Saturday, April 4, 2020

Kebaikan Polifenol Untuk Kulit

Semua inginkan kulit yang sihat. Bila kulit sihat, dah tentu kulit tu cantik. Keserian kulit seseorang akan lebih terserlah jika tona kulit sekata, lembap dan bebas dari masalah jerawat mahupun jeragat.


Kebaikan Polifenol Untuk Kulit
Kulit mula mengalami penuaan?
Atasinya dengan kebaikan POLIFENOL

Menurut Australasian College Of Dermatologist, 80% penuaan kulit pramatang disebabkan sinar UV. Pendedahan berlebihan kepada sinaran UV ini boleh membawa kepada kerosakan kulit seperti ;
  • Garis halus
  • Kedutan atau kendur
  • Tompok penuaan atau tompok matahari
  • Tompok merah bersisik
  • Kulit kering dan kasar
  • Kegatalan kulit


Jadi untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, kita tak boleh berharap dan bergantung pada perawatan luaran wajah semata. Apa yang kita ambil dan makan setiap hari juga memainkan peranan penting untuk kesihatan kulit.

Yang selalu kita dengar vitamin C dan E untuk kulit cantik. Korang pernah dengar Polifenol bagus untuk kulit?

Tanda penuaan boleh diatasi secara sihat dengan Polifenol.



Apa itu POLIFENOL?

Sekumpulan sebatian yang dihasilkan oleh tumbuhan dan buahan. Polifenol memberi warna sambil melindungi tumbuhan tersebut daripada penyakit dan jangkitan.

Vivix Shaklee- Polifenol Untuk Kulit
Polifenol

Polifenol adalah :
  • Antioksidan yang kuat
  • Perangsang tenaga didalam sel
  • Banyak manfaat untuk kesihatan tubuh

Dimana nak dapat sumber polifenol ni?
Beri, ceri, delima, epal dan teh hijau ada polifenol yang tinggi.


Kebaikan Polifenol Untuk Kulit

Polifenol melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas termasuklah meningkatkan sel kulit yang sihat.




Kebaikan Polifenol Untuk Kulit
Kebaikan Polifenol Untuk Kulit

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa antioksidan seperti polifenol dapat membantu menggalakkan kesihatan kulit dengan ;
  • Melindungi kulit dari kerosakan UV - meningkatkan antioksidan antara sel badan seperti superoksida dismutase, yang berfungsi sebagai pertahanan terhadap kerosakan radikal bebas.
  • Menghalang kerosakan UV yang disebabkan oleh DNA serta mengaktifkan mekanisme pembaikan kerosakan DNA untuk mengekalkan kulit sihat dan berseri.
  • Menghalang tahap sitokin proinflamasi dalam kulit, mengurangkan kemerahan, sensitiviti dan keradangan kulit selepas terdedah dengan sinar UV.
  • Mengurangkan penuaan pramatang dan kedutan.
  • Menyokong pengeluaran kolagen yang sihat - polifenol meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin punca kulit kendur dan berkedut.
  • Menggalakkan pembentukan tisu yang sihat.
  • Mengurangkan pembentukan pigmentasi.
  • Menghalang pembentukan AGE PROTEIN - produk advanced glycation end (ACE) adalah sebatian berbahaya yang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahapnya yang tinggi menyebabkan tekanan oksidatif dan keradangan yang boleh jadi punca kepada penuaan menjadi lebih cepat, kulit kendur dan kurang anjal. Polifenol menghalang pembentukan AGE ini dan membantu kulit jadi tegang dan anjal dan nampak lebih muda.

Menariknya polifenol ni kan. Banyak sungguh kebaikannya untuk bantu kita dalam mengekalkan kulit yang sihat. Jangan lupa ambil Polifenol korang setiap hari ya!





VIVIX SHAKLEE - Campuran Sempurna Polifenol

Vivix Shaklee mengandungi campuran minuman botani khas yang kaya dengan kandungan polifenol dari Anggur Muscadine, Polygonum Cuspidatum, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.



Lihat sini :

4 Ramuan Utama Vivix Shaklee

 Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kulit

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst


Vivix Shaklee Polifenol Untuk Kulit
Vivix Shaklee

Berita baik! Ada promosi twinpack Vivix untuk jauh harga yang lebih jimat. Inilah masa untuk korang grab ;)

Jom Shaklee Vivix
Promosi Jom Shaklee - Twinpack Vivix

HARGA RUNCIT  RM950.00

HARGA SELEPAS DISKAUN  RM684!

Apa yang bestnya set ini?
✅ Diskaun 10% dari harga Ahli
✅ FREE Membership (RM 35)
✅ FREE Postage (RM10)
✅ Cash Rebate (RM34.20)

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Ruby di talian berikut :



2 comments:

  1. Ingat vitamin C untuk kulit rupanya polifenol pun boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya NA, polifenol pun elok untuk kulit sebab dia antioksidan.

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)