24 October 2020

Set Resdung Shaklee

Keradangan atau jangkitan yang terjadi pada lapisan membran di rongga sinus dipanggil radang sinus atau sebenarnya lebih dikenali sebagai Resdung

Untuk pengetahuan, sinus adalah rongga berisi udara pada tengkorak yang dilapisi oleh membran. Membran ini berfungsi untuk mengeluarkan sedikit cairan untuk perangkap kotoran dan beri kelembapan pada rongga hidung.


Set Resdung Shaklee
Sinus yang sihat vs Sinus yang tidak sihat


Tanda-Tanda Resdung

Berikut tanda-tanda yang menunjukkan seseorang itu menghidapi resdung iaitu ;
  • Hidung kerap gatal, berair atau tersumbat
  • Bersin
  • Kurang deria rasa dan bau
  • Sakit telinga
  • Sakit kepala
  • Hidung berbau busuk

Jika keadaan resdung makin teruk, ia akan melibatkan organ mata, telinga dan juga tekak.

Ya, memang benar. Walaupun masalah ni bukan kategori penyakit yang mengancam nyawa, namun komplikasi resdung akan beri kesan kepada kualiti hidup seseorang. Contohnya, jika hidung yang tersumbat/berair, ia boleh mengganggu aktiviti harian (ketika bekerja atau bersekolah). Tidur dalam keadaan yang tak selesa.


Set Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee
Cadangan Set Resdung Shaklee

Set ini membantu mengurangkan keradangan, kegatalan dan ketidakselesaan akibat resdung.


Alfafa Complex
Alfafa Complex - Set Resdung Shaklee

  • Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang padat dengan mineral, vitamin dan protein.
  • Ramuanya yang kaya dengan sumber klorofil, mengurangkan keradangan daripada alergik, gegata dan sinusitis.

Pesakit SLE/Autoimmune/Ibu Hami/G6PF/ sedang mengambil ubat Warfarin atau pil perancang tidak digalakkan ambil Alfafa Complex.


B Complex
B Complex - Set Resdung Shaklee

  • Terdiri daripada 8 jenis Vitamin B. Kandungan B6 berperanan penting  untuk memulihara selaput lendir yang sihat dan bantu menghasilkan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti stress. Apabila resdung menyerang, B Complex ni akan jadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan pada bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
  • Mengurangkan rasa sakit kepala yang dialami.


Sustained Release Vitamin C
Vitamin C- Set Resdung Shaklee
    • Vitamin C bersama bioflavonoid yang ada teknologi sustained release yang mana melepaskan Vitamin C berperingkat (jam demi jam).
    • Meningkatkan fungsi sistem antibodi, bantu elak jangkitan dan mengurangkan mukus. Dipercayai sebagai "anti histamin semulajadi".
    • Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.


    Testimoni Set Resdung Shaklee

    Testimoni Set Resdung Shaklee


    Dulu asal bangun pagi je konfem saya bersin tak berenti. Pernah saya bersin sampai darah keluar dari hidung. Boleh dikatakan saya alami resdung yang agak teruk laa. Siap muka gatal lagi. Jerawat tak yah habaq laa. Saya guna set resdung Shaklee Vitamin C, B Complex & Alfafa Complex. Selepas 10 tahun baru rasa macam boleh bernafas dengan segar dan lancar. Alhamdulillah sangat kan!


    Untuk info atau pembelian produk Shaklee ;
    Rubiah Kadir
    Pengedar Sah Shaklee sejak 2013
    Continue Reading

    21 October 2020

    Pageviews Blog RubiahKadir Cecah 1 Juta

    Sebagai blogger, tak tahu nak describe macam mana feeling ni. Yelah kita bukan kategori "otai" macam blogger yang lain. Rasa jakun pun iya. Hehehe ๐Ÿ˜†

    Alhamdulillah blog rubiahkadir dot com dah pun mencecah 1 juta pageviews. Ya Allah, cepat betul naik angkanya. Sungguh Ruby tak sangka.


    Pageviews Blog RubiahKadir Cecah 1 Juta


    Ruby plan dan target haritu end DEC 2020 baru dapat angka 1 juta tu. Tapi target dah berjaya achieve 2 bulan lebih awal. MasyaAllah ๐Ÿ˜ญ

    Pageview Jun 2020  = 364 K
    Pageview Sept 2020 = 800 K

    Walaupun Ruby kurang update, traffic ke blog nampak ada peningkatan asbab entry/content yang evergreen di blog ๐Ÿ˜‹

    Pageview (PV) dari 2k naik 3k. Dari 3k ke angka 4k. Dan sekarang boleh dikatakan maintain 5k PV setiap hari. Syukur!


    Pageview 21.10.2020


    Income Adsense (tabung iklan blog) dari nilai $0.20 $0.50 pun sama naik melonjak ke $1 sehari.

    Usaha dan penat lelah sebelum ni "bercucuk tanam" di blog rasa terubat. Sekarang tinggal tadah bakul "kutip hasilnya" = sales Shaklee +  Google adsense ๐Ÿ’ฐ

    Dah alang-alang tu kita kaut sekali dua peluang cari duit melalui blog.


    Tabung Adsense
    Bulan Sept yang lepas
    dah merasa cash out pertama


    Tiada daya upaya dan kekuatan bagiku, dengan segala izinNya memberi ilham dan idea untuk Ruby menulis. Alhamdulillah ๐Ÿคฉ

    Banyak lagi yang perlu diperbaiki. Baik dari segi content dan juga gaya penulisan.

    Perjalanan Ruby dalam dunia blogging tak semudah yang di sangka. Sebab Ruby bermula dengan zero. Ya ZERO. Tak tahu langsung tentang blog. Masa tu laptop pun tak de. Surirumah "bodo bodo" je.

    Tak de akaun FB dan Instagram. Tak tahu apa. Hahaha.

    Umi Shaklee saya sendiri saksi saya jatuh bangun tersungkur berpuluh kali dah untuk sampai ke tahap ni. Berkat tunjuk ajar mentor-mentor Shaklee, alhamdulillah merasa ke tahap ini.

    Mereka lebih dulu "makan garam" dari kita. Mereka dah lalui macam-macam untuk berjaya.

    Kita sebagai anak murid kenalah duplicate.

    Sambil taip sambil ๐Ÿ˜ญ
    Suara je ganaih tapi cengeng bebenor rupanya. Hahahaha.

    -----

    Dengan ini, Ruby buka 3 seat protege untuk Ruby guide anda yang betul-betul komited dan ingin JANA INCOME melalui blog. 

    Pengalaman Ruby sendiri, buat sale besar-besar dengan customer blog. Mereka akan beli lebih dari 1 produk. Shopping Shaklee Rm400 hingga Rm500 dalam 1 resit dah biasa. Malah ada lebih lagi dari angka tu.

    Ruby akan tunjuk cara macam mana buat blog dan cara buat duit dari situ. Ruby sedia bantu! ๐Ÿค—

    Bisnes Shaklee ni zero risiko. Pengeposan produk disediakan oleh HQ Shaklee sendiri. Mudah bukan?

    Yang part bestnya ada "support group yang aktif serta circle yang positif". Tak delah bisnes sorang-sorang je ☺️


    Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013

    ๐ŸŒผ Rubiah Kadir | ID 945759
    ๐ŸŒผ Instagram : @rubiah_kadir (60k follower)


    ๐ŸŒผContact  :  016 6696703


    Shaklee Effect
    Ruby sendiri rasai dari segi keadaan kulit yang  lebih baik berbanding dulu.


    Baca juga :

    Continue Reading

    18 October 2020

    5 Testimoni Set Hamil Shaklee

    Menurut Pakar Dietetik Hospital Pusrawi, Norhaslinda Jefrezen, Ibu Hamil seharusnya memberi tumpuan pada fasa awal trimester pertama mereka sebab pada waktu inilah "pembentukan sel dan perkembangan organ berlaku dengan sangat cepat".

    Bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengamalkan pemakanan sihat akan menikmati tahap kesihatan yang lebih baik bukan saja pada peringkat awal malah tahun-tahun seterusnya.

    Testimoni Set Hamil Shaklee


    Selalunya ibu-ibu hamil tidak mendapat bekalan nutrisi yang mencukupi jika hanya bergantung kepada sumber pemakanan harian semata-mata.

    Sedangkan ketika hamil, keperluan nutrisi untuk ibu hamil makin meningkat. Jadi pengambilan vitamin untuk ibu mengandung sangat digalakkan bagi menyokong kesihatan si ibu dan perkembangan bayi dalam kandungan.


    Testimoni Set Hamil Shaklee

    Sini Ruby kumpulkan 5 feedback para ibu yang berpuas hati setelah mencuba dan mengamalkan Set Hamil Shaklee.


    Testimoni Set Hamil Shaklee
    Bacaan HB Cantik


    Testimoni Set Hamil Shaklee
    Badan tak lesu, muka tak pucat


    Testimoni Set Hamil Shaklee
    Badan bertenaga. Kaki tak cramp


    Testimoni Set Hamil Shaklee
    HB cantik. Kulit cerah.
    Nak membuang pun senang. Kejang otot tiada.


    Testimoni Set Hamil Shaklee
    Berat naik terkawal. Tak sembelit dan kejang kaki.
    HB pun maintain cantik.



    Baca juga info lengkap tentang ;




    Promosi Set Hamil Shaklee!

    Promosi Set Hamil Shaklee-Rubiah Kadir
    Set Promosi

    Harga Runcit Rm515

    Terus dapat beli dengan Harga Ahli Rm412! Ada 5 produk (ESP, OMEGA GUARD, VITAMIN C, B COMPLEX, OSTEMATRIX)

    Benda special yang bakal ibu-ibu akan dapat dengan set ini ;

    ๐Ÿ€Free membership RM35

    ๐Ÿ€Free postage RM10

    ๐Ÿ€Free bag ekslusif Shaklee RM25


    Untuk pertanyaan atau pembelian produk Shaklee ;

    Pengedar Sah Shaklee
    Rubiah Kadir




    Continue Reading

    13 October 2020

    Kenali 5 Jenis Jerawat Di Muka

    Rupa-rupanya jerawat ni ada banyak jenis kategori juga. Ada jerawat biasa. Dan ada juga jerawat yang teruk sehingga boleh menyebabkan keradangan.

    Kenali 5 Jenis Jerawat Di Muka
    Kerap dihantui jerawat? Ayuh kenalinya


    Jerawat akan muncul pada permukaan kulit apabila liang pori tersumbat dengan lebihan minyak (sebum).

    Sebum bersama-sama timbunan sel kulit mati serta bakteria akan terperangkap di bawah permukaan kulit. Ini menyebabkan pembengkakkan dalam pelbagai bentuk dan saiz.

    Jerawat bukan saja membuatkan seseorang hilang keyakinan diri sendiri malah ia juga boleh menjadi mimpi ngeri apabila jerawat itu meninggalkan parut hitam pada kulit muka.



    Kenali 5 Jenis Jerawat Di Muka

    Mari kenali tentang jenis-jenis jerawat yang patut kita ketahui.


    whitehead
    Whitehead

    1) WHITEHEAD (bintik putih)
    Terjadi bila sebum/minyak atau sel-sel kulit mati terkumpul pada folikel rambut yang TERTUTUP.

    Ia menghalang oksigen dari proses pengoksidaan minyak. Berpunca dari kotoran atau sisa-sisa make up pada muka.


    Blackhead
    blackhead

    2) BLACKHEAD (bintik hitam)
    Terjadi bila sebum atau sel-sel kulit terkumpul pada folikel rambut yang TERBUKA.

    Ia terdedah kepada udara lalu bertukar warna menjadi kuning coklat atau kehitaman.
    Selalunya berpunca dari pengeluaran minyak yang berlebihan.


    papula
    Papula

    3) PAPULA
    Jerawat berbentuk benjolan lembut dan kemerah-merahan. Tidak mempunyai puncak kerana belum penuh dengan nanah. Bila papula pecah dan kemungkinan sebum dan bakteria bercampur sekitar kulit tersebut.

    Ketika sel-sel darah putih masuk ke kelenjar yang meletus/pecah untuk melawan jangkitan, akan terjadi peradangan. Jika tidak di ubati, papula akan memburuk menjadi pustula.


    pustula
    pustula

    4) PUSTULA
    Berbentuk bintik merah yang meradang di bahagian tepi dan muncul dengan punat putih atau kuning yang berisi nanah di bahagian tengah.

    Ketika papula tidak di ubati selama beberapa hari, akumulasi sel darah putih secara berperingkat bergerak ke permukaan kulit dan menjadi pustule.


    nodul/cyst
    nodul/cyst

    5) NODUL/CYST
    Jerawat yang sampai menimbulkan benjolan dan cyst yang besar di bawah permukaan kulit ini lebih parah daripada jenis sebelumnya. Peradangan umum di temui pada jerawat jenis ini dan juga menyakitkan jika disentuh.

    Nodul dan cyst terbentuk ketika sebuah folikel meradang meletus di bawah kulit. Campuran sebum akibat peradangan kemudian tersebar ke seluruh folikel rambut di sekitarnya dan jangkitan pori-pori pun berlaku.


    Cara Untuk Atasi Masalah Jerawat

    Sebaiknya jangan kerap memegang dan memicit jerawat ini sebab cara ni tak betul dan mengakibatkan infeksi lebih dalam dan luas.

    Malah ia juga punca kepada keradangan kulit berpanjangan dan bekas luka yang sulit untuk di hilangkan. Jika di biarkan, jerawat nodul dan cyst ini dapat terbentuk lagi di tempat yang sama. Sebaiknya segera berjumpa doktor kulit.

    Apa pun jenis jerawat yang korang hadapi, sangat penting untuk amalkan 2 kaedah iaitu ;


    Rawatan dari luar

    - Membersihkan wajah dari kotoran.

    - Gunakan masker dari bahan alami seperti dah buaya, tomato dan lain lain.

    - Gunakan krim jerawat untuk lebih mempercepat proses penghilangan jerawat.

    - Kawal stress dan memperbanyak olahraga.

    - Gunakan pelembab kulit.


    Rawatan dari dalam

    - Hindari makanan berlemak, makanan berlemak lebih mudah menimbulkan jerawat kerana menyebabkan kelebihan pengeluaran pada kelenjar minyak.

    - Elakkan pengambilan gula serta karbohidrat yang berlebihan.

    - Ambil makanan berserat.

    - Minum air putih secukupnya.

    - Dapatkan waktu tidur yang teratur.

    - Ambil vitamin tambahan seperti Vitamin A, C dan E (tinggi antikoksidan).


    Baca juga info tentang :






    Pengedar Sah Shaklee

    Continue Reading

    03 October 2020

    Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee : Bonus 4 Angka

    Nak abadikan moment bahagia dengan bisnes Shaklee di sini. Mudahlah akan datang Ruby nak throwback macam-macam kisah yang Ruby sendiri dah lalui. Blog pun diibaratkan "diari" kita juga kan.


    Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee
    Selfie satu sekali dekat depan kaunter pembayaran. Ini di HQ Shaklee minggu closing.


    Awal pagi kelmarin, hati terasa berbunga bila dapat mesej daripada mentor kesayangan.

    "Tahniah Ruby. MasyaAllah bonus cecah 4 angka. Happy for you"

    Ku baca mesej sambil lap ayaq mata. Ehh, udahlah keluar ayaqnya. Dah banyak keluar meleleh masa nak hujung closing bulan September yang lepas ๐Ÿ˜‚


    Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee
    Bonus yang diperolehi dari Shaklee
     Belum campur untung runcit jual produk lagi. Syukur!


    Bila ingat balik, 3 4 hari berturut sebelum closing, diri diuji dengan kesihatan. Secara tiba-tiba. Ya, dalam sekelip mata. Terlepek dan berselimut dekat sofa.

    Bisik pada diri, "tak pe, hadiah kecil" Allah bagi.

    Ruby guna masa ketika baring untuk reply mesej dan follow up prospek, customer dan downline.

    Awal pagi 1 October, bukak website Shaklee. Rasa nak nangis tengok pencapaian team sendiri #diamondempire.

    Seramai 21 orang ahli baru yang mendaftar di bawah team Ruby pada bulan ini. Syukur, makin grow!

    5 orang diantara keseluruhan anak-anak Shaklee ku, layak terima bonus Shaklee.

    Tahniah Diamond Empire! 
    Total sales group bulan ni meningkat banyak. Alhamdulillah ๐Ÿ˜ญ

    Tak pernah jangka Allah nak bagi semua ni. Haza min fadhli rabbi ๐Ÿฅฐ

    Kejayaan ni juga berkat doa dari orang-orang di sekeliling Ruby juga. Terima kasih semua yang tak putus-putus mendoakan. 

    InshaAllah buat lebih baik untuk Oktober pula. Kasi "tragedi oktober"! Wajib fight dan kerja keras dari awal bulan ๐Ÿ’ช

    Moga Allah izinkan kejayaan yang lebih besar buat seluruh Diamond Empire. Tolong aamiinkan sekali ya ๐Ÿคฒ๐Ÿผ


    Rubiah Kadir
    ☘Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013 | 016 6696703



    Instagram : @rubiah_kadir 
    (60k followers)

    Sapa yang ada Instagram, boleh follow Ruby ya ;)


    Baca juga :

    Continue Reading