Saturday, October 3, 2020

Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee : Bonus 4 Angka

Nak abadikan moment bahagia dengan bisnes Shaklee di sini. Mudahlah akan datang Ruby nak throwback macam-macam kisah yang Ruby sendiri dah lalui. Blog pun diibaratkan "diari" kita juga kan.


Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee
Selfie satu sekali dekat depan kaunter pembayaran. Ini di HQ Shaklee minggu closing.


Awal pagi kelmarin, hati terasa berbunga bila dapat mesej daripada mentor kesayangan.

"Tahniah Ruby. MasyaAllah bonus cecah 4 angka. Happy for you"

Ku baca mesej sambil lap ayaq mata. Ehh, udahlah keluar ayaqnya. Dah banyak keluar meleleh masa nak hujung closing bulan September yang lepas 😂


Pengalaman Dengan Bisnes Shaklee
Bonus yang diperolehi dari Shaklee
 Belum campur untung runcit jual produk lagi. Syukur!


Bila ingat balik, 3 4 hari berturut sebelum closing, diri diuji dengan kesihatan. Secara tiba-tiba. Ya, dalam sekelip mata. Terlepek dan berselimut dekat sofa.

Bisik pada diri, "tak pe, hadiah kecil" Allah bagi.

Ruby guna masa ketika baring untuk reply mesej dan follow up prospek, customer dan downline.

Awal pagi 1 October, bukak website Shaklee. Rasa nak nangis tengok pencapaian team sendiri #diamondempire.

Seramai 21 orang ahli baru yang mendaftar di bawah team Ruby pada bulan ini. Syukur, makin grow!

5 orang diantara keseluruhan anak-anak Shaklee ku, layak terima bonus Shaklee.

Tahniah Diamond Empire! 
Total sales group bulan ni meningkat banyak. Alhamdulillah 😭

Tak pernah jangka Allah nak bagi semua ni. Haza min fadhli rabbi 🥰

Kejayaan ni juga berkat doa dari orang-orang di sekeliling Ruby juga. Terima kasih semua yang tak putus-putus mendoakan. 

InshaAllah buat lebih baik untuk Oktober pula. Kasi "tragedi oktober"! Wajib fight dan kerja keras dari awal bulan 💪

Moga Allah izinkan kejayaan yang lebih besar buat seluruh Diamond Empire. Tolong aamiinkan sekali ya 🤲🏼


Rubiah Kadir
☘Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013 | 016 6696703



Instagram : @rubiah_kadir 
(60k followers)

Sapa yang ada Instagram, boleh follow Ruby ya ;)


Baca juga :

10 comments:

  1. Wah 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Tahniah ruby, 4 figures in your hand

    Takpe ruby, fight more. Dengan izinnya, pasti lebih lagi ruby akan dapat

    ReplyDelete
  2. Tahniah. Pencapaian sangat memberangsangkan.

    ReplyDelete
  3. tahniah! boleh open table hehehe

    ReplyDelete
  4. Tahniah ruby! Masyuk dah bonus ruby :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah tahniah kak Ruby. Best nyaa

    ReplyDelete
  6. tahniah ruby! Nanti boleh gunakan duit itu untuk pendidikan anak2.

    ReplyDelete
  7. Tahniah! Semoga semakin maju

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen di blog Ruby.

Salam Ukhwah :)