21 October 2020

Pageviews Blog RubiahKadir Cecah 1 Juta

Sebagai blogger, tak tahu nak describe macam mana feeling ni. Yelah kita bukan kategori "otai" macam blogger yang lain. Rasa jakun pun iya. Hehehe πŸ˜†

Alhamdulillah blog rubiahkadir dot com dah pun mencecah 1 juta pageviews. Ya Allah, cepat betul naik angkanya. Sungguh Ruby tak sangka.


Pageviews Blog RubiahKadir Cecah 1 Juta


Ruby plan dan target haritu end DEC 2020 baru dapat angka 1 juta tu. Tapi target dah berjaya achieve 2 bulan lebih awal. MasyaAllah 😭

Pageview Jun 2020  = 364 K
Pageview Sept 2020 = 800 K

Walaupun Ruby kurang update, traffic ke blog nampak ada peningkatan asbab entry/content yang evergreen di blog πŸ˜‹

Pageview (PV) dari 2k naik 3k. Dari 3k ke angka 4k. Dan sekarang boleh dikatakan maintain 5k PV setiap hari. Syukur!


Pageview 21.10.2020


Income Adsense (tabung iklan blog) dari nilai $0.20 $0.50 pun sama naik melonjak ke $1 sehari.

Usaha dan penat lelah sebelum ni "bercucuk tanam" di blog rasa terubat. Sekarang tinggal tadah bakul "kutip hasilnya" = sales Shaklee +  Google adsense πŸ’°

Dah alang-alang tu kita kaut sekali dua peluang cari duit melalui blog.


Tabung Adsense
Bulan Sept yang lepas
dah merasa cash out pertama


Tiada daya upaya dan kekuatan bagiku, dengan segala izinNya memberi ilham dan idea untuk Ruby menulis. Alhamdulillah 🀩

Banyak lagi yang perlu diperbaiki. Baik dari segi content dan juga gaya penulisan.

Perjalanan Ruby dalam dunia blogging tak semudah yang di sangka. Sebab Ruby bermula dengan zero. Ya ZERO. Tak tahu langsung tentang blog. Masa tu laptop pun tak de. Surirumah "bodo bodo" je.

Tak de akaun FB dan Instagram. Tak tahu apa. Hahaha.

Umi Shaklee saya sendiri saksi saya jatuh bangun tersungkur berpuluh kali dah untuk sampai ke tahap ni. Berkat tunjuk ajar mentor-mentor Shaklee, alhamdulillah merasa ke tahap ini.

Mereka lebih dulu "makan garam" dari kita. Mereka dah lalui macam-macam untuk berjaya.

Kita sebagai anak murid kenalah duplicate.

Sambil taip sambil 😭
Suara je ganaih tapi cengeng bebenor rupanya. Hahahaha.

-----

Dengan ini, Ruby buka 3 seat protege untuk Ruby guide anda yang betul-betul komited dan ingin JANA INCOME melalui blog. 

Pengalaman Ruby sendiri, buat sale besar-besar dengan customer blog. Mereka akan beli lebih dari 1 produk. Shopping Shaklee Rm400 hingga Rm500 dalam 1 resit dah biasa. Malah ada lebih lagi dari angka tu.

Ruby akan tunjuk cara macam mana buat blog dan cara buat duit dari situ. Ruby sedia bantu! πŸ€—

Bisnes Shaklee ni zero risiko. Pengeposan produk disediakan oleh HQ Shaklee sendiri. Mudah bukan?

Yang part bestnya ada "support group yang aktif serta circle yang positif". Tak delah bisnes sorang-sorang je ☺️


Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013

🌼 Rubiah Kadir | ID 945759
🌼 Instagram : @rubiah_kadir (60k follower)


🌼Contact  :  016 6696703


Shaklee Effect
Ruby sendiri rasai dari segi keadaan kulit yang  lebih baik berbanding dulu.


Baca juga :

21 comments:

  1. congrats sis... om pun tgh kejar 1 juta pv

    ReplyDelete
  2. MACAM MANA SIS ? AJARKAN LAH KALAU SUDI HEHE

    ReplyDelete
  3. Tahniah....keep it up..kena rajin update blog je..kalau dapat sehari 2-3 entry lagi bagus..cepat naik pageviews tu nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik Kak SA. Ruby usahakan untuk hasilkan entry yang baik dan banyak kan lagi entry blog. Sebab dalam masa yang sama nk cover IG, FB lagi. Hehehe. Belum campur nk consult cust dan anak2 team

      Delete
  4. Alhamdulillah...
    Tahniah kak.. usaha tidak akan mengkhianati hasil...
    Keep it up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogger otai dah maii.

      Suka skodeng tip berblog kt blog Nurul

      Delete
  5. Replies
    1. Dalam masa setahun ni naik byk terus.

      Pageview Jun 2020  = 364 K

      Pageview Sept 2020 = 800 K

      Pageview Okt 2020 = 1 juta

      2015 - 2018 senduuu sangat kt blog πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  6. Tahniah!! Saya pun baru minggu lepas mencecah angka sejuta tu. Sangat tak sangka sbb bukan aktif sangat update blog pun. Betul la seperti rubi kata, berkat ada entri yg evergreen & selalu orang cari sbb tu pageviews meriah je hari-hari hehe. Semoga terus bersemangat menulis πŸ’ͺ🏼

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Tahniah Ruby. Happy for you. Semoga angka semua akan bertambah lagi banyak. Keep it up!

    ReplyDelete
  8. Tahniah Ruby. Tak sabar nak tunggu blog akak pulak macam blog Ruby :)

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya PV harian dah cecah 5k. Saya baru 1k itupun merangkak kejap naik kejap jatuh. Tahniah sis Ruby :)

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  10. tahniah ruby.. hakak nk ikut jejak langkah mu :-)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)