pun kenyang.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Susu badan meriah dan pekat. Anak tak kerap bangun.
Bonus berat turun dan kulit cantik.

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu
Susu badan meriah.
Peti penuh dengan stok susu anak.


Para Ibu yang mengambil ESP Shaklee sebagai supplement tambahan untuk memperbanyakkan susu Ibu juga harus memastikan pengambilan air putih yang mencukupi, kawal stress dan emosi dengan baik, berurut untuk lancarkan susu, teruskan mengepam atau memberi susu Ibu secara direct mengikut demand bayi serta membaca zikir² :)




Promosi ESP Shaklee November 2019
Promosi ESP Shaklee November 2019


Sebarang pertanyaan, konsultansi atau belian boleh berhubung terus dengan Ruby di talian  WhatsApp 0166696703
Continue Reading

Thursday, November 7, 2019

Youth Travel Set & Travel Case Shaklee

Alahaii, geramnya dengan Youth Travel Set ni. Kenapa awak cute sangat? Rasa melting tau bila tengok set Youth bersaiz mini macam ni.

Bekas dia Youth Travel Case pula berbentuk luggage tapi versi saiz kecil molek macam baby!

Youth Travel Set And Travel Case Shaklee
Youth Travel Set & Travel Case Shaklee


Apa yang istimewa Youth Travel Set ni ?
  • Ringan.
  • Cantik dan unik.
  • Mudah dibawa ke mana-mana.
  • Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab terletak dalam Travel Case yang keras.
  • Boleh dibawa dalam penerbangan kerana saiznya yang kecil.
  • Didatangkan bersama beg lutsinar juga.
  • Tidak dijual di mana-mana! Limited edition gitu.


Ada 4 produk penjagaan kulit wajah Youth termasuklah SERUM. Serum antara produk Youth yang mahal berbanding dengan yang lain. Tapi boleh dapat harga jimat melalui Youth Travel Set ni.


Youth Travel Trial Set Shaklee
Ada 4 produk Youth bersaiz mini bersama beg lutsinar


Bagi mereka yang tercari-cari skincare organik atau sudah lama ingin mencuba produk-produk Youth, ini lah masanya :)

Dengan satu harga, korang akan dapat 4 produk beserta bekas luggage yang teramatlah comel. Ruby kira harganya berbaloi dengan apa yang di offer.


Youth Activating Serum
Youth Activating Serum saiz mini.
10x lebih cepat dalam pembaharuan sel kulit.


Youth Trial Kit Shaklee
Luggage Travel Case yang dibuka | Youth Travel Set Shaklee


Inilah luggage Youth Travel Case Shaklee.
Besar sikit dari tapak tangan, cute sangat!


Set Mini Youth Skincare | Youth Travel Set


Promosi Youth Travel Set Shaklee!

Korang ada 2 pilihan untuk mendapatkan Youth Travel Set dan Travel Case Shaklee ni iaitu :

1.  Beli dengan harga RM297

atau

2. Beli dengan harga RM68
apabila korang membeli mana-mana produk Youth bernilai RM850 & ke atas/(200uv) dalam satu resit. Korang juga bakal dapat :

  • FREE MEMBERSHIP SHAKLEE RM 65
  • FREE POSTAGE RM10
  • CASHBACK ~ RM60


Jaminan Youth

Produk penjagaan wajah Youth telah di uji secara klinikal yang dihasilkan dengan keharmonian alam semulajadi. Hasil kajian para saintis selama 8 tahun. 

Youth bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan bahan yang diragui. Janji Youth, bukan setakat kesihatan kulit meningkat secara dramatik, malah jaminan usia kulit akan lebih muda.

Lihat juga :




Berminat ingin tahu lebih lanjut mengenai YOUTH? Boleh hubungi Ruby di talian WHATSAPP 016 6696703   atau klik terus gambar dibawah :)



Continue Reading