Wednesday, April 29, 2020

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL | Dalam keadaan ekonomi negara kita yang semakin mencabar ekoran penularan wabak Covid-19, ramai yang ambil langkah bijak dengan cara "berbisnes" sebagai sumber pendapatan dan demi kelansungan hidup.

Ruby percaya dan pasti mereka ini akan memilih bisnes secara online kerana kos atau modal yang diperlukan sangat rendah.

Tak perlu untuk menyewa kedai/pejabat, tak perlukan staff yang ramai, anda mampu memulakan bisnes online sendiri dengan hanya menggunakan gadjet!

Ya, dengan smartphone ataupun laptop, anda kini boleh jana bisnes online paling mudah dengan PG Mall!


Kelebihan PG Mall

Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL
PG Mall - Platform E-Commerce No 1

PG Mall  adalah platform perdagangan (E-Commerce) No 1 Malaysia. Yang menariknya, PG Mall ni satu-satunya "e-commerce tempatan" di Malaysia. Untuk pengetahuan, ia telah ditubuhkan pada tahun 2017.

Kini, PG Mall mempunyai lebih daripada 1juta pelanggan (semua masih berkembang) di seluruh Asia Tenggara.


Destinasi Membeli-Belah Dalam Satu Bumbung

Sebenarnya PG Mall ni portal membeli-belah.

Terdapat 1 juta produk tempatan dan antarabangsa dari pelbagai kategori termasuk fesyen & aksesori, elektronik, telefon bimbit & tablet, perkakas rumah kediaman & tempat tinggal, kesihatan & kecantikan, kanak-kanak & bayi dan barangan runcit di PG Mall. Wahh, banyak betul!

Yang bestnya, barangan kemas pun ada dijual disini. Orang perempuan macam Ruby mestilah suka kategori yang satu ni ;)

Selain itu, anda juga boleh membeli produk dan kraftangan buatan tempatan yang berkualiti di Malaysia.


Meluaskan Perniagaan Untuk Seller

PG Mall menawarkan platform hebat untuk setiap peniaga bagi mengembangkan perniagaan mereka di PG Mall dengan membimbing peniaga berskala kecil dan sederhana melalui sokongan pendidikan yang berterusan.

✅ ZERO
yuran pendaftaran

✅ FREE
kempen pemasaran dalam talian dan luar talian

✅ FREE
subsidi pemasaran pada produk

✅ FREE & PASSIONATE
sokongan dari 18 team PG Mall di seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia.


Keistimewaan menjadi Seller Di PG Mall Seller yang perlu anda tahu ;


Bisnes Online Paling Mudah Dengan PG MALL


1.  Satu-satunya platform yang mempunyai semua rakan e-dompet utama (Maybank QRPay, TouchNGo e-wallet, Boost, Grab Pay, AliPay dll). Ini memberi dorongan kepada seller untuk dapat lebih banyak pembeli dengan banyak pilihan daftar keluar yang disediakan.


2. Mempunyai sekumpulan pelanggan yang menyokong kuat dalam mempromosikan peniaga di PG Mall ke rangkaian dan media sosial mereka mengenai pengalaman mereka yang telah membeli-belah.


3.  Ada Pasukan Kumpulan Pengurusan Sistem Maklumat (MIS) yang kuat dirumah, membolehkan seller lakukan pelbagai kempen dan integrasi kedai kreatif.


4.  Seller juga disokong dengan kempen kreatif yang dilakukan oleh rakan edompet dan bank yang berbeza pada setiap bulan untuk menaikkan jualan/trafik kedai.


5.  PG Mall bekerjasama dengan kesemua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses delivery untuk seller di PG Mall.


6. PG Mall bekerjasama dengan SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend, urStore, tresGo, Etailer Gateaway, Red Dino mengalu-alukan semua penjual yang ada menggunakan perkhidmatan ini untuk jadi penjual di PG Mall.


Sign Up Now

PG Mall menyasarkan sekurang-kurangnya 10 000 untuk menyertainya tahun ini.

Sesiapa yang ingin dan berminat untuk mengiklankan produk-produk perniagaan mereka di platform perniagaan PG Mall, bolehlah sign up sebagai seller di link ni ya. Boleh klik sini  seller.pgmall.my


About PGMall :

Website : www.pgmall.my

Facebook : www.facebook.com/PGM

18 comments:

  1. Sekarang kena cari alternatiflah kan. Moga wabak ini segera pergi... Amin...

    ReplyDelete
  2. Kaedah bayaran selamat tu paling penting.
    Kalau tak kita pun takut nak beli kalau tak yakin barang tak sampai atau penjual tak jujur.

    ReplyDelete
  3. Baru je tgk platform PG Mall ni. Banyak produknyg ada cuma belum sempat hadam nak bandingkan harga.

    ReplyDelete
  4. Bagi mereka yang mula nak meniaga, memang bagus jadikan PGmall ni sebagai platform menjana pendapatan..yuran pun free, dan banyak lagi manfaat yang ada kan...

    ReplyDelete
  5. basgusnya. membuka ruang dan platform kepada seller rakyat kita. boleh la saya cuba sertai!

    ReplyDelete
  6. saya pernah dengar tapi tak tau detail, tq for sharing.. btw done follow #217

    ReplyDelete
  7. Bagusnya, siapa yg suka berniaga atau sdg berniaga bolehlah cuba platform PG Mall ni. Nanti sis survey2 jugak..mcm berminat je

    ReplyDelete
  8. Wahh... Bagus adanya platform PG Mall ini, ianya pasti membantu ramai usahawan kecil nak nak di kala covid19 ini, beli online jer mudah

    ReplyDelete
  9. Pg mall ni kira platform baru juga kan tapi bagus sbb lokal.. Harap2 sebagus lazada dan shopee menjadi seller mereka

    ReplyDelete
  10. Oh dari 2017 rupanya PG Mall ditubuhkan ya. saya pulak belum pernah perasan tentang kewujudannya.

    ReplyDelete
  11. Okay lepss ni bolehlah shopping online dkt sini pulak. Ada banyak pilihanlah lepas ni. Boleh lah bandingkan harga kan 😊

    ReplyDelete
  12. Woww.. makin mudah untuk shopping la lepas ni. Nak tambah duit tepi pun boleh 😊

    ReplyDelete
  13. wah !! macam2 ada kat PG Mall ni.. senang sekali jalan sambil2 tengok emas kan.. hee~ sambil menyimpan, membeli jugak..

    ReplyDelete
  14. PG Mall memang dah buat kite tergoda nak shopping dekat situ, time PKP ni banyaklah masa nak scroll web online shopping

    ReplyDelete
  15. ok juga tu, bolehlah cuba, zaman sekarang mmg semua online lebih mudah

    ReplyDelete
  16. Konsep semua dibawah satu bumbung ni mmg menarik. Senang dan sangat praktikal

    ReplyDelete
  17. setanding lazada dan shopee.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)