Wednesday, April 29, 2020

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL | Dalam keadaan ekonomi negara kita yang semakin mencabar ekoran penularan wabak Covid-19, ramai yang ambil langkah bijak dengan cara "berbisnes" sebagai sumber pendapatan dan demi kelansungan hidup.

Ruby percaya dan pasti mereka ini akan memilih bisnes secara online kerana kos atau modal yang diperlukan sangat rendah.

Tak perlu untuk menyewa kedai/pejabat, tak perlukan staff yang ramai, anda mampu memulakan bisnes online sendiri dengan hanya menggunakan gadjet!

Ya, dengan smartphone ataupun laptop, anda kini boleh jana bisnes online paling mudah dengan PG Mall!


Kelebihan PG Mall

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL
PG Mall - Platform E-Commerce No 1

PG Mall  adalah platform perdagangan (E-Commerce) No 1 Malaysia. Yang menariknya, PG Mall ni satu-satunya "e-commerce tempatan" di Malaysia. Untuk pengetahuan, ia telah ditubuhkan pada tahun 2017.

Kini, PG Mall mempunyai lebih daripada 1juta pelanggan (semua masih berkembang) di seluruh Asia Tenggara.


Destinasi Membeli-Belah Dalam Satu Bumbung

Sebenarnya PG Mall ni portal membeli-belah.

Terdapat 1 juta produk tempatan dan antarabangsa dari pelbagai kategori termasuk fesyen & aksesori, elektronik, telefon bimbit & tablet, perkakas rumah kediaman & tempat tinggal, kesihatan & kecantikan, kanak-kanak & bayi dan barangan runcit di PG Mall. Wahh, banyak betul!

Yang bestnya, barangan kemas pun ada dijual disini. Orang perempuan macam Ruby mestilah suka kategori yang satu ni ;)

Selain itu, anda juga boleh membeli produk dan kraftangan buatan tempatan yang berkualiti di Malaysia.


Meluaskan Perniagaan Untuk Seller

PG Mall menawarkan platform hebat untuk setiap peniaga bagi mengembangkan perniagaan mereka di PG Mall dengan membimbing peniaga berskala kecil dan sederhana melalui sokongan pendidikan yang berterusan.

✅ ZERO
yuran pendaftaran

✅ FREE
kempen pemasaran dalam talian dan luar talian

✅ FREE
subsidi pemasaran pada produk

✅ FREE & PASSIONATE
sokongan dari 18 team PG Mall di seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia.


Keistimewaan menjadi Seller Di PG Mall Seller yang perlu anda tahu ;


Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL


1.  Satu-satunya platform yang mempunyai semua rakan e-dompet utama (Maybank QRPay, TouchNGo e-wallet, Boost, Grab Pay, AliPay dll). Ini memberi dorongan kepada seller untuk dapat lebih banyak pembeli dengan banyak pilihan daftar keluar yang disediakan.


2. Mempunyai sekumpulan pelanggan yang menyokong kuat dalam mempromosikan peniaga di PG Mall ke rangkaian dan media sosial mereka mengenai pengalaman mereka yang telah membeli-belah.


3.  Ada Pasukan Kumpulan Pengurusan Sistem Maklumat (MIS) yang kuat dirumah, membolehkan seller lakukan pelbagai kempen dan integrasi kedai kreatif.


4.  Seller juga disokong dengan kempen kreatif yang dilakukan oleh rakan edompet dan bank yang berbeza pada setiap bulan untuk menaikkan jualan/trafik kedai.


5.  PG Mall bekerjasama dengan kesemua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses delivery untuk seller di PG Mall.


6. PG Mall bekerjasama dengan SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend, urStore, tresGo, Etailer Gateaway, Red Dino mengalu-alukan semua penjual yang ada menggunakan perkhidmatan ini untuk jadi penjual di PG Mall.


Sign Up Now

PG Mall menyasarkan sekurang-kurangnya 10 000 untuk menyertainya tahun ini.

Sesiapa yang ingin dan berminat untuk mengiklankan produk-produk perniagaan mereka di platform perniagaan PG Mall, bolehlah sign up sebagai seller di link ni ya. Boleh klik sini  seller.pgmall.my


About PGMall :

Website : www.pgmall.my

Facebook : www.facebook.com/PGM
Continue Reading

Friday, April 24, 2020

Ramadhan 2020 Kali Ini Lebih Bermakna

Alhamdulillah,
Alhamdulillah,
Alhamdulillah,

Kita masih ditemukan dan dijemput lagi menjadi tetamu untuk Ramadhan 1441H. Syukur 🤲

Cuma Ramadhan kalini "edisi istimewa" sebab dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan bersama makhluk comel iaitu #covid19 ☺️

Ramadhan kalini tak seperti selalu.

Pergerakan kita jadi terbatas.
Tak boleh nak solat terawih di masjid serta surau.
Tak da bazar ramadhan.

Tak pa. Jangan sedih.

Ujian itu tanda Allah sayang.
Ujian itu rahmat.
Ujian itu nikmat.

Sabar dan teruskan berdoa padaNya, semoga keadaan dan kehidupan kita kembali seperti sediakala tanpa Covid 19.

Ambil peluang yang ada untuk kita rebut semua ganjaran yang Allah dah janjikan dalam bulan penuh barakah ni.

Sama-sama kita perbaiki diri.

Selamat menjalani ibadah puasa buat semua umat Islam di seluruh dunia 🥰

#ramadhan2020
#stayathome
#stayhealthy
#PKP



Continue Reading

Tuesday, April 21, 2020

Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard - Mudah & Sedap!

Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard | Ada yang suka makan pisang? Ruby pun suka juga. Lagi-lagi pisang emas. Saiz dia cute dan rasa lemak yang sedap! Buah-buahan seperti pisang ni kaya dengan nutrisi. Terdiri daripada air, protein dan lemak. Selain itu, ia tinggi kandungan karbohidrat serta potassium yang mampu memberikan tenaga kepada manusia.

Pisang boleh dipelbagaikan cara penyediaannya. Ada yang kreatif jadikan pisang sebagai kerepek, kek, kuih muih, pengat dan macam-macam lagi.

Ruby nak share satu resepi pisang karamel yang diolah dan digabungkan dengan sos kastard. Kisahnya, ternampak anak saudaraku update dekat status whatsAppnya "benda ni", laju-laju ku mesej dia mintak resepi. Sejenis orang yang tak tahan dengan godaan makanan. Hahahaha. Ya, dia buat untuk dijual.


Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard

Resepi yang mudah disediakan. Rasa manis karamel dan pisang. Ada pula sos kastard dengan taburan kismis, parutan cheese dan lain-lain. Korang patut cuba ;)

Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard
Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard


Bahan-bahan :
  • Pisang (sama ada pisang berangan, pisang putar, pisang lemak manis)
  • Marjerin
  • 1 tin susu cair*
  • 1 tin air (sukat guna tin susu)*
  • 2 sudu besar tepung kastard*
  • 3 sudu besar gula*
  • Secubit garam*
  • 1 biji kuning telur*
  • esen vanilla*



Langkah Penyediaan :

1. Goreng pisang dengan marjerin sehingga sedikit garing.

2. Untuk membuat sos, satukan bahan-bahan yang bertanda *. Masak diatas api yang perlahan. Sentiasa kacau untuk elakkan kastard itu berketul. Masak sehingga sedikit pekat dan mendidih.

3. Letakkan pisang yang dikaramelkan tadi di dalam pinggan/bekas. Tuang pula sos kastard yang siap dimasak ke atas pisang tersebut.

4. Taburkan dengan bahan hiasan yang diinginkan seperti mix fruit, gajus, kismis dan cheese cheddar yang diparut. Dalam erti kata lain, letaklah apa yang kita suka. Hehe

5. Sedia untuk dihidangkan. Kalu nak sejukkan dalam peti ais dulu, pun boleh. Lagi nikmat makan sejuk-sejuk 😋


Resepi Pisang Karamel Bersos Kastard
Banjir dengan sos kastard. So nyummmy!


Resepi Pisang Karamel Sos Kastard
Ada taburan mix fruit, kismis dan parutan cheese cheddar


Selamat mencuba!

Kredit resepi :  Azura Idayu


Continue Reading

Saturday, April 18, 2020

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik | Kesakitan yang dialami semasa gastrik tak dapat nak dibayangkan. Hanya yang melaluinya saja faham betapa pedih dan sakit, sehingga ada yang terguling-guling.

Kembung perut, pedih ulu hati, loya dan kerap sendawa adalah tanda-tanda gastrik

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik
ESP Shaklee Untuk Gastrik

Bagaimana Gastrik Boleh Berlaku?

Ia berlaku apabila dinding permukaan dalam perut terhakis oleh asid gastrik yang dihasilkan oleh perut untuk mencernakan makanan.

Ketika perut terasa lapar atau badan memerlukan makanan, perut akan merembeskan asid gastrik ini.

Jika tiada makanan didalam perut, maka asid ini mula menghakis dinding permukaan perut.

Proses ini berulang kali dalam masa sebulan atau bertahun menyebabkan dinding perut menjadi tipis. Sebab itu orang yang ada gastrik tak tahan dengan keadaan perut kosong. Rasa pedih.


Punca-Punca Gastrik


Punca-Punca Gastrik
Punca-Punca Gastrik

80% penderita pesakit gastrik disebabkan oleh jangkitan kuman, manakala selebihnya punca gastrik seperti ;
  • merokok
  • pengambilan makanan yang pedas, berempah, berminyak atau masam
  • tekanan (meningkatkan pengeluaran asid gastrik dalam perut)
  • pengambilan ubat-ubatan yang kerap


Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik
Kebaikan ESP Shaklee Untuk Gastrik


Bagaimana ESP Shaklee membantu dalam meredakan dan mengurangkan sakit gastrik?

Untuk pengetahuan, ESP Shaklee adalah sumber protein yang dihasilkan daripada kacang soya NON GMO.
  • kacang soya sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkali - dapat meneutralkan keasidan di dalam perut yang dirembeskan oleh kelenjar perut.
  • ESP Shaklee ada kandungan protein yang tinggi - dapat membantu dalam sistem pencernaan bekerja dengan lebih baik kerana sistem pencernaan kita mula bekerja apabila wujudnya unsur protein dalam perut.
  • ESP Shaklee boleh menggantikan susu - dimana bagus untuk bantu membina semula, memulihkan dan menggantikan sel-sel rosak dengan sel-sel baru di lapisan mukosa perut yang rosak dan menipis akibat hakisan asid.

Minuman ESP Shaklee ini juga boleh memberikan tenaga kepada pesakit gastrik yang sering keletihan dan lesu. Selain itu, ia buatkan rasa kenyang yang lebih lama!


Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik
Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik

Wawa dulu ada pengalaman gastrik teruk sampai pengsan. Ini waktu zaman belajar 2010/11. Tak boleh langsung lapar, tak boleh langsung kenyang. Alih-alih badan yang kurus kering sebab makan cukup syarat. Lepas jumpa ESP tahun 2014, wawa makan ESP tak benti sampai sekarang. Alhamdulillah, belum pernah kena gastrik lagi. Ubat pun dah lama tak jumpa.


Bagi yang ada gastrik, nasihat Ruby,
amalkan gaya hidup yang sihat (tidak merokok), ambil pemakanan yang tidak masam dan tidak pedas serta kurangkan minuman berkafein dapat mengurangkan gastrik yang dialami.

Selain itu, anda juga boleh mencuba ESP Shaklee sebagai ikhtiar/usaha ;)

Lihat juga  :
Kebaikan ESP Shaklee Untuk Kulit


Untuk pertanyaan atau order,

Rubiah Kadir  |  016 6696703
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013



Continue Reading

Friday, April 17, 2020

Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik

Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik | Bagi yang ada masalah gastrik, biasanya golongan ini tidak tahan dengan keadaan perut kosong. Apabila tiba bulan Ramadhan, mesti mereka resah memikirkan macam mana cara nak menjalani ibadah puasa tanpa rasa sakit.

Gastrik atau gastritis satu penyakit yang sering dikaitkan dengan pedih atau sakit pada bahagian perut atau ulu hati. Ia adalah keradangan (inflamasi) yang berlaku di permukaan lapisan perut.

80% penderita pesakit gastrik disebabkan oleh jangkitan kuman, manakala selebihnya punca gastrik seperti merokok, pengambilan makanan yang pedas, berminyak atau masam dan tekanan.

Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik
Derita gastrik ketika berpuasa

Tanda-Tanda Gastrik

Mari kenali apakah tanda-tanda seseorang itu mengalami gastrik. Antaranya ;
  • Kerap sakit di bahagian kanan kepala terutama bila perut kosong atau lewat makan
  • Perut kembung
  • Sendawa yang kerap
  • Loya dan muntah
  • Sakit perut yang teramat sakit


Cara Untuk Mengatasi Gastrik Ketika Puasa

Gastrik bukanlah alasan untuk seseorang itu ponteng berpuasa. Malah berpuasa (mengosongkan perut) adalah baik untuk kesihatan menyeluruh. Sebenarnya ada beberapa cara yang boleh diikuti supaya anda yang ada gastrik ni boleh berpuasa dengan tenang dan tanpa halangan. InsyaAllah ;)

1)  Elakkan ;
  • Makanan bergoreng, berempah, berminyak, berlemak
  • Makanan dalam tin
  • Minuman bergas
  • Makanan yang ada asid tinggi (oren, limau, tomato)
  • Minuman berkafein
  • Tidur selepas selesai sahur atau berbuka
  • Berbuka dengan kuantiti yang banyak


2)  Amalkan ;
  • Berbuka puasa dalam kuantiti yang sederhana dan jarakkan pengambilan pemakanan. Contohnya berbuka puasa dengan air dan kurma kemudian dirikan solat maghrib. Makan nasi separuh pinggan dengan lauk seperti ikan stim beserta sayur dan buahan.
  • Selesai terawih, makan pula roti, oat atau biskut.
  • Seeloknya segerakan berbuka dan melewatkan waktu sahur.
  • Makanan yang dipangggang adalah lebih baik daripada  yang digoreng.
  • Banyakkan makan makanan karbohidrat kompleks seperti bijirij gandum, beras perang, kekacang badam dan oat.
  • Perlu minum 2 liter air sepanjang malam di waktu ramadan.
  • Ambil air susu atau air buahan ketika waktu bersahur.

Bagi mereka yang perlu makan ubat, pesakit dinasihatkan mengambil ubat pada waktu sahur (jika sekali sehari) dan waktu bersahur serta berbuka (jika 2x sehari) untuk memberi perlindungan atau mengurangkan keasidan dalam perut. Maknanya, dengan pengambilan ubat, pesakit gastrik boleh berpuasa seperti orang lain.



Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik

Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik
Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik

Set Puasa Shaklee ini membantu mereka yang mengalami gastrik dengan membekalkan tenaga, rasa kenyang dan kekal hidrasi sepanjang berpuasa.

  • ESP - sumber protein untuk rasa bertenaga dan kenyang yang lebih lama. Mudah disediakan dan dibancuh.

Baca lebih lanjut di sini 》 Kebaikan ESP SHAKLEE Untuk Gastrik

  • Performance Drink - minuman isotonik sihat untuk mengelakkan kehilangan air dari tubuh dengan mudah.
  • B Complex - menukarkan makanan kepada tenaga.
  • Peppermint Ginger - mengeluarkan angin yang berlebihan (punca kepada gastrik).
  • Ostematrix - kalsium bersifat alkali untuk menurunkan keasidan yang tinggi didalam perut.


Sebarang pertanyaan atau order, boleh hubungi di talian berikut :

Rubiah Kadir  |  016 6696703
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013
Continue Reading

Monday, April 13, 2020

Cyst Ovari (Jenis, Tanda & Rawatan)

Cyst Ovari biasanya berlaku pada sistem reproduktif seorang wanita. Ia adalah kantung yang mengandungi cecair/lendir didalamnya seperti air, darah beku, darah haid, lemak atau minyak. Ada juga cyst yang lebih kompleks di mana ia tumbuh bersama daging, tulang, rambut dan banyak lagi.

Cyst ovari ni ada pelbagai saiz. Dan kalau nak tahu saiznya boleh mencecah sebesar sebiji tembikai! Allahu, besar sungguh. Tak mampu nak bayangkan saiz macam tu ada dalam ovari.

Cyst Ovari (Jenis, tanda, punca)
Cyst Ovari


Bagaimana Cyst Ovari Terjadi?

Setiap kali wanita normal mengalami haid, ovari akan membentuk gelembung/kelompong yang dipanggil sebagai ovarian folikel.

Ia adalah normal bagi wanita kerana disitu terdapat benih/telur wanita yang dipanggil ovum. Selepas ia dikeluarkan melalui darah haid, sepatutnya ovarian folikel ini mengecut.

Tetapi ada sesetengah dari wanita yang ovarian folikelnya tidak mengecut dan membesar melebihi 2cm dan ia dipanggil ovarian cyst.

Apakah punca terjadinya Cyst Ovari ni?

  • Perubahan paras hormon - keadaan paras estrogen dan progesteron yang dipengaruhi oleh pelbagai faktor ni sangat mempengaruhi kesihatan wanita. Ia juga penyebab sama ada telur yang dibebaskan normal atau pramatang dan juga punca kepada masalah senggugut.
  • tekanan - akan mempengaruhi paras hormon.
  • faktor keturunan - genetik yang diwarisi dari seorang ibu kepada anaknya.


Jenis-Jenis Cyst Ovari


Cyst Ovari
Cyst yang terjadi pada ovari

Mari lihat satu persatu jenis cyst yang ada.

# Functional
Kedua-dua jenis cyst ini mudah hilang dalam masa 1-3 bulan. Ia dikategorikan functional cyst sebab berlaku ketika ovari masih berfungsi atau semasa ovulasi.
  • Corpus luteal cyst - ovum telah dilepaskan tapi kantung pula membesar. Namun ia akan hilang selepas beberapa minggu tapi ada juga yang saiznya membesar melebihi 5cm.
  • Follicular cyst - Folikel tidak pecah untuk melepaskan ovum. Ia terus berkembang dan membesar.


# Dermoid cyst
 mengandungi pelbagai jenis tisu primitive seperti bahan lemak, rambut, gigi, serpihan tulang dan tisu rawan. Ia mampu membesar dan menyebabkan kesakitan.


# Polycystic Ovari (PCOS)
disebabkan timbunan kecil cyst-cyst kecil yang berganda akibat masalah ketidakseimbangan hormon. Ia terjadi pada wanita yang mengalami haid tidak teratur.


# Endometriosis
Sel-sel yang terdapat diluar rahim


# Cystadenoma
kandungannya air. Cyst ni besar, macam hamil 9 bulan.



Tanda-Tanda Cyst Ovari


Cyst Ovari (Jenis,Tanda & Rawatan)
Cyst Ovari

Kebanyakan wanita tidak sedar dan tidak tahu, bahawa mereka sedang mengalami cyst ovari kerana ianya jarang memberi masalah atau gejala. Ia kerap berlaku pada golongan wanita muda. Ia hanya boleh diketahui oleh seseorang apabila melakukan ultrasound.

Berikut antara tanda-tanda cyst ovari seperti ;
  • Perut buncit (sedikit ke depan)
  • Muntah dan loya
  • Sakit ketika hubungan kelamin
  • Kerap buang air kecil
  • Rasa perut penuh dan tak selesa serta rasa cepat kenyang
  • Rasa berat pada ari-ari
  • Sakit di belakang atau peha

Adakah cyst punca ketidaksuburan?
Kebanyakan cyst tidak menggangu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekiranya anda ada mengalami PCOS ataupun endometriosis, ia mungkin berkait rapat dengan kesuburan.



Apakah rawatan untuk Cyst Ovari?

Kebanyakkan cyst ovari tak bahaya dan secara semulajadinya akan hilang sendirinya tanpa memerlukan rawatan.

Rawatan akan diberikan bergantung kepada jenis cyst yang dialami. Biasanya jenis corpus luteal cyst, rawatan dan nasihat oleh doktor ialah "tunggu dan lihat". Lazimnya doktor akan pantau sama ada cyst tersebut makin besar atau bertukar bentuk.


Pembedahan Cyst Ovari
Pembedahan dilakukan jika saiz cyst makin membesar

Rawatan pembedahan dilakukan jika saiz cyst itu besar dan makin membesar.
  • Pembedahan laparoskopi (pembedahan potongan kecil dan guna kamera)
  • Pembedahan laparotomi (pembedahan potongan besar) jika cyst terlalu besar atau cyst menunjukkan simptom kanser.

Walaubagaimanapun, rawatan akan diberikan berdasarkan gejala, bentuk cyst dan keputusan darah.

Kesimpulannya, jika anda mengalami tanda-tanda yang Ruby sebutkan di atas, bolehlah segera berjumpa doktor untuk buat pemeriksaan. Wahai wanita, sayangi dan jaga diri anda sebaiknya ;)
Continue Reading

Sunday, April 12, 2020

Promosi Jom Shaklee Welcome Set

Dalam Promosi Jom Shaklee Welcome Set, terdapat 4 pilihan set promosi yang ditawarkan untuk anda iaitu ;
  • Prenatal Set
  • Postnatal Set
  • Daily Essential Set
  • Youth Starter Set

Promosi Jom Shaklee Welcome Set
Promosi Jom Shaklee Welcome Set


Apa yang istimewanya set Jom Shaklee?

# ekslusif hanya untuk Ahli Baru sahaja
Jika sudah menjadi ahli Shaklee, anda tidak layak untuk membeli set promosi ini. Boleh daftarkan untuk adik beradik, kawan-kawan dan sesiapa saja yang berumur 18 tahun ke atas.

# keahlian Shaklee percuma (Free Membership Shaklee)
Yeayy, anda jimat untuk bayaran yuran ahli sebanyak RM35.

# belian harga ahli Shaklee
Dapat diskaun sebanyak 15-20%!

# 10% diskaun tambahan
Wahh, dapat lagi 10% less dari harga ahli! Istimewa hanya untuk ahli baru sahaja. Ruby pun tak dapat tau harga macam ni.

# menikmati penghantaran percuma
Jimat kos delivery iaitu RM10

# menikmati cashback (bonus)
Set yang menepati syarat 150UV dan ke atas iaitu Set Daily Essential & Set Youth

# tempoh 60 hari
Anda boleh membeli kesemua 4 set promosi berlainan (hanya 1 set untuk setiap pakej promosi) dalam tempoh 60hari dari tarikh pendaftaran menjadi ahli Shaklee.


Tempoh PROMOSI JOM SHAKLEE  》 Bermula Mac sehingga Jun 2020



4 pilihan set Promosi Jom Shaklee Welcome Set


1.  Jom Shaklee : Prenatal Set


Promosi Jom Shaklee Prenatal Set
Set Hamil Shaklee

Prenatal Set ini membekalkan nutrien yang lengkap untuk keperluan ibu-ibu hamil. Kesihatan keseluruhan dan pemakanan seseorang wanita akan memberi kesan besar pada perkembangan dan pembesaran bayi dalam kandungan.

Set terdiri daripada 6 produk iaitu ;
  • Vitalea
  • B Complex
  • SR Vita C
  • Ostematrix
  • ESP

Set ini sesuai untuk ;
  • Wanita yang belum hamil
  • Wanita yang merancang untuk hamil
  • Wanita yang sedang hamil


Baca lebih lanjut untuk kebaikan setiap produk 》 Set Hamil Shaklee


Harga After Less (10% dari harga Ahli) : RM438.30

  • Percuma keahlian Shaklee
  • Percuma penghantaran
  • Percuma paper bag


2.  Jom Shaklee : Postnatal Set


Promosi Jom Shaklee Postnatal Set
Set Bersalin/Berpantang Shaklee

Postnatal Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan ibu selepas kelahiran. Membantu ibu untuk kembali cergas dan bertenaga. Dapat mengembalikan bentuk badan dan mengawal emosi Ibu ketika berpantang. Set ini juga membantu untuk menghasilkan susu ibu.

Set terdiri daripada 7 produk iaitu ;
  • Vitalea
  • B Complex
  • SR Vita C
  • Ostematrix
  • Alfafa Complex
  • ESP

Baca lebih lanjut tentang kebaikan setiap produk 》 Set Berpantang Shaklee


Harga after less (10% diskaun dari harga Ahli) : RM479.70

  • Percuma keahlian Shaklee
  • Percuma penghantaran
  • Percuma paper bag



3.  Jom Shaklee : Daily Essential Set

Promosi Jom Shaklee Daily Essential Set
Set Keperluan Harian

Daily Essential Set ini membekalkan nutrisi asas yang penting dan berkhasiat yang diperlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.

Set terdiri daripada 6 produk iaitu ;
  • Vitalea - 28 jenis multivitamin dan mineral utama untuk menyokong kesihatan optimum
  • B Complex - 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik, berperanan untuk fungsi tubuh kerana membantu tukarkan makanan kepada tenaga untuk sel-sel tubuh anda.
  • SR Vita C - untuk kesihatan gigi, gusi, tulang dan kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan.
  • ESP - minuman lazat yang kaya dengan kalsium dan protein. Ianya adalah protein soya.
  • Vivix - minuman botani yang lazat, kaya dengan polifenol. Baik untuk kesihatan sel. Sel yang sihat kunci kepada tubuh yang sihat dan cergas.


Set ini sesuai untuk ;
  • Yang mementingkan kesihatan tubuh
  • Ada masalah kulit dan ingin kulit cantik
  • Pasangan yang ikhtiar untuk hamil
  • Ibu berpantang
  • Selepas menjalani pembedahan


Harga after less (10% diskaun dari harga Ahli) : RM736.20

  • Percuma keahlian Shaklee
  • Percuma penghantaran
  • Percuma paper bag
  • Cashback  RM36


4.  Promosi Jom Shaklee : Youth Starter Set

Promosi Jom Shaklee Youth Starter Set
Youth Skincare Shaklee

Youth Starter Set ini adalah set asas untuk penjagaan luaran kulit. Menambahbaik kesihatan kulit, dijamin mampu mengubah usia kulit menjadi lebih muda.

Set ini terdiri daripada 4 produk iaitu ;

Sesuai untuk wanita/lelaki yang ada ;
  • Jerawat
  • Parut hitam
  • Sunburn
  • Tona tak sekata
  • Liang pori besar
  • Yang inginkan skincare organik
  • Yang mementingkan kesihatan kulit dan penampilan


Harga after less (10% diskaun dari harga Ahli) : RM612.00
  • Percuma keahlian Shaklee
  • Percuma penghantaran
  • Percuma paper bag
  • Cashback  RM29

Baca juga :





Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan Promosi Jom Shaklee?

Cara Jadi Ahli Shaklee

1.  Daftar Shaklee secara online
  • Anda akan dibawa terus ke pautan website Shaklee.
  • Isi detail maklumat anda dalam borang tersebut dan submit.
  • Tunggu SMS dari Shaklee. NO ID dan password akan diberikan.
  • Log in ke website www.shaklee2u.com.my untuk pengaktifan keahlian dan belian produk yang dikehendaki.

Atau


2.  Hubungi Ruby di talian ini  016 6696703  untuk membantu anda bagi pendaftaran ahli Shaklee dan pembelian produk Jom Shaklee.



Continue Reading

Saturday, April 11, 2020

Cara Jadi Ahli Shaklee

Untuk pengetahuan semua, bermula bulan Mac 2020, yuran bagi sesiapa yang ingin menjadi atau mendaftar ahli Shaklee cuma RM35 saja! Jika sebelum ini bayarannya adalah RM65. Wahhh, jauh lebih murah.

Berikut antara keistimewaan yang bakal anda nikmati sebagai "Ahli Shaklee" :
  • membeli dengan harga ahli - penjimatan sehingga 15-20% dari harga runcit untuk setiap produk.
  • dapat cashback (bonus) - setiap produk ada point (UV) yang boleh ditukarkan kepada RM. Jika belian bulanan seseorang ahli Shaklee yang terkumpul sebanyak 150UV dan ke atas, layak menerima bonus. Tak kiralah samada beliau buat bisnes Shaklee atau tak, bila cukup syarat terima bonus, Shaklee bayar. Best kan?

Cara Jadi Ahli Shaklee
Cara Jadi Ahli Shaklee


Cara Jadi Ahli Shaklee

Ruby nak share dengan anda 3 cara mudah untuk menjadi Ahli Shaklee. Anda boleh membuat pilihan cara yang mana anda inginkan. Setiap ahli akan mendapat e-starter kit Shaklee yang mengandungi :
  • product guide
  • business guide
  • nutrition
  • Dr Forest C.Shaklee thoughtsmanship


1.  Bayar RM35
  • Atau boleh hubungi Ruby untuk buat pendaftaran bagi pihak anda. Whatsapp Ruby disini 》 016 6696703


2.  Free Membership Shaklee Melalui Produk Pilihan
  • Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda sebanyak 100UV (nilai dalam lingkungan RM370) dalam 1 resit untuk melayakkan Free Membership Shaklee
  • Atau boleh hubungi Ruby untuk buat pendaftaran bagi pihak anda. WhatsApp Ruby disini 》 016 6696703


3. Free Membership Shaklee Melalui Produk Welcome Set
  • Beli mana-mana Welcome Set, anda layak untuk mendapat Free Membership Shaklee
  • Terdapat 4 pilihan dalam Welcome Set Shaklee - Set Hamil, Set Bersalin, Set Harian dan Set Skincare Youth
  • Atau boleh hubungi Ruby untuk buat pendaftaran bagi pihak anda. Whatsapp Ruby disini 》 016 6696703

Cara Jadi Ahli Shaklee
Welcome Set Shaklee - 10% dari harga ahli


Baca lebih lanjut setiap kebaikan set dalam  Promosi Jom Shaklee Welcome Set


Cara ketiga menjadi pilihan ramai kerana mereka juga akan menikmati :
  • Keahlian percuma
  • Penghantaran percuma
  • Membeli dengan harga jauh lebih murah. 10% dari harga ahli!
  • Bonus Shaklee


Okay, ini saja tiga Cara Nak Menjadi Ahli Shaklee. Senang, mudah dan jimat. Yang mana berhajat nak jadi ahli tu, inilah peluang terbaik untuk anda mendaftar. Boleh pilih sama ada nak daftar cara 1, 2 ataupun 3 ;)

Ada yang tanya, "daftar ahli Shaklee wajib berniaga ke?" Tak wajib sebenarnya. Jadi ahli hanya sekadar untuk makan sendiri pun boleh je.

Siapa yang berminat nak buat income tepi, nak buat bisnes Shaklee macam Ruby, sangat dialu-alukan. InsyaAllah, Ruby boleh guide anda 1 persatu macam mana nak mulakan. Boleh belajar buat marketing melalui blog, Ig dan Fb.

Kalau ada yang tak faham atau perlukan maklumat lebih lanjut, boleh hubungi Ruby di talian ni  016 6696703 . Ruby akan bantu anda untuk pendaftaran dan dapatkan produk Shaklee dengan mudah.


Cara Jadi Ahli Shaklee
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013

Continue Reading

Thursday, April 9, 2020

4 Ramuan Utama Vivix Shaklee

Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani yang lazat. Ia merupakan kejayaan inovasi melalui sains dan menggunakan alam semulajadi. Tiada perisa tiruan, pewarna, pemanis atau pengawet.
  • Halal
  • Tanpa alkohol
  • Disokong oleh 6 paten

Ramuan Utama Vivix Shaklee
Ramuan Utama Vivix Shaklee


4 Ramuan Utama Vivix Shaklee

Selain buah Anggur Muscadine yang amat berkuasa, ramuan utama dalam Vivix Shaklee juga dicampurkan dengan Rejuvetrol yang sedang dipatenkan iaitu ekstrak Knotweed Jepun, ekstrak Lobak Ungu dan juga ekstrak Elderberi Eropah. Ini semua campuran sempurna POLIFENOL yang mana untuk tingkatkan keberkesanan dan beri spektrum perlindungan yang lebih meluas.


Shaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten bagi mengekalkan kuasa antioksidan dan polifenol supaya anda lebih bertenaga serta sihat dengan minuman botani ini.


Polifenol adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan, buah beri dan sayuran. Ia dihasilkan sebagai sistem pertahanan tumbuhan yang bertindakbalas kepada persekitaran yang bahaya seperti serangan kuman, kecederaan, radiasi ultraviolet dan juga iklim berbahaya. Ia juga beri warna yang terang pada sayur, buah beri dan buah-buahan.


1. Anggur Muscadine


Ramuan Utama Vivix Shaklee
Anggur Muscadine

Buah Anggur yang luar biasa dengan antioksidan yang luar biasa!
Anggur liar ini mempunyai 20 kromosom (anggur biasa hanya 19 kromosom) dan kerana pasangan tambahan kromosom, ini menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

Sifat unik seperti bersaiz besar, kulit dan biji benihnya yang tebal serta tumbuh dalam cuaca ekstrem menjadikan anggur muscadine ada ciri antioksidan yang amat banyak (6-8 kali lebih tinggi dari beri biru!).

Ia juga ada asid elagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrien yang tidak di jumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ada ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.


Baca lebih lanjut 》 Kelebihan Anggur Muscadine




2. Lobak Ungu


Ramuan Utama Vivix Shaklee Lobak Ungu
Lobak Ungu

Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterprnes dan anthocyanins antioksidan yang mustajab.

Antosianin iaitu antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.

Asid Klorogenik yang terdapat dalam lobak ini dapat membantu mengurangkan diabetis dan penyakit jantung.


  • Galakkan penglihatan yang sihat
  • Tingkatkan keanjalan saluran darah
  • Mengurangkan keradangan



3. Eldeberi Eropah


Ramuan Utama Vivix Shaklee Elderberi Eropah
Eldeberi Eropah

Berry mengandungi flavonoid di mana ada ciri antioksidan yang kuat. Selain itu terdapat juga vitamin A, B dan C serta asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

  • Mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • Mengandungi ciri antibakteria dan antivirus.
  • Menggalakkan perkembangan sel yang normal dan sihat.

Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung.

Juga bagus dalam pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.





4. Polygonum Cuspidatum


Ramuan Utama Vivix Shaklee Knotweed Jepun
Polygonum Cuspidatum

Merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, boleh juga di temui di Amerika Utara dan Eropah.

Sumber komersial Resveratrol.

Mempunyai manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.


  • Galakkan kadar keradangan yang sihat.
  • Membaiki peredaran darah.
  • Menghalang pengumplan platelet darah.


Campuran sempurna polifenol ini membantu anda untuk hidup lebih aktif dan lama.


  • 10x lebih berkuasa daripada Resveratrol sahaja
  • 15 polifenol untuk perlindungan spektrum yang lebih luas







Baca juga :





Sebarang info, pertanyaan atau belian produk Vivix Shaklee, boleh terus berhubung dengan Ruby ditalian berikut  Ruby | 016 6696703

Pengedar Shaklee Di Puchong, Putra Perdana, Taman Mas, Aeon Puchong Utama, Tesco Bukit Puchong, Meranti Jaya


Continue Reading

Monday, April 6, 2020

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst

Ovarian cyst ialah kantung yang berisi cecair dalam ovari. Selalunya tak menunjukkan sebarang simptom tetapi kadangkala anda akan berasa perut kembung dan tak selesa atau sakit belakang. Cyst ini bahaya jika saiznya makin membesar. Boleh jadi sebesar tembikai tau.


Tanda-Tanda Ovarian Cyst

Tak semua orang alami tanda-tanda ini, tapi jika ada, ruby nasihatkan anda untuk pergi ke klinik atau hospital untuk buat ultrasound ye. Antara simptom cyst ialah :

  •  Sakit Perut – rasa sakit dekat bahagian abdomen atau pelvis
  •  Haid tidak teratur
  •  Period pain
  •  Tak lawas buang air kecil dan air besar
  •  Berat badan naik mendadak
  •  Cepat penat dan loya



Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst

Ruby nak kongsikan feedback pengguna yang berjaya kecutkan cyst dengan supplemen Vivix.

Cuak juga, takut jadi makin worst. Semalaman tak boleh tidur duk mikir pasal scan cyst ni. Alhamdulillah, cyst makin mengecut. Dari saiz 3.8 cm, dah jadi kepada 2.5 cm saiznya. Asbab mencuba dan ikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst
Cyst pada ovari wanita


Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst
Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst


Vivix Shaklee ni sebenarnya kaya dengan polifenol. Iaitu sejenis antioksidan yang sangat power. Banyak kebaikan dan manfaat untuk tubuh manusia. Salah satu fungsinya membantu untuk merencatkan sel-sel abnormal dan menghasilkan sel-sel yang sihat. Bila sel sihat, badan pun sihat. InsyaAllah.


Baca juga :

Kebaikan Polifenol Untuk Sel Yang Sihat

Kebaikan Polifenol Untuk Kulit

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kulit


Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, mencegah atau menyembuh sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk supplemen.


Promosi Jom Shaklee : Twinpack Shaklee

Promosi Jom Shaklee Vivix
Vivix Shaklee

HARGA RUNCIT  RM950.00

HARGA SELEPAS DISKAUN  RM684!

Apa yang bestnya set ini?
✅ Diskaun 10% dari harga Ahli
✅ FREE Membership (RM 35)
✅ FREE Postage (RM10)
✅ Cash Rebate (RM34.20)

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Ruby di talian berikut :


Continue Reading