Wednesday, September 16, 2020

Set Menyusu Shaklee Bajet

Untuk dapat manfaat dalam penyusuan susu ibu, para ibu digalakkan untuk menyusukan sepenuhnya bayi mereka (secara ekslusif tanpa makanan tambahan) dari lahir sehingga 6 bulan pertama. Kemudian ia diteruskan sehingga tempoh 2 tahun.


Susu ibu banyak memberi kebaikan pada bayi kerana mengandungi pelbagai nutrien yang berkhasiat malah ia mudah dihadam dan melindungi bayi daripada jangkitan. Bagi si ibu pula, aktiviti menyusu ini membakar kalori (mengembalikan bentuk badan asal) serta mengecutkan rahim.


Sumber Google


Pengalaman Sendiri Menyusukan 4 Orang Anak

Ruby akui gagal menyusukan anak yang sulung dalam fasa pertama tu. Masalah susu yang sedikit, kurang ilmu serta sikap ambil mudah antara punca kenapa Ruby beralih arah kepada susu formula ;(

Alhamdulillah, untuk anak kedua, ketiga dan keempat, Ruby berjaya menyusukan mereka lebih dari setahun. Malah anak keempat sekarang ni yang berusia 3 tahun 6 bulan masih menyusu badan.

Ruby akui, breastfeeding bukan sesuatu kerja yang mudah. Banyak cabarannya namun sebenarnya, pilihan di tangan kita. Bagaimana cara nak atasi dan kesanggupan untuk kita hadapi situasi tu ;)


Set Menyusu Shaklee Bajet

Juga terkenal sebagai  "Shaklee Milkbooster". Vitamin-vitamin dalam set ini alternatif bagi membantu ibu-ibu untuk menambahkan susu badan dan beri tenaga kepada ibu supaya tak letih/penat.

Set Menyusu Shaklee Bajet
Set Menyusu Shaklee Bajet

ESP Shaklee

  • Bantu dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi.
  • Meningkatkan sistem imuniti.
  • Susu ibu terdiri dari PROTEIN. Begitu juga seluruh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi, sangat penting untuk pembinaan sel tubuh kita. ESP adalah sumber protein soya dari NON GMO (tidak diubah genetiknya).
  • Memberi tenaga berpanjangan kerana rendah GI.
  • Susu lebih pekat dan bayi menjadi kenyang.
  • Bonus = kulit si bayi & ibu jadi sihat dan cantik.

Baca info lengkap :

Alfafa Complex

Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana khasiatnya yang banyak dengan nutrisi.
  • Alfafa terkenal sebagai "galactagog" iaitu penggalak penghasilan susu ibu dengan cara meransang tisu payudara dan bekalan susu.
  • Bonus untuk si ibu, alfafa bagus untuk masalah keputihan, kurangkan senggugut dan bagus untuk detox!


Ingin diingatkan, untuk menjayakan penyusuan susu ibu, sangat penting konsep demand VS supply. Lebih banyak ransangan kepada payudara, lebih banyak susu yang akan terhasil.  Dalam erti kata, makin kerap bayi menyusu atau makin kerap susu dipam keluar, maka susu ibu akan jadi lebih banyak ;)

Ibu juga digalakkan minum air yang mencukupi serta amalkan pemakanan yang sihat & seimbang.


Untuk pertanyaan dan order :

Pengedar Sah Shaklee
Rubiah Kadir  945759




10 comments:

  1. rindu pulak rasa nak menyusukan anak hehe.. tapi anak2 dah besar

    ReplyDelete
  2. lama juga tu yea anak ke empat tu..
    salam kenal..follow here

    ReplyDelete
  3. Me ambil ESP dengan ostematrix,vitamin B untuk banyakkan n pekatkan susu badan

    ReplyDelete
  4. Salam kak, blogwalking here, done follow blog akak. Set menyusu shaklee bajet ni mmg sesuai utk ibu bekerja atau ibu yang banyak travel ke sana sini kan kak. terbaik kak. :)

    ReplyDelete
  5. Bagus ye ada set bajet ni. Boleh lah mereka mampu milik ikut bajet.

    ReplyDelete
  6. bagus ada set bajet mcm ni semua org mampu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)