Sunday, August 25, 2019

Testimoni GLA Complex - Pengalaman Cyst Ketika Mengandung

“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Cyst Semasa Hamil 8 minggu
Doktor detect ada Cyst ketika hamil 8 minggu

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.

Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.

Cyst makin membesar
Hamil 12 minggu, Cyst Makin Membesar

Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee).

2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.

4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu 🥰. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Cyst dah kecut
Cyst dah mengecut dan tiada

Terima kasih Allah. Lega rasa hati. Baby pun berkembangan seperti usianya 💕

Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa. Moga bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti Nad ni ya.

Cerita asal dari FB : Nadiah Suhaidi


Details tentang Set Hamil Shaklee dan items di dalamnya, boleh baca ;

Set Hamil Shaklee



3 comments:

Nurzarini Ismail said...

cepat effect dia menyusut. Saya dulu pernah di operate nak buang cyst..

Rubiah Kadir said...

@Nurzarini Ismail

Allahu, berapa saiz nya tu dear ?

mamapp said...

Alhamdulillah.. syukur

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)