01 November 2019

Zinc Plus Shaklee

Zink merupakan mineral surih yang dijumpai hampir di dalam setiap sel dan komponen badan serta di dalam lebih daripada 200 enzim. Badan kita tidak dapat menghasilkan mahupun menyimpan zink, maka kita perlu mengambilnya melalui pemakanan harian atau supplemen.

Apa Fungsi Zink ?
Zink memainkan peranan penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, mengaktifkan enzim dalam badan kita, membantu sel-sel imun untuk melawan jangkitan, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku dan kulit yang sihat.

Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus Shaklee


Keistimewaan Zinc Plus Shaklee

Keistimewaan Zinc Plus
1 tablet Zinc Plus = 15 mg

Keistimewaan Zinc Plus Shaklee
Keistimewaan Zinc Plus Shaklee

  • 1 tablet (15mg Zink/hidangan) membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan.
  • Dirumuskan dengan Zink Gluconate dengan kadar penyerapan yang tinggi. Zink Gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan.
  • Berasaskan tumbuhan, bukannya haiwan.
  • Diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung.
  • Kurang rasa logam, pahit dan rasa kelat.
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.
  • Diformulasikan tanpa Alfafa.


Kebaikan Zinc Plus Shaklee

Zink mempunyai banyak kebaikan untuk kesihatan badan kita. Antaranya :

1. Meningkatkan Kesihatan Imun

Penyelidik mendapati bahawa Zink membantu mengawal keradangan. Memendekkan tempoh selsema biasa. Memberi sokongan imun dan mengaktifkan sel-sel imun supaya mereka berfungsi dengan optimun.


2. Rambut Kuat dan Berkilau

Zink penting untuk pertumbuhan sel , menyokong sel yang sihat untuk prestasi badan yang optimum. Menyokong struktur rambut yang lebih kuat dan folikel rambut yang lebih sihat. Meningkatkan pertumbuhan rambut. Mempercepatkan pertumbuhan semula folikel rambut.


3. Kulit Cantik Berseri

Sifat anti keradangan Zink dapat membantu mencegah radang dan meningkatkan pembaharuan sel, mempercepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat. Merawat jerawat dan melegakan keradangan kulit.


4. Mempercepatkan Penyembuhan Luka

Zink memainkan peranan penting untuk fungsi imun, melawan jangkitan dan membantu dalam penghasilan tisu baru, mengelakkan jangkitan pada luka. Mengekalkan keutuhan struktur kulit, menghasilkan protein dan kolagen untuk menyembuhkan luka. Memainkan peranan penting untuk pembekuan darah.


5.  Meningkatkan Tenaga dan Stamina

Zink menukarkan makanan menjadi tenaga secara optimun. Menggalakkan kekuatan dan ketahanan otot yang lebih baik.


6. Meningkatkan Memori dan Pembelajaran

Hipokampus, pusat memori dan pembelajaran otak, mempunyai tahap Zink tertinggi. Meningkatkan komunikasi antara neutron untuk memproses maklumatyang lebih cekap. Melindungi saraf dan tisu otak.


7. Untuk Kesuburan

Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.

Untuk lelaki - Zink membantu meningkatkan penghasilan sperma dan memperbaiki bentuk, fungsi, dan kualti sperma.

Untuk wanita - Zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur, dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal untuk membantu pengerakan telur menuju ke rahim untuk proses penempelan.

Zinc Plus
Kod Produk : 11009


Harga RM56.25/botol

120 tablet | 120 hidangan | 4 bulan penggunaan


Cara Makan Zinc Plus Shaklee

Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sekali sehari sebelum makan.Sebarang pertanyaan atau order produk Zinc Plus Shaklee, boleh hubungi Ruby di talian WHATSAPP 016 6696703  atau klik saja gambar di bawah :)0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)