Wednesday, August 28, 2019

Testimoni GLA Complex Shaklee - Period Tidak Teratur

Purata masa bagi satu kitaran haid wanita biasanya selama 28 hari. Ada yang lebih (30/33 hari), dan ada pula yang kurang sedikit. Ia bergantung kepada tubuh badan seseorang.

Untuk pengetahuan, kitaran haid akan menentukan tahap kesuburan dan kesihatan golongan wanita.

Ada sesetengah wanita berhadapan dengan masalah period yang tidak teratur. Bulan ni period,  2 3 bulan kemudian pula tidak. Ada juga yang mengalami period yang kerap dalam masa 1 bulan. Ruby pun pernah merasa ketika zaman study kat kolej, period jadi tunggang terbalik sampaikan terpaksa ambil injection. Masa tu tak kenal Shaklee lagi.

Mari Ruby kongsikan antara punca kepada period tidak teratur ;
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Berat badan berlebihan
  • Stress/tekanan
  • Ubat pencegah kehamilan
  • Masih menyusukan anak
  • Kemungkinan sedang hamil
  • Sindrom PCOS
  • Pemakanan yang tidak seimbang
  • Masalah tiroid

Testimoni Gla Complex Shaklee - Period Tidak Teratur


Testimoni GLA Complex : Period Lebih Teratur
Testimoni GLA Complex : Period Lebih Teratur

Testimoni GLA Complex : Period Kembali Normal
Testimoni GLA Complex : Period Kembali Normal


Period Tidak Teratur
Testimoni GLA Complex : Saya Dah Period


Kandungan Dalam GLA Complex Shaklee
Kandungan Dalam GLA Complex Shaklee

GLA adalah asid lemak omega 6, yang penting untuk digunakan oleh badan kita untuk menghasilkan prostaglandin. Iaitu bahan yang membantu mengawal pelbagai fungsi tubuh.

Selain baik untuk kesihatan kulit, GLA Complex Shaklee juga "Pembantu Khas Wanita" yang bermanfaat ;
  • Menstabilkan hormon
  • Mengawalatur kitaran haid
  • Mengurangkan period pain seperti senggugut
  • Melancarkan aliran darah haid
  • Mengurangkan sakit-sakit pinggang sebelum dan semasa datang bulan

Lihat juga : 





Bagi wanita diluar sana, pesanan Ruby jika anda mengalami masalah period yang tidak teratur, period yang berpanjangan ataupun simptom yang mencurigakan, silalah berjumpa dengan doktor untuk check up ya. Jangan biarkan.

Sebarang info atau belian mengenai produk Shakle, boleh berhubung dengan Ruby disini  WHATSAPP DISINI

2 comments:

ray said...

banyak betul produk shaklee ni

mamapp said...

Wow hebatnya gla utk hormon perempuan

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)