Saturday, September 7, 2019

Kebaikan Youth Perfecting Skin Toner Shaklee

Ramai wanita yang beranggapan penggunaan  toner  itu tidak penting. Begitu juga dengan Ruby. Sebelum ni Ruby ingatkan dengan mencuci muka saja, kulit dah cukup bersih. Rupanya tidak! Bila Ruby apply toner, fuhhh. Masih ada lagi kotoran pada kapas muka tersebut.

Sebab tu toner sangat-sangat penting, ia bertindak sebagai langkah tambahan bagi pembersihan berganda. Toner digunakan untuk menghilangkan lebihan kotoran, minyak dan solekan nipis yang tidak dikeluarkan semasa membersihkan kulit muka.

Berikut Ruby kongsikan 6 sebab kenapa perlu menggunakan toner, antaranya ;

  • Mengecilkan liang pori - Toner menutup kembali liang pori yang terbuka selepas proses mencuci muka. Liang pori yang besar boleh menjadi punca kepada whitehead, blackhead dan juga jerawat
  • Mengimbangkan PH kulit
  • Menyegarkan kulit
  • Menyuburkan
  • Menyingkirkan sel-sel kulit mati
  • Memberi kulit lapisan kelembapan tambahan


Review Ruby mengenai Toner Muka Shaklee

Selepas menggunakan Youth Perfecting Skin Toner ni, yang Ruby perasan kulit muka dah tak kusam. Yeayy! Rasa segar dan sejuk je tiap kali guna. Bukan setakat jadi pelembap untuk kulit muka kita, malah toner muka Shaklee ni juga boleh jadi double cleansing tau.

Part yang paling best, selepas beberapa minggu guna Perfecting Skin Toner, pori-pori di tepi bahagian tepi hidung dah mula mengecil. Rasa macam ada rama-rama menari dalam hati 🥰


Youth Perfecting Skin Toner Shaklee
Youth Perfecting Skin Toner Shaklee


Kebaikan Youth Perfecting Skin Toner Shaklee


1.  Membersihkan sel kulit mati ( ada exfoliating effect )

2.  Meremajakan dan menyuburkan kulit

3.  Menghidratkan kulit

4.  Kulit rasa bersih

5.  Menyegarkan kulit tanpa rasa ketat dan kering

6.  Membekalkan nutrisi kepada kulit

7.  Menghalang kolagen dan elastin daripada kerosakan

8.  Mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan memberi kesan melegakan


Kandungan aktif botanikal ;

-  Anggur Muscadine
-  Vital Repair Complex
-  Alga Hijau
-  Ekstrak Yis


Siapa yang boleh guna?

Mereka yang berkulit normal, kulit kering, kulit berjerawat mahupun yang ada jeragat.


Memakai Toner Pada Kulit Muka
Memakai Toner Pada Kulit Muka

Cara Penggunaan Youth Perfecting Skin Toner Yang Betul

Gunakan toner selepas membersihkan muka. Tuang sedikit toner pada kapas muka dan sapukan ia secara perlahan-lahan ke seluruh muka. 

Satu lagi cara adalah dengan menggunakan beberapa titisan toner tersebut ke dalam tapak tangan dan dap dap kat kawasan muka kita.

Guna toner pada waktu siang dan malam.


Berapa Harga?

Harga Runcit       :   RM 200
Saiz kandungan  :   177 ml

Tempoh penggunaan : Tahan lama, ikut pengalaman Ruby sendiri boleh guna sehingga 6-7 bulan. Bergantung pada kegunaan masing-masing. Kalau tuang banyak, cepatlah habis  😂


Toner Muka Shaklee Lulus KKM
Toner Muka Shaklee Lulus KKM


Toner Muka Shaklee ni bebas alkohol. Dihasilkan 100% vegan. Ia juga selamat digunakan dan lulus KKM.


Ketahui juga tentang :  5 Cara Mudah Semak Produk Yang Lulus KKM


Kesimpulannya, korang wajib konsisten gunakan toner setiap hari untuk kulit yang sihat, segar dan cantik!


Sebarang pertanyaan atau belian YOUTH skincare serta produk-produk Shaklee yang lain, boleh hubungi Ruby di talian   WhatsApp Disini 016 6696703  atau klik saja gambar di bawah ya.





1 comments:

Toyota Surabaya said...

pemakaian toner sangat bagus. karena mengikis kulit mati.. seingga terlihat awet muda

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)