Thursday, January 9, 2020

Happy Dapat Air Milo Percuma

Simpan sini buat kenangan dan tatapan akan datang. Hehehe. Petang semalam, Cikgu kelas ada send gambar anak-anak Pra Sekolah kat group whatsApp Ibu Bapa.

Nampak tak tu, terpancar wajah kegembiraan anak-anak dapat merasa minum air milo percuma bersama dengan kawan serta guru.

Selfie dulu sebelum ambil air milo. Hehehe.
Isya yang bertudung, buat peace sebelah kanan tu.


Senyum meleret masing-masing.


Peace! Hahahaha.



Yeayyyy!

Ni pengalaman pertama buat anak perempuan Ruby, iaitu Nurisya.
Patutlah muka banyak senyum je tadi.

Bila tengok anak-anak beratur dan berbaris untuk ambil air milo, Mak pulak yang jadi rindu dengan zaman sekolah masa kecik-kecik dulu.

Tak cukup sekali beratur, malah berkali-kali Mak beratur untuk minum air milo yang lemak berkrim tu sampai puas. Hahahaha.

Korang ada memori macam ni jugak ke? Sharelah sini ;)

11 comments:

  1. Bestnya. Teringat juga zaman persekolahan. Dulu siap dapat lebih air kotak susu tu. haha..

    ReplyDelete
  2. Teringat masa sekolah dulu, pantang nampak van milo, sanggup beratur panjang...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kak. Beratur panjang pun tak pe, sanggup! Hahahaha

      Delete
  3. dr zaman kita kan ade lori milo nie.. skrg anak2 pun dpt rasa air milo lori.. sedap kot.. beza dgn kita buat milo kt rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, jauh beza rasa dia dengan kita buat. Hehe

      Delete
  4. Seronok memasing dapat minum air milo :)

    ReplyDelete
  5. Memang seronok dan mengujakan setiap kali trak milo nie kesekolah.. Mengimbau kenangan sungguh..

    ReplyDelete
  6. I think everyone can relate to this.
    Rindu zaman sekolah. Dulu Tqa sekolah Bukit Jalil, semua banyak atlet (Tqa pulak training untuk gymnast) so memang lori milo ni kerap2 datang.
    Sorang at least 2 cawan hahaha

    So cute Isya with the peace sign, muka happy dapat milo :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)